2013-а - годината, в която си отива последният месия, иска Местан

"Евроизборите догодина ще са показател дали трябва да има предсрочен вот"
21 дек 2013 16:26,
70
2013-а - годината, в която си отива последният месия, иска Местан
Лютви Местан Снимка: архив, Булфото

Много искам 2013-а да сe запомни като годината, в която си отива последният месия, защото политиката ни не се нуждае от месии, нуждае се от много повече нормалност. Това заяви в предаването „Годината" по Дарик лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Има много лесна оценка за изминалата годината, че е годината на политическа криза, на протестите. Това на пръв поглед е вярно, но ние имаме една по-различна, по-оптимистична оценка за 2013-а година. Смятаме, че това е годината на болезнените усилия за нормализирането на политическия процес. Говорим за болезнените усилия и на гражданското общество да се излекува от много тежката политическа криза, която смятам, че е продукт на управлението на надявам се на последния месия в българската политика", добави Местан.

По думите му този, който е причина за болестите на българската демокрация през последните четири години, не може да се осмисли като лечението на заболялата политическа система.

Лютви Местан отново подчерта, че от Движението първи са заявили тезата, че евроизборите догодина ще са показател за това дали трябва да има предсрочни парламентарни избори: „Няма смисъл да мерим политическата си тежест с митинги и контрамитинги, протести и контрапротести. Ако двете партии, които стоим зад кабинета „Орешарски" спечелим тези евроизбори, това ще означава автоматично прелегитимиране на една проблематична от гледна точка на съотношението на силите в 42-рото Народно събрание власт".

Той отправи една молба - да се мерят съотношенията на силите на изборите за евродепутати без гласовете на "Атака":

„Аз категорично няма да причисля гласовете на "Атака" към управляващите от БСП и ДПС, защото твърдя, че "Атака" не е част от управляващото мнозинство въпреки ролята им за осигуряване на кворума. Но понеже чувам, че и Бойко Борисов, и Реформаторският блок непрекъснато повтарят, че "Атака" са част от управляващото мнозинство, надявам се и те да не броят гласовете на "Атака: в своята кошница, коментира Местан.

Запитан не е ли логично, ако спечелят повечето гласове, да поискат предсрочни избори, Местан коментира: „Те биха били нелогични при спечелени европейски. Тук партийният егоизъм, свързан с предсрочни парламентарни избори, не трябва да е водещ, защото изборите сами по себе си не са решение на който и да е въпрос. Няма смисъл предсрочно да се прекратява мандат особено ако при едно толкова представително проучване на реалните настроения в българското общество се окаже, че няма необходимост от предсрочни парламентарни избори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
47
 
! Отговори
алекс преди 10 години
станишев е против всички партии с изключение на ДПС .местан-догановите управници са против всички партии с изключение на БСП. КОИ трябва да управлява тази държава наречена все още БЪЛГАРИЯ според станишев и местан, моля ги тях лично да кажат особено булката станишев.
27
1
 
52
 
! Отговори
4321 преди 10 години
По принцип не е християнско и добро да желаеш смърт. Когато обаче става въпрос за иззедник като Ахмед Доган забравям за това. Наистина чакам с нетърпение деня в който този рушител на съвременна България просто ще спре да съществува. Толкова хиляди човешки съдби са обрекли на мизерия и нищета, че смъртното наказание им е малко.
26
1
 
47
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
do 26И в света да е най-умния каква файда след като работи за себе си ,а не за народа?
25
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-гадния,подлия,корумпирания политик ще останеш в историята гад ***,ние да не сме слепи кой спонсорира БОЛЕН СИДЕРОВ-Доган бей и хората в Кърджали разбраха кръвопийци-долно мазни,Местане ти излезна най-мазния от всички,твойте хора ще те предадат козел гаден
24
20
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Псувайте го колкото си искате .Той си остава най-мъдрия и умен човек в парламента.
23
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОЛНА МАФИОТСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ***. ДА ГО НАТЪПЧА НА МАЙКА МУ ЧИТАШКА
22
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си отиде и последния месия.........и да останат само месиите от ДС....Да *** в мъки децата ви, алчници недни! Проклети да сте! 100 семейства еб***хте мамата на цял един народ!
21
2
 
54
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Последния месия е Ахмед Доган-султан. Щом му пожелаваш да си иде е добре, ама надали.
20
1
 
60
 
! Отговори
teo преди 10 години
МЕСТАНЕ, ДОСНИКО НА ДС, ЗАЩО ПРЕМЪЛЧАВАШ ЗА БИСЕРОВ И ОЩЕ ДВАМА ВАШИ ДЕПУТАТИ СЕ РАЗСЛЕДВАТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ДОСТОЙНИ ЗА ЗЛАТНИТЕ РЕШЕТКИ? ЗАЩО ДОГАН, ДРУГИЯ ДОНОСНИК СЕ ОТКАЗВА ОТ ПОКАЗАНИЯ СРЕЩУ СВОЯ НАПАДАТЕЛ? КЪДЕ Е ПЕЕВСКИ, ЗАЩО ПАК НЕ ПОСЕЩАВА ПАРЛАМЕНТА??? СПРЕТЕ ПОСНИТЕ КОМПРОМАТИ И НЕ РАЗРУШАВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ - ВАШАТА РОДИНА!!!
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До rumen221Nay posle shte mlaknesh li nito imate armiya nito ste silni zatova ne se izlagay i naselenieto se topi kato snqg po dobre mlakni i paluvay
18
1
 
49
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Това трябва ежедневно, всекидневно и неуморно да се повтаря на пенсионерите и *** поне по 100 пъти
17
0
 
53
 
! Отговори
художника преди 10 години
Смятаме, че това е годината на болезнените усилия за нормализирането на политическия процес...--------------Да Местане, много БОЛЕЗНЕНИ усилия направихте с коалиционния ви партньор, за да се върнете на власт. За четири год. озверяхте от глад извън властта и сега "нормализирате политическия процес" с ненормални назначения, заеми, полицейщина, а всичко което е НОРМАЛНО за вас е ненормално за хората бе ***
16
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсен *** правиш така, че да се създава етническо напрежение. То какво друго да се очаква от доносник и *** на дс.
15
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** все едно говори на предизборен митинг пред простия си електорат с шалвари в някое родопско село.
14
0
 
54
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Приказки под шипковия храст...
13
0
 
59
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Годината на назначението на Делян Пеевски
12
0
 
54
 
! Отговори
arhar преди 10 години
То пък все едно, че Л. Гоцев, В. Вълков, Бр. Аспарухов и Доган досега не са управлявали задкулисно държавата ?Марионетката Болен ще бъде сменен с марионетката Палачинков и кукловодите ще си управляват още 45 + 25 години ...Европа НЕ иска Л. Гоцев , В. Вълков, Бр. Аспарухов и Доган ...
11
0
 
52
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Румене , че тоя Луфти Метан признава единствено че ако не е контроблирано-насилствено-зависимия вот той ама НИКОГЯ няма да види кво е това чудо български парламент
10
8
 
38
 
! Отговори
Я . Й . Шопов преди 10 години
По последният генетичен анализ който е направен Българинa е индоевропеец демек индийски *** , така излиза
9
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм чел статията-но съм омерзен от сайта,щом давате трибуна на турчин !?За какво говорим-отдавна такива хора не трябва да влизат в парламента ..Кога българина ще се усети и ще разкара тези съмнителни политици от парламента ?Кога?