Орешарски: Няма как да сме сбъркали сега за "Южен поток"

Договорът е от 2008 г., посочи премиерът
49
Орешарски: Няма как да сме сбъркали сега за "Южен поток"
Снимка: БТА

Договорът с Русия за "Южен поток" е сключен през 2008 г. и няма как да сме сбъркали сега, обяви премиерът Пламен Орешарски в отговор на критиките на ЕК по отношение двустранните споразумения за изграждането на газопровода, които нарушават европейското законодателство.

Орешарски посочи, че по тези въпроси предстои среща на икономическия министър Драгомир Стойнев с еврокомисаря по въпросите на енергетиката  Гюнтер Йотингер.

Както Dnes.bg съобщи, преди дни Европейската комисия препоръчва на държавите, през които ще премине газопроводът "Южен поток", сред които е и България, да предоговорят споразуменията си с Русия, като в противен случай са заплашени от наказателни процедури. Това беше съобщено на пресконференция от Марлене Холцнер, говорител на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

Холцнер отбеляза, че ЕК е запозната със съдържанието на споразуменията и засега те не отговарят на изискванията на законодателството на ЕС за свободен достъп до преносната мрежа.

Още по темата
Комисията предлага предоговарянето да бъде извършено на двустранна основа, но е в готовност да окаже необходимото съдействие, ако получи подобна молба.

По време на срещата си с бизнеса министър-председателят Орешарски изказа удовлетвореност от проведения диалог.

Запознах бизнеса с намеренията ни по отношение на бизнес климата. Обсъдени бяха въпроси, свързани и с конкуренцията. Призовах представителите на бизнеса да не се колебаят и да сигнализират когато има нередности”, посочи Орешарски.

Премиерът изтъкна, че на срещата са били обсъдени акценти от управленската програма на правителството, намеренията на кабинета по отношение на бизнесклимата и някои реформи в публичния сектор, както и с въпроси от данъчното облагане и политиката по въпроса с ефективната конкурентна рамка и нелоялната конкуренция.

Подобни срещи за мен са ценни, защото са коректив на работата на кабинета, посочи Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
2
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Българинът е най-грешният пред Бог, затова и Всевишният го е наказал с толкова малко умствен капацитет. Поради тази причина той никога няма да може да си избере правилните управляващи. Причината за това наказание се крие в изборът на "комунизъм" от овчари и пъдари през 1944 г., от тогава до днес държавата върви надоло и само надоло, дори африкански държави като Ботсвана,Родезия и т.н. в момента се развиват по-добре от нас, защото никога не са успели да опознаят "комунизмът".
40
0
 
12
 
! Отговори
IQ преди 10 години
Най-добре ще е да му забранят на премиера да говори пред медии по сериозни въпроси !
39
0
 
11
 
! Отговори
IQ преди 10 години
Много съм изненадан. Предполагах, че Орешарски е по-умен.Договора е от 2008? Второ Белене !
38
0
 
3
 
! Отговори
Гешев преди 10 години
до 27 -много точно
37
5
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До kostur: Мисля, че Ларошфуко беше казал: "човек не предполага така лесно у други хора недостатъци, които сам не притежава". Ти сигурно на мястото на Орешарски би се наел да служиш на някой олигарх, но не е добре да мериш всички със своя арршин.
36
3
 
14
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%---ОРЕШАРСКИ Е КАТО ***--НИЩО НЕ ГО ТРОГВА , НИЩО НЕ ЗНАЕ , ДЪРЖИ СЕ И РАБОТИ КАТО НАЕТ ПО ВРЕМЕНЕН ДОГОВОР ОБЩ РАБОТНИК ...ТАКАВА ОТВРАТ...А ЗАЩО СЕ ХВАНА НА ТОВА ХОРО--СИГУРНО МУ Е ОБЕЩАНО ПОСЛАННИЧЕСКО МЯСТО , БАС ДЪРЖА...А ОЛИГАРХА МУ Е ПРЕВЕЛ 200-300 000 ДОЛАРА И ТОЛКОВА В ЕВРО...САМО ПРЕДПОЛАГАМ , ИСКАМ ДА СЪМ ТОЧЕН КАКТО ВИНАГИ
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мислят предимно за себе си - и от време на време ни позволяват да живеем демократично по време на избори-за да ги изберем Но след като са отдали предпочитанията си на един или друг член на специалната класа, те трябва да се оттеглят и да станат зрители на действието, а не негови участници..Така е при правилно функциониращата демокрация
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алтернативната концепция за демокрацията гласи, че хората трябва да бъдат държани настрана от управлението на собствените им дела, а средствата за информация трябва да са с ограничен достъп и под строг контрол. Може да ви звучи малко странно като концепция за демокрация, но е важно да разберете, че това е по-разпространената концепция..Българския народ или поне част от него страда от синдрома на Оруел- Знаете какво направиха социалистите последните 60години и пак да ги избирате....следва
33
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се тревожете. Всичко ще се оправи. Южен поток ще се случи. Реактор в Козлодуй, както и Белене. За мен не е важно дали са на власт сини или червени. Важно е да да ни управляват мислещи хора. Но не и ГЕРБ.
32
1
 
12
 
! Отговори
коментатор преди 10 години
Само ние знаем как да ви оправим.Вие работете за един -два лева на час и не се интересувайте от нищо.Тя голямата политика е само за избрани хора щото вие НАРОДЪТ не можете да видите правилния начин.Това иска да каже Орешарски и сие. Една концепция твърди, че демократично е онова общество, в което хората имат възможността да участват по някакъв смислен начин в управлението на собствените си дела и където средствата за информация са достъпни и свободни.Има и алтернативно обяснение за демокрация.
31
1
 
14
 
! Отговори
ACA преди 10 години
А ако целта е била да бъдат наложени санкции на България?Обещарски няма за цел подобряване благосъстоянието на народа. Неговата цел е да обезвери хората, да ги направи апатични. Да разберат най-после че от тях нищо не зависи.Санкциите ща влошат и без това тежкото положение на народа. Дори да подаде оставка - други ще плащат версиите му. Каква по-сладка победа за безпартийния комунист?
30
1
 
15
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Вие винаги бъркате я поради некадърност, я поради поквареност. Дали сега или 2008 г. все вие и ДПС сте били... Оставка!
29
1
 
13
 
! Отговори
768 преди 10 години
Е , хайде сега , та ти кое не обърка ?
28
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Отговор от Комисията (19 март 2008 г.)P-0539/08 (EN) зададен от Urszula Gacek (PPE-DE) на Комисията (5 февруари 2008 г.)Относно: Газопроводът firstpreviousЮженnextlast firstpreviousпотокnextlast" (South Stream Отговор от Комисията (29 февруари 2008 г.)
27
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
ПИСМЕНИ ВЪПРОСИ С ОТГОВОРСписък на заглавията на зададените от членовете на ЕП въпроси с искане за писмен отговор, с посочени номер, оригинален език на въпроса, вносител, политическа група, към която той принадлежи, институция, към която е отправен въпросът, както и дата на внасяне и предмет на въпроса (2008/C291/01) E-0468/08 (RO) зададен от Cristian Silviu Buşoi (ALDE) на Комисията (5 февруари 2008 г.)Относно: Проект за газопроводnextlast firstЮженnextlast firstpreviousпотокnextlast"
26
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 27 И през 2008 г. ОТЛИЧНО СА ЗНАЕЛИ за Третия енергиен пакет- за колко време, мислите, се изработва текста на една директива и минава на 1во и 2ро гласуване в ЕП? Директива 2009/73/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 13 юли 2009 г. относно общите правила за вътрешния пазар на природен газ е от 13.07.2009г.- нима през 2008г. не се е знаело принципното й съдържание и не се е очертал принципният "скелет" на Третия енергиен пакет от орешарски? Дрън- дрън....
25
1
 
20
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Лелеее, колко сме жалки. Вижте хората в Украйна какво правят. А ние един истински протест не можахме да направим. Ние сме си виновни, докато позволяваме да ни лъжат такива марионетки като на снимката отгоре. Някакви ***, Някакви турци, някакви селяни, някакви пенсионери решават бъдещето на младите хора и нашата държава. Хора без реален поглед върху живота и "политическата" система, хора без образование, хора които не трябвада упражняват право на вот без минимум средно образование.
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има как да сте сбъркали г-н Орешарски! През 2008, когато сте подписвали Регламентите от трети либерализационен пакет въобще ги нямаше! Но тъй като, каквото и да сте подписали 2008ма, не е било окончателно (тъй като ако е било до сега да сме построили Южен поток), реално подписвате сега и съответно вече трябва да се съобразите с новите реалности! А това поредно изказване доказва само едно - Орешарски разчита на неинформираността на широката общественост и "небрежно" ни лъже!
23
1
 
27
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
орешарски- не будалкай българският народ- щом юристите знаехме през 2008г. какво е Трети енергиен пакет на ЕС, как така юрисконсултите - държавни служители не са го знаели? Абе вие кого лъжете?! ВАШАТА ЦЕЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДА СЕ ИЗВЛЕЧЕ МАКСИМАЛНА ИЗГОДА ЗА Р. БЪЛГАРИЯ ОТ ТЪРКАНИЯТА МЕЖДУ ЕС И РФ, А НЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСА НА РФ! ПАК ВИ ПИТАМ- КАЖЕТЕ С ДУМИ ПРОСТИ- КАК ТОЧНО ЗАЩИТАВАТЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС - НЕ РУСКИЯ, НЕ НА ЕС - В ТОЗИ КАЗУС ?
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аллооо - нали точно Орешарски тогава меше Министър на финансите и без него няма ка да е станал този договор - тия ни направиха на маймуни - същото е със сперинте европейски фондове дето се ожали Занаида - ами това са проекти също от тройната коалиция. Един проект от времето на тройната коалиция не върви - всичко е спряно - тази власт е нон грата в Европа и света. СИГУРНО ТРБЯВА ДА НАПРАВИ КАТО В УКРАЙНА