Клисарова учудена от "книга в ръка" пред парламента

Учените от БАН не я уведомили, че подкрепят протеста
29
Клисарова учудена от "книга в ръка" пред парламента
Министър Анелия Клисарова. Снимка: БТА

Учени от БАН не са декларирали официално, че подкрепят протеста срещу правителството с "книга в ръка", стана ясно от думите на просветния министър Анелия Клисарова.

Тя обаче посочи, че всеки има право на становище и на гражданска позиция.

"Становището на БАН не е изразено нито в декларация, която по техен правилник се взема на Общо събрание на БАН, нито имам декларация от ръководителя акад. Воденичаров, че такъв протест е организиран и БАН го подкрепя", уточни министърът.

Както Dnes.bg писа, днес се проведе акция на "Ранобудните студенти", които заедно със своите преподаватели подредиха пред металните заграждения, поставени около НС, книги като "стена“" разделяща властта от гражданите.

Още по темата
В призивите за днешната акция във Facebook беше обявено, че оставка на правителството и разпускане на Народното събрание ще искат и преподаватели от университета, както и учени от БАН.

С решение на правителството от днес пет университета получават управлението върху студентски общежития и столове.

Кабинетът даде правото на собственост върху 29 имота в Русе, Габрово, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора безвъзмездно за управление на Русенския университет "Ангел Кънчев", Техническия университет в Габрово, Аграрния университет в Пловдив, Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" и Тракийския университет в Стара Загора.

Имотите са студентски общежития и столове, разположени на територията на университетските кампуси.

Според министрите прехвърлянето на правото на управление позволява на висшите училища да провеждат собствена политика по отношение на настаняването и контрола над организацията и реда в общежитията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Бай Мелничар преди 10 години
Клисарова, нема кво да се праиш на случайна минувачка, щот си си баш такава!ОСТАВКА, бе, тьотке!ОСА на БАНСА
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Дуда Влаинката леле що *** и *** народ у тая българия останали само *** като тебе
13
11
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 18: С клозетни разсъждения като твоите далеч не се стига. Дори на ба'т ти Бойко това вече взе да му става ясно, само на такива като теб им трябва повече време да го разберат.
12
2
 
21
 
! Отговори
Вън преди 10 години
От клозетен професор като клисарова какво може да очаквате освен да гълта турски *** и да обезбългарява учебницити по история, литература, география.....
11
2
 
14
 
! Отговори
Ewto преди 10 години
Колкото до БАН това е още една институция на която трябва да бъде направен международен ОДИТ за да се разбере как се харчат парите там. Знам за фирми които продават оборудване на БАН за поне 5 пъти по висока цена без конкурс. И после парите се делят между ръководители в БАН и собственици на фирми. :) ГРАБЯТ НИ И НИЕ МЪЛЧИМ
10
17
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
И кой от БАН по-точно беше там?Май се уловихте на тъпата проганда на ***.Хората от БАН се хвърлят книги по улиците. Книги по улицата хвърлят само ***.
9
1
 
13
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Др. Клисурова, другия път да представят поименен списък и без твоята резолюция "Разрешавам" никъде да не мърдат.
8
10
 
9
 
! Отговори
Възроден преди 10 години
Давайте, възродени преподаватели от Университета- мачкайте книгите! Съобщавайте ни, че това е излишна книга в библиотеката домашна! Според мен вие сте най-излишното нещо в тази държава, вие сте просто нищото - лишени сте от ум и разум. Просташка постъпка!
7
15
 
11
 
! Отговори
kapo преди 10 години
"Феодалните старци" от БАН явно си мечтаят за втори Дянков, да им спре парите...как му се викаше, някакъв синдром май беше...да ги разжалва всичките до асистенти и да ги прати да карат таксита...хахаххаа....
6
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези некадърници от БАН си искат С.Дянков, защото той си ги превъзнася като изкуфелите старци .Какво е дала БАН на държавата, какво е допринесла ?Нищо!Само лапат . Българският език е заприличал на помийна яма, а там имало някакъв институт за българския език, които вместо да се грижат за чистотата му негодуват че им плащат без да работят !Академия на науките - академия има, но наука липсва!Лапачи !
5
17
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Никога повече ГЕРБПротестираха твърде активно, особено след изявлението на Малката Пица за "Феодалните Старци". Да, но не срещнаха широка обществена подкрепа. Днес, когато Правителството всяка седмица произвежда по 1-2 гафа, няма как учените да не се обявят категорично против него.
4
25
 
22
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Наглост ! Къде бяхте господа от БАН когато Бойко почти ви закри ? !!!
3
15
 
21
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
Клисарова само като ви видя ми се повдига ! Не разбрахте ли че след това което вършите ще има съд и затвор . Подайте си оставката така ще намалите поне присъдата си . Орешарски и останалите бандити на милост да не се надяват имат вина за по три смъртни присъди . Станишев трябва да бъде съден от международен наказателен съд за геноцид както и всички търкали седалките в НС през последните 24 г . Всички полицаи да се уволнят като некадърници неспособни да заловят един престъпник и корупция
2
9
 
16
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Vseki ima pravo na grajdanska pozicia ama nas ne ni interesuva... mama vi chervena
1
17
 
25
 
! Отговори
stanick преди 10 години
KLISAROVA TI NE SI IM NIKAKVA ZA DA IM DARJISH SMETKA hodi reshavai zadachta s znamenata i kebabchetata v FAKYLTETE