Цветанов може да измести Борисов, заяви Мирослав Найденов

90% от депутатите били избрани от зам.-председателя на ГЕРБ
15 дек 2013 19:10,
80
Цветанов може да измести Борисов, заяви Мирослав Найденов
Снимка: архив Булфото

Структурите на ГЕРБ са под контрола на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, 90% от депутатите са негов избор. Бойко Борисов в крайна сметка може да остане без партия. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който се отцепи от ГЕРБ, пред ТВ7.

Повод за думите му станаха двамата отцепили се депутати от ПГ на ГЕРБ – Георги Марков и Светлин Танчев. Той напомни, че Марков е станал депутат на мястото на Цветан Цветанов, който се е отказал в негова полза. По думите на Найденов е възможно случилото се да е сигнал на Цветанов към лидера Бойко Борисов. Според него има предварителна размяна на артилерийски огън между двамата преди конференцията на ГЕРБ през февруари.

Не изключвам, че Цветанов може да измести Борисов. Самият Борисов каза публично, че моторът на ГЕРБ е Цветанов. Ако продължава този ход на събитията възможно е в един момент Борисов да остане без партия, прогнозира Найденов. Структурите изцяло са под контрола на Цветанов, почти 90% от депутатите са негов личен избор, заяви Найденов.

Той коментира, че за първи път се чува Борисов да говори за промяна в ръководството на партията и състава на изпълнителната комисия.

Според друг отцепил се от ГЕРБ – бившият депутат Емил Димитров, цялата листа на ГЕРБ е била подредена еднолично от Цветан Цветанов и Искра Фидосова.

Според него засега няма повод за притеснение в редиците на парламентарната група.

Двама няма да разклатят ГЕРБ, каза още Димитров. Той категорично отхвърли твърденията на Цветанов, че листите са редени на база номинации на местните структури.  По негови думи ако ГЕРБ е подредил листите по номинациите на местните структури, щеше да бъде още на власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До EU citizen: Ако в ГЕРБ има някаква идея, тя е да се служи на монополите и банките. Това е, което показа резултата от управлението им. Три години и половина Дянковщина им дойдоха в повече на много хора.
54
20
 
22
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
БОРИСОВ УМРЯ ТОВА СА ФАКТИТЕ!!!!ОСТАНАЛОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!!1!А КОЙТО С ЯСНО СЪЗНАНИЕ КАКЪВ Е, ПОДКРЕПЯ НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** БОРИСОВ, ДУШАТА МУ ОТИВА В АДА ВОВЕВКИ И ЩЕ Е ПРОКЛЕТ И ПРИЖИВЕ ДОЖИВОТ!
53
7
 
8
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Българите гуша за гуша в името на това кой ще ги краде ГЕРБ или БСП, има още доста път...
52
14
 
29
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
ГЕРБ вече отдавна е идея, а не само политически проект и тази идея има 30% твърди избиратели. Това сме мислещите, които не се хванаха на комунистическите предисборни уйдурми. Така че минимун 1,1 милиона българи имат акъл в главите си, което е радващо.
51
4
 
21
 
! Отговори
смешник преди 10 години
МИРООО, И ТИ СИ ЕДНА ФУРНАДЖЙИСКА ЛОПАТА И ТИ,СЕГА КАТО СИ СОЛО ТА.АК ПО-ДОБРЕ ЛИ ТИ Е...
50
2
 
9
 
! Отговори
До Гого преди 10 години
Само да не са го блокирали в тоалетната със свалени ***. Щото тогава наистина медиите ще се посе.ат да не би да покажат репортажно министерски ***. ;)
49
23
 
34
 
! Отговори
ДС-то преди 10 години
Колкото и да ЗЛОБЕЕТЕ срещу ГЕРБ, приемете, че това е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА! СИЛА, която след управлението си + шест месеца в опозиция, пак има най-много избиратели и е готова всеки момент да победи "тройната глутница", която УЗУРПИРА ВЛАСТТА! В ГЕРБ няма В ГЕРБ няма сидеровци, няма биСЕРСОВЦИ, няма биСЕКСУАЛНИ, станишефци!
48
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без да симпатизирам на ГЕРБ,по-точно обратното и изобщо да не харесвам Цветанов,той е наистина мотора,организатора и пчеличката на ГЕРБ.Борисов го е обзел страхотен мързел и мания за величие,че е забравил да мисли за утрешния ден.Лежи си на старите лаври и си мисли че е всичко и е самодостатъчен.Да ама не.Цветанов от всеотдаен и безропотен лакей на ББ,вече се е превърнал в непреодолим фактор,държейки организационните структури по места,парламентарната група и изборните механизми.Нека Борисов обясни защо като са спечелили изборите НЕ УПРАВЛЯВАТ,както беше в предишния парламент.Защото е ***.
47
10
 
19
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Днес министър ЙОВЧЕВ беше БЛОКИРАН от протестиращи в един столичен ресторант - медиите се страхуват и МЪЛЧАТ!?!?!?
46
5
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До До Антимутра Да бе, отказалите да играят по свирката на комуно-ченегесарите - гласуваха за партия в която дори и портиерите са били ченгета или *** :)
45
10
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Защо му е на кривоглавия мишок да измества кухата тиква ? Така и така го държи за "листата" и тиквата не смее да кривне от пътя дето му чертае кривоглавия :)
44
0
 
6
 
! Отговори
край преди 10 години
до 38. Не става дума за избори с мажоратни елементи. Трябват чисто МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ в Два тура. Хората вече не вярват на партии и на идеологии - мога да галасувам само за определен човек. Този човек после няма да слуша партиини лидери щото не те са го избрали и няма да гласува " по съвест" само когато партията му разреши. ВИНЯГИ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА ПО СЪВЕСТ. Мажоритарно избрания депутат оправдано ще има друго самочувствие. При мажоритарни избори шефовете на партиите може и да не са депутати
43
1
 
7
 
! Отговори
Zapomnete преди 10 години
tova lice ot snimkata ,molja! Toj i o6te 1 predatel ot NDSV sa prodavali balgarska zemja glavno na evrejski firmi za po 1 lev! Spravka v internet!!!
42
7
 
19
 
! Отговори
До Антимутра преди 10 години
Факта, че има 1 милион българи, които отказват да играят по свирката на политическите режисьори, показва, че народът най-после показа зъби срещу комунистическо-ченгесарското кукловодство.
41
11
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Единя от двамата братя Борисови отива в затвора а другия отива в гробищата щото тумора в главата му е вече 99.9% от мозъка и продължава да нараства!!!!!
40
18
 
21
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Борисов е вече история! Един грозен спомен за Българския нород!
39
1
 
8
 
! Отговори
do 38 преди 10 години
Казвам ти защо ти дадох минус В предния парламент имаше пак мажоритарно избрани кандидати ...депутата Иван Колев от Стара Загора е известен с прозвището си депутатите риба...4 години мълчи и търка банките в парламента и взема заплата.....Кво като е мажоритарно избран ?? Ти си го вкарал в парламента и той го боли шмаизера за теб....
38
2
 
19
 
! Отговори
akud преди 10 години
:):):) този мършата е много ***, разчита само на селски интриги. аз не разбирам зашо си мисли ,че ще спадне доверието към ГЕРБ като втълпява, че Цветанов не е лоялен на Борисов
37
2
 
8
 
! Отговори
край преди 10 години
Е как ги избрал Цветанов бе нали ние ходихме да гласуваме. При порпоционаалната избипателна система гласуваме но нищо не избираме. Не познаваме депутатите и те не са наши представители те са хора на Цецо наВолен на Дилян на всеки друг само не и наши представители. МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА и анонимните послушковци ще изчезнат от парламента. Нови партии не ни трябва т- трябва да се пречистят и реформират тези чрез МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ.
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледам как ДПС си играят с Бойко като с обод, взеха му авиоотряда,после Фидоскова...Цветанов...