Да видим как ще минат евроизборите, после - националните

Илияна Йотова: Евроскептицизмът се засилва
Обновена: 7 дек 2013 13:06 | 7 дек 2013 12:49, Елка Василева
60
Да видим как ще минат евроизборите, после - националните
Илияна Йотова. Снимка: архив, Булфото

Има една голяма опасност, набиращата сила както в България, така и в Европа, и тя се нарича ксенофобия. Това заяви евродепутатът Илияна Йотова пред  bTV. По думите й именно ксенофобията се превръща в много сериозно поле за дейност на различни екстремистки политически сили на Стария континент.

„Тези сили даже успяха да направят и свой политически алианс. Случва се нещо много опасно – този алианс може да се очертае като трета политическа сила в Европа”, подчерта евродепутатът. Тя пожела в месеците до изборите за евродепутати да се опитаме да чуем някакво положително послание освен виковете „Оставка”. „Искам да попитам докъде ни доведоха тези викове. Отговорът се вижда от международните и европейски статистики за това къде е мястото на България”, заяви евродепутатът.

Според нея предстоящите евроизбори няма по нищо да приличат на тези през 2007 и през 2009 г. „Смятам, че сега залогът ще е много по-голям, защото според мен политическото наддаване започна много по-рано. Нека да видим как ще протекат европейските избори, а след това да обърнем поглед и на националните. Аз смятам, че избирателите на БСП ще бъдат много мобилизирани”, подчерта евродепутатът.

Според нея на следващите избори някои политическите организации могат да използват и ксенофобските настроения у нас, за да печелят политически дивиденти. “Смятам, че темата за имиграцията няма да бъде важна само за България, но и за Европа. По тази тема искам заедно с моите европейски колеги да кажем на хората да не превръщат проблемите с емиграцията в основна за предстоящите избори, или ако тя присъства, да бъде от гледна точка на това какво може да направи Европа по въпроса”, обясни Йотова.

„Още когато се водеше кампанията и разговорът за референдума за АЕЦ „Белене”, имаше позиция на експертите в БСП. Те и тогава ни обещаваха, че няма нищо лошо в това да имаме и АЕЦ "Белене", и седми блок на АЕЦ "Козлодуй”, така отговори Илияна Йотова на въпрос, свързан с енергийната политика, засягаща централите.

Предишното правителство на ГЕРБ направи много грешки, заради които загубихме средства от Европа, заяви още Илияна Йотова. България имаше възможност да получи евросредства за Северозападна България, но за съжаление това не се случи и този регион остава най-беден в Европа, обясни евродепутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 10 години
Евроизбориге догодина ще са проверка за силите на партиите! Напълно споделя мнението на червената евродепутатка. Даже мисля, че предсрочни парламентарни избори може и да ни се разминат, но президентски - със сигурност ще имаме...
48
2
 
1
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Надигащата се крайнодясна вълна се носи на вълната на ксенофобията. Не трябва да го допуснем, защото ако станат значителна сила в Европарламента, тези "кафяви" кресльовци ще променят бъдещето на Европа и ще разтурят ЕС. Евродепутат Йотова е абсолютно права за това!
47
2
 
1
 
! Отговори
Мирела преди 10 години
Много верни думи казва Йотова - не трябва емиграцията да бъде използвана в предизборната кампания като плашило, защото ксенофобските настроения, породени от мизерията (в която ни натика некадърното и крадливо управление на ГЕРБ) са опасни. То така и Хитлер дойде на власт през 30-те години ан миналия век...
46
3
 
0
 
! Отговори
БСП-ДС преди 10 години
СВИНКЯТА ПИГИ
45
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 10 години
Замислете се членове на коя партия са били преди 25 години Станишев,Борисов,Иван Костов,Надежда Михайлова.Замисляте ли се и как е оцелял Симеончо?Всички те произлизат от БКП.Малко след 10-ти ноември Петър Младенов излезе и каза-"Ако трябва и опозиция ще си отгледаме".И ето ви ГЕРБ,СДС,ДСБ,ДПС,НДСВ и много други.Всичко това е БКП!Нека да изберем от онези млади хора дето са донесли медали от олимпиади по естествени науки.Само така ще дръпнем напред.Партииците само крадат и са вредни за България!
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йотова, пък аз си те харесвам с тези големи очи...:)))))))))))))
43
8
 
1
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Права е жената.Ако народа натика гербавите където им е мястото - на дупката на историята, разбира се, че ще се проведат избори, защо да не се проведат.Ако обаче пак надигнат глави - никакви избори! И така докато не стигнем до първия вариант хе-хе ...
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Махнете тоя крокодил от снимката , че плаши децата.
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майната и на Европа, Русия и на Америка, че и на прогнилата Турция! Майната им на всички!
40
2
 
16
 
! Отговори
бля бляяяяяя преди 10 години
Само на мен ли ми се струва или на снимката доста похотливо му светят оченцата на туй моме в не първа младост.
39
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избори за деформаторско-герберския блок - през май. Нов провал за деформаторите.
38
5
 
24
 
! Отговори
st преди 10 години
Засилва се заради шувенистични простаци като Сержо,Мартин Шулц Оланд и тн.
37
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това същество Йотова отвръщава и с визията си и с наглия си лъжлив болшевишки език.
36
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарко Йотова, смятате ли, че Атака е ксенофобска партия и как ще обясните, че сегашното българско правителство се крепи благодарение на Атака? Защо русофилите у нас, голяма част които са избиратели на БСП, са против Европа и са най-големите "евроскептици" и защо партийния вестни "Дума" постоянно бълва "евроскептицизъм"? Ясна ли е изобщо позицията на вашата партия относно мястото на България в Европа? Защото говорите, че сте за Европа, а правите всичко възможно да ни отдалечите от нея!
35
5
 
30
 
! Отговори
демагогия и брутално преди 10 години
Има нещо общо между лидерите на БСП, ДПС и членовете на кабинета Орешарски. Те са суперспециалисти демагози, популисти и често прекрачват границата и преминават в областта на лъженето, нищоговоренето, клеветенето и омаскаряването на врага. Ние добре помним, че чрез участието в болшинството от кабинетите на прехода те, БСП и ДПС имат най-съществен дял в разграбването на държавата и в унищожаването на индустрията, т.е. на поминъка на хората. Сега, когато отново са на власт се представят като нашите спасители и ни подхвърлят трохи във вид на негодни социални придобивки. Когато им се каже, че това
34
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До Тошо - Не умееш да пишеш! Научи правописа! Неграмотен си!
33
7
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
За да са още по мобилизирани хората може да въведете и например военно положение,защото все повече хора разбират какви лъжци и манипулатори сте.Когато сте на власт винаги сме изпадали в безпомощно състояние.
32
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бас и отврата, като гледам тук са писали само полуграмотни герберасти. Ха-ха.
31
7
 
41
 
! Отговори
вдъхновител преди 10 години
България ще е бедна и несигурна докато сме единствената комунистическа държава в ЕС.
30
9
 
39
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Забелязвате ли че всички от Кутев до ония плазмодий с очилата Цонев са инструктирани да се изказват колкото се може по-нагло и по-безочливо с цел една лъжа повторена сто пъти.....