Парламентът започна работа с минута мълчание

Трима протестираха пред сградата на Народното събрание
Обновена: 19 дек 2013 10:18 | 19 дек 2013 10:18,
26
Парламентът започна работа с минута мълчание
Снимка: Impact Press Group

С много вял протест и минута мълчания – така започна парламентарния ден на депутатите.

Едва трима протестиращи застанаха за 15-тина минути пред Народното събрание. Малко преди 9 часа обаче те си тръгнаха. Хората викаха по влизащите в сградата депутати, но никак не притесниха народните избраници.

Полицията също е доста вяла, като само един полицай седи при загражденията при служебния вход на НС. Колите на жандармерията също са поизчезнали.

С едноминутно мълчание, поискано от депутата от левицата Явор Куюмджиев, народните представите почетоха паметта на убитите шест деца в село Ястребино през 1943 година.

Той разказа, че на 19-и декември в селото пристига военна рота, а шест невръстни деца са убити.

Стари снимки са запазили ликовете на пет от тях. Шестото дете, Стойне, е бил само на 7 години и негова снимка няма, обясни червеният депутат.

Днес българските деца, 70 години по-късно, не знаят за тях, каза още Куюмджиев. “Човешкият живот е най-висшата ценност. Убийствата на деца е най-жестокото убийство. За да научим да живеем без омраза, трябва да помним техните жертви”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
История Славянобълга преди 10 години
До BGНама жертви на Народния съд. Осъдени са палачите на деца, жени и старци. Осъдени са и техните помагачи. Осъдени са убийците на народа на България. Осъдени са подпалвачите на войната срещу САЩ и Великобритания. Осъдени са тези, които предизвикаха англо-американските убийци да заповядат варварските бомбардировки над София и други градове. Осъдени са и банкерите, които финансираха и подържаха фашистката система - последното убежише на вампирите-капиталисти. Народът е отсъдил.
21
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Скорчев преди 10 години
До АнонименИ ти си за усмирителна риза.
20
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Скорчев преди 10 години
До хаааааааааааааааааааМарш обратно в лудницата!
19
3
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До kapeloНе казвам на черното бяло.Била съм в комплекса в Ястребино почти в началото когато беше открит.Ако сте от това поколение сигурно знаете,че се използваше за школа,за обучение.Децата са най-невинните изкупителни жертви и е гнусно да се използва трагедията за пропаганда.Това се правеше.А колкото до това,този който е издал заповедта е съден още тогава.Много от спомените на уж очевидци са нагаждани според това което е трябвало на режима,за да звучи по-достоверно.
18
0
 
7
 
! Отговори
kapelo преди 10 години
До Рали1прочетох спомените на очевидци. поручикът извършил това,изобщо не е наказан,а е убит на 5 септември 1944г. на площада от разгневените хора. никой не отрича нищо лошо,извършено от всички режими.тук темата са децата.на черното как да кажеш бяло?
17
4
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Трябвало е да бъдат само помагачи на партизани,но някой службогонец се е престарал и е арестувал жени и деца.Издалия заповедта за разстрел е осъден още тогава.Години наред това се използва за комунистическа пропаганда.След 9 септември 1944 семействата на войници от редовната българска армия,само за това,че са изпълнявали задълженията си са изселвани,принудени да напуснат страната,гонени и децата им,спънки за обучението или работата им,Белене и затвори,Народен съд.За това трябва ли да знаем?
16
4
 
6
 
! Отговори
BG преди 10 години
Да попитам- депутатите ще почетат ли с минута мълчание и жертвите на Народния Съд, ?!!Само да припомня на тъпите *** комунисти, че в по предното правителство бяха коалиционни партньори със същата тази царска власт!
15
6
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Българските деца знаят много малко и за престъпленията на комунизма. Това трябва да им бъде разяснявано !
14
1
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 10 години
До Анонимен 3Заради такива *** като теб сме на този хал.Засрами се.
13
0
 
6
 
! Отговори
kapelo преди 10 години
текста не е мой,просто потърсих нещо по темата
12
0
 
8
 
! Отговори
kapelo преди 10 години
17. А от своите снимчици мили право в нас вие поглед сте впили и усмивката ваша, все съща, във смеха ни и днес още се връща, зеленее се вашето цвете НЕ СТАРЕЙТЕ! КРАСИВИ БЪДЕТЕ! Стойне18. ...И макар в мрачно време разстреляни ТЕ ви чакат и днес- оживели след куршумния дъжд. Наберете букет, пред портрети с якички дантелени, Оставете го, млади приятели Донесете цветя!
11
0
 
8
 
! Отговори
kapelo преди 10 години
14. Сред мокрия вятър в тревите зелени, С копита потръпват печални елени. -Цветанка и Ценка Иванови Димитрови? Простена чин шести: -Умряха злочести.15. Еднакво за двете е майка тъкмила чеиз и премяна Еднакво ги галела, нежно корила, в надежди огряна. Ценка и Цветанка на 13 години16. Ястребинчета весели птици, Ястребинчета мои връстници, Върху вашите детски години Гръм удари от вас раздели ни Ако бяхте останали живи Девет, девет месеца само
10
0
 
8
 
! Отговори
kapelo преди 10 години
11. Ала в утрото пролетно, обграден с пъстроцветие, ти поглеждаш безмълвно от портрета си, вехтия. И тъжиш: че загина, непрепускал коне, окаринка не купил за доброто Стойне Иван на 9 години12. Далече се губят полетата голи, Потръпват край пътя самотни тополи. -Надежда Петрова Калайджийска? Четвърти чин дума: -Свали я куршума.13. Надежда, Надежда, орличке безкрила Кажи ми с какво си врага разлютила, с какво го обиди, та чело намръщи, та грабна и мама, и татко от къщи Та минал с ботуши по шумата мека Той стръвно погази и твойта пътека Надежда на 12 години
9
1
 
8
 
! Отговори
kapelo преди 10 години
8. Залутал учителят в дневника взор, След дълга минута едва проговори: -Димитринка Петкова Стоичкова? Чин втори изрече: -Мъртва е вече.9. Спирам пред къщната китна градинка, Чакам да дойде при мен Димитринка: Както очакват полетата пролет, Както очакват авлигите полет Тъй те очаква сред дружките дружка, Но те прекърши оловна градушка, Би те зловещо, безмилостно взе ти Взорът, сърцето, краката, ръцете Димитринка на 11 години10. Притихнал, класът към гората поглежда Пътеката бяла до гроба извежда. -Иван Петров Калайджийски? Чин трети проплака: -Убиха го в мрака.
8
0
 
8
 
! Отговори
kapelo преди 10 години
5. Щом метне септември кенарена риза, Щом младата есен от хълма заслиза, Щом в жълто засвети лесковата гранка Във Ястребино пей, зазвънява камбанка, Трепти светлината на лятото щерка, учителят идва, започва проверка :6. -Стойне Петров Калайджийски! Простена дървото: -Загина горкото7. Той бил добро момченце, с черни изкрящи очи, като две малки въгленчета. През есента на 1943 година за първи път прекрачил прага на училището. Ходил на училище само три месеца и дори снимка не ни е оставил Последният му урок - Писане на главна буква Б и думичката БЪЛГАРИЯ Стойне на 7 години8. Залу
7
2
 
13
 
! Отговори
kapelo преди 10 години
всички вие тотално сте полудели!не защитавам никаква идеология но вие в омразата си сте надминали всяка граница.историята затова е история, защото работи с факти. убийство на невинни деца,бедни дица отнет е шанса им да пораснат. убийство извършено от тогавашната власт. всеки режим има тъмни петна. не прехвърляйте топката!
6
2
 
12
 
! Отговори
Неразбирко преди 10 години
... на 19-и декември в селото пристига военна рота, а шест невръстни деца са убити. ***И децата и внуците на убийците сега ни учат на морал.
5
1
 
5
 
! Отговори
БКП ПОДКРЕПАТА преди 10 години
Депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен като бат Сали съобщи по НТВ, че срещу него се води кампания, но от нея нищо нередно нямало да излезе. Заменка в Самоков, при която той срещу ливада получил земя в центъра на града стана повод за разговора.Нещата са прости, но никой не пита по същество - през 2007 година цените на
4
13
 
13
 
! Отговори
хааааааааааааааааааа преди 10 години
точно КОМУНСТИТЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛА НА МАСОНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ СА ГИ УБИЛИ ЧЕТЕТЕ ИСТИНАТА НЕ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛЪЖИ..........ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ПИЯНИЦАТА НЕ Е ЗНАЕЛ И ДУМА НЕМСКИ АМА ВИДИШ ЛИ ЗА ДВА ДНИ ГО НАУЧИЛ А ПЪК ТОЙ ПРОДАДА ПИРИНСКА БЪЛГАРИЯ НА КОМИНТЕРНА НА МАСОНИТЕ ...........
3
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
маи червените са забравили ,че техните партизани са убили децата за да припишат престъплението на царската полиция и да завладеят региона и после една лъжа повторена 45 години а 7-те от индиго които пак те убиха и изкараха ,че е нещастен случаи ... за тях да не говоримта така които не уважава истината от историята е обречен да я повтаря