Бюджетът за образованието и културата - над 420 милиона

ГЕРБ определи сумата като обидна
5 дек 2013 18:56, Петя Славова
8
Бюджетът за образованието и културата - над 420 милиона
Снимка: БТА

Парламентът прие бюджет за 2014 г. за министерството на образованието с разходи в размер на 420 255 900 лв и приходи от 28 135 000 лв. На второ четене депутатите гласуват текстове от проекта за държавен бюджет за 2014 г.

От ГЕРБ посочиха, че параметрите на бюджета на образователното министерство не показват, че това е приоритет на настоящите управляващи, пише БТА. Те поискаха завишаване на средствата за Техническияуниверситет в Габрово, за Русенския и Бургаския университети, както и за БАН. Предложенията им бяха отхвърлени. От "Коалиция за България" поясниха, че след три години на изключително орязан бюджет за БАН, едва в бюджета за 2013 г. средствата за Академията са увеличени.

След гласуването на бюджета на Министерството на образованието Ваня Добрева призова залата да поздрави студентите с предстоящия 8 декември. В парламента имаше представители на университети от София и Велико Търново.

За следващата година разходите за Министерството на културата в бюджета ще са 120 739 600 лв., собствените приходи на ведомството са 21 000 000 лв.

Ирена Коцева от ГЕРБ определи бюджета за култура като обиден. Средства за реставрация и консервация на археологически ценности са малко и трябва да се увеличат, каза Коцева и добави, че необходимите средства могат да се вземат от Министерството на инвестиционното проектиране.

ГЕРБ са поискали допълнително 2 млн. лв за библиотеките и читалища. Исканията на ГЕРБ за промени в бюджета на ведомството бяха отхвърлени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Иди Амин преди 10 години
...и в случая обидена е партия ГЕРБ, която позволи да продължаваме в по-горен клас дори със Слаб 2.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди се ядосвах, вече не. Явно сме нация ***. Обичаме да ни опрявят всякакви разновидности на БКП. Мутри, псевдо-монархисти и обикновени он-анисти. Тарикати иизмамници. Само в списъка на ВЕИ - собствениците имало над 100 депутати - сегашни и бивши. Отврат. Срам за България. Та това е СПИСЪКЪТ!!! Какво още не се знае??? Гербери и ***, десебари и гъ..зари, долна твар. Нищо не става от нас. Да ни закриват и това е. Образованието е безсмислено - бизнесът е мафиотски, няма нужда от кад
5
2
 
5
 
! Отговори
чипров преди 10 години
Само като видиш този човек Чобанов и веднага ти става ясно какви *** ни управляват.
4
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
аферим,че тие 100 мил. не бяха ли в миналият бюджет в сектор ПОДСЛУШВАНЕ !!!!Е, поне ще си говориме спокойно по телефоните , а служителите няма да тичат по рождените си дни , да ТРИЯТ записите.....
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбирам го Боко, прочел е една единствена книга в живота си и не иска всички българчета да израстнат неграмотни мутри като него.
2
2
 
4
 
! Отговори
Стани Шеф преди 10 години
Ние обичаме култ ура!
1
6
 
9
 
! Отговори
аферим машалла друга преди 10 години
Много са умни тва червените ***.Само с милиционере се прай икономика!Половината стражари а другата апаши и лайф!!!МВР с по-малко от милиард бюджет догодинаОпозицията поиска още 100 млн., но без успех