ГЕРБ ще се "рои" още, прогнозира Станишев

"Досега ги държаха със страх и ги потискаха"
90
ГЕРБ ще се "рои" още, прогнозира Станишев
Снимка: Булфото, архив

Виждаме, че започна процес на "роене" в ГЕРБ и той е неизбежен, защото досега ги държаха със страх и ги потискаха. Няма да се изненадам този процес да продължи. Това заяви в Брюксел председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА.

Той направи този коментар в отговор на въпрос, свързан с напускането на парламентарната група на ГЕРБ от двама народни представители. Попитан дали това решава въпроса с подкрепата на правителството от "Атака", Станишев отбеляза, че кабинетът е подкрепен от БСП и ДПС, а "Атака" не е дала своята подкрепа.

Още по темата
По неговите думи това е голямата разлика между периода 2009-2011 г. и сега. Има много спекулации на тази тема, но малко факти, добави той.

В отговор на въпрос дали е необходимо България да се присъедини към банковия съюз Станишев заяви, че според него нашата страна няма нужда да бърза.

Финансовата и банковата система у нас са едни от най-стабилните в целия ЕС. Отговаряме на по-високи критерии от повечето национални регулации и това се дължи на негативния опит, който имахме през 1996 г., затова в България не настъпи финансова криза в смисъла, в който го изпитаха повечето други страни в Европа, поясни Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Явно вече трябва да се забранят Сдруженията от Мързеливи и Властолюбиви хора, наречени Партии, формирани с цел законно източване на Държавния бюджет, чрез т.нар. Субсидии, евтините кебапчета, бензин за 4 обиколки на Земята и други Благинки. И вече в Парламента да се кандидатства нормално, както навсякъде - Индивидуално и с Конкурс, а не Групово и Анонимно под Сянката на Вожда!!!...
17
16
 
2
 
! Отговори
Kaleko Alekо преди 10 години
След 3 год. и 7 месеца "блестящо" управление на Герб:1. Минимална заплата по-ниска от Албансакта2. Поне 20% безработица може би повече3. Резерва е на минимум къде отидоха парите бяха 8 милиарда4. Обедняване поне 30-40% -Ток,бензин..........5. Пенсии и заплати замразени 4 години6. Скандал след скандал това беше цялото управление7.НОЗК ограбено и парите изхарчениНека другите да продължат............................................ГЕРБ -никога вече
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ остави стабилна държава, а за 6 месеца Станишев с понижен кредитен рейтинг. Сами тази седмица три завода фалираха и оставиха 800 души на улицата.
15
1
 
13
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Тоя няма ли да си ходи вече в неговата родина, нашата достатъчно я съсипа?
14
11
 
2
 
! Отговори
Kaleko Alekо преди 10 години
Благодарете още на Борисов че обложи с данък влоговете на хорицата......Никое правителство досега не бе си позволило да посегне на спестяванията на гражданите.....На белите пари за черни дни на възрастните хорица....Благодарете че с контрабандата,нашите данъци и рекета над дребния бизнес Герб пълнеше черната си каса.....Благодарете за новите 400 000 безработни през изминалото управление...Благодарете и за мутрокрацията и милиционерския ботуш.
13
16
 
2
 
! Отговори
Kaleko Alekо преди 10 години
Винаги съм мълчал, но чашата преля!Хора благодарете на Борисов, че нанесе смъртоносен удар на гражданите с гнусното си управлениеАко все още има хора с морал в ГЕРБ сега е времето да напуснат.Утре ще бъде късно.Партията която превърна една страна с 90% средна класа в страна с 90% мизерстващо население,чрез заграбване на спестяванията и собственноста, чрез назначаване на милионери,чрез създаване на мафия, наркоканали, проституция и насърчаване на фрапираща по размери престъпност
12
3
 
17
 
! Отговори
NORM преди 10 години
Станишко,вместо да се занимаваш с ГЕРБ,прочети по-добре писмото на ВСИЧКИ парламентарни групи в ЕП,адресирано основно към управляващите България.
11
1
 
14
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Финансовата и банковата система били стабилни, пита се във въпроса до кога????Както сте тръгнали г-н Станишев все със заеми няма да и е за много, а после????После като 1996г. нали????
10
3
 
8
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
_anonimen_, то трудно някой може да е по-глупав от Бойко, въпросът е, че в случая на Станишев това е по-зле за България. Щото на него последното, за което му пука, са българските интереси. И кво от това, че е по-умен, като е слуга на Путин?
9
0
 
18
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Гадно пиле просо сънува! То БСП е пред разпад заради Съсела, който нареди да гласуват за Пеевски! ОСТАВКА!
8
8
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ=МАФИЯ преди 10 години
Шокиращи разкрития за контрабанда, изнудване на бизнесмени, отнемане на фирми и рушвети на най-високите етажи на властта е направил бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, известен още като Емо Фаса.В паметната записка са описани данни за парични отчисления, които фирмите, строящи магистралите Тракия" и Струма" са правили през последните две години за черните каси на управляващата партия, както и факти за съмнителни сделки и търговия с влияние на екс депутатката Искра Фидосова.
7
19
 
4
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Станишев е по-умен от Бойко !
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няама такава злоба и неувереност кат тоя руски мине* .Тия освен да треперят че ще паднат от власт друго вършат ли.
5
14
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
СПОРЕД ВАС ИМА ЛИ ИСТИНА В ДУМИТЕ НА СТАНИШЕВ ?Борисов остави разорена държава - опразнена хазна, мизерстващи хора и неработеща икономика с гигантска безработица. Това, което говори, ми напомня Винету, заяви още Станишев.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съветския гражданин серГЕЯ след като "уж " "се извини" за възродителния процес на онзи цирк дето си организираха в центъра дали има намерение да "се извини" и за атентата и взривяването на Света Неделя , за отравянето на цар Борис lll и за онези над 1 млн.българи изпратени в ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА от които над 300 000 са избили. Дали има намерение да се извини за онези хора дето са хвърляни на прасетата ?
3
4
 
17
 
! Отговори
аз преди 10 години
този станишев е нагло комунистическо прасе
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента правителството на БСП-ДПС-Атака-ДС е в тотална изолация от ЕС и САЩ. Спрени са всички Еврофондове. Въпроса е как ще ни го на.укат от Брюксел, а че Путин това иска е ясно. Никой не иска да говори с Орешарски, защото знаят, че той не е Премиер на България, а на В. Божков-черепа,на ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ-БСП+ДПС+АТАКА...Апропо , защо се намалява данъка на хазарта-защото там е въпростния Череп. Е другари пенсионери на вас по 4. 50 лв. увеличение на пенсията , а на тия чорбаджии-изедници милиони. Айде чао и да не забравите пак да гласувате за социалното правителство, че повишението може да стане
1
22
 
4
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Герб върви уверено по пътя на ментора си НДСВ. Няма вече спасение за тази хунта и клика която за 3.7 години опоска страната като термит. Изхарчи валутния и фискален резерв,парите на здравната каса,на сребърния и пенсионния фонд,замрази доходите,пенсиите,смачка бизнеса. Само сме "леко" притеснени защо се бавят арестите на главатарите на тази престъпна,мафиотска групировка. С приказки не става Станишев,трябват действия и им смажете главата като на змия отровила България!