Кабинетът не си е върнал доверието на президента

Подкрепям всеки смислен проект, подчерта обаче Плевнелиев
21 дек 2013 14:03,
127
Кабинетът не си е върнал доверието на президента
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в предаването "Годината" на Дарик радио. 

През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", категоричен бе президентът.

На въпрос дали приема евроизборите да бъдат проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той.

По отношение на белязалите годината протести Плевнелиев призна, че и той е посочил Протестиращия човек като политик на годината.

"Имам самочувствието с действията си да съм показал, че съм уважил всички протестиращи в България", каза той. Държавният глава изтъкна, че никога не е делил хората на протестиращи и контрапротестиращи, защото те всички са протестиращи и имат своите искания.

Президентът не даде конкретен отговор на въпроса дали ще наложи вето върху закона за офшорките, чиито автори са Делян Пеевски и Йордан Цонев. Според него дебатите за компаниите, регистрирани в офшорни зони, е много закъснял. Те са източили държавните компании чрез приватизацията в годините до 2007 година, припомни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
12
 
! Отговори
djohn преди 10 години
Ние си избрахме правителството, но не ние си избрахме президента, защото изборите тогава бяха изманипулирани и Плевнелиев президент е просто недоразумение, което много скоро ще бъде изчистено, защото той ще бъде принуден да подаде оставка, посредством импийчмънт, прекалено много му станаха гафовете и злоупотребите.
44
2
 
14
 
! Отговори
Иглика преди 10 години
Плевнелиев не си ли дава сметка , че народа загуби доверие не в правителството , а в него самия .
43
2
 
12
 
! Отговори
viktoria35 преди 10 години
Със или без доверието на псевдо президента, правителството ще остане и ще управлява , защото такъв е избора на народа на демократична България.
42
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей червени ***,докарахте държавата до разпад, Станишев,Доган ,Сидеров вие ли ще ни оправяте изедници ОСТАВКА,ОСТАВКА ОСТАВКА
41
4
 
16
 
! Отговори
айде стига бе преди 10 години
то един пък президент, направо срам ме хваща че съм Българин, Стефан Данаилов поне си е печелил парите с дарбата си , а тоя?
40
3
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
"Да бе, да..., ама едва ли...- Всеки ден рота Талибани пробиват Държавната ни граница...- С ТЯХ ТАЛИБАНИТЕ УСПЕШНО ПРОБИЛИ ГРАНИЧНАТА НИ ЗАЩИТА ДОСТИГНАТХА ЕДНА ДИВИЗИЯ ОТ 10 000 души...(Върховния главнокомандващ, Лъжльо Офшорналиев, само констатира пробива на Националната ни сигурност)- ДА ВИДИМ ЗА КОЛКО ВРЕМЕ В ПРОБИВА ЩЕ ВЛЕЗЕ ЦЯЛ ТАЛИБАНСКИ КОРПУС...(30 000 талибана... и какво ще предприеме Лъжльо Офшорналиев).
39
2
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
В Енергетиката нещастни олигарси1. Инсталирани 13,8 GW - Ядрени 2,0 = 14,5%- ВЕИ 4,99 = 36%- ТЕЦ 6,8 = 49,5%2. ПотреблениеЯнуари 2013г 7,4 GW, но Внос 0,44 3. Излишъци- Изискване 2020г. е 16% ВЕИ, а разполагаме с 36%!4. Предстои дефицит- до 2020г. бракуваме 3 GW ТЕЦ и 5. Ето хубавците, които плачат за свръх-печалби от ВЕИ: - Валентин Златев - годишно 17 18 млн. лв- Иво Прокопиев - 9.4 млн. = Плевнелиев- Николай Вълканов 9.4 млн.- Цветелина Бориславова - 9.1 млн.- Тодор Начев, ГЕРБ -7.6 млн.- Владимир Аличков - 6.7 млн. - Светослав
38
5
 
17
 
! Отговори
Go преди 10 години
Плевня, предвид, че те никой не те подкрепя, мнението ти е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!
37
4
 
10
 
! Отговори
хаха преди 10 години
До червени боклуциглавнокомадващ друг пъттой една жена не може да командва, че цяла армия ли? :)))
36
2
 
18
 
! Отговори
Буратино преди 10 години
Аз съм малко дървено човечекой не ме познава.Аз съм на Тиквата *** и фотоволтайците са моята основа.Олигарсите аз не обичам,но след тях тичам.Слушкам Тиквата дебела,тя е моята панацея.
35
3
 
14
 
! Отговори
син преди 10 години
роско офшорката е жалък наглец, пълен ***
34
2
 
19
 
! Отговори
хаха преди 10 години
ега си таглеца! Ние сме ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, господинчо ***!А пък Парламента въобще няма доверие на Плевнелиев, който разделя нацията и е избран от мутрите с фалшифициране на вота.Импийчмънта още не му се е разминал. Ама ще го траят, да не се дига много гюрултия и да е стабилна държавата за инвестиции.
33
2
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Алооо, президента, - Не ми ходи по конференции, ами свикай този КСНС, на който заедно с управляващите да вземете мерки! - Не се крий като мишка! - Ти си жалък индивид, на когото мястото му изобщо не е там, където те насадиха твоите приятели от ГЕРБ! Все повече показваш зависимостта си и от олигарси, и от ГЕРБ; поне в днешната трудна икономическа ситуация докажи, че си държавен глава и застани редом с правителството да намерите някакво решение! - Но ти не го направиш! - Ти си срам за България и нас като народ!.
32
13
 
5
 
! Отговори
червени боклуци преди 10 години
Плевнелиев,като главнокомандващ да заповяда на армията да изрине червените *** от парламента и да освободи бългърите от тези ***
31
10
 
5
 
! Отговори
мега трол преди 10 години
Червените *** се активирали,по еваш бре сокерес ,ще си счупити руските компютри
30
1
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Я) лобиста на олигархията и мафията бил тука бре ) аз мислех че е в чужбина на Колорадските планини по важни дела с еврейските глобални лордове - за да решат бъдещето на бг нацията - 2 мил ли да сме 2050 г или 3 мил *** и 100 000 българи - Този германски бизнесмен който е спал по"паркинзи" докато стане богат -е много алчен и безскрупулен човек - той си крие семейството от страх някой да не ги отвлече - Този бизнесмен е унищожил много бизнес партньори и фирми- сег управлява бедняците в Европа
29
3
 
2
 
! Отговори
УБИЕЦ НА КОМУНЯГИ преди 10 години
До EDINЖалко,че не уцелиха *** по тъпите кратуни,сега щяхме да си имаме хубава държава.
28
0
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Лъжльо Офшорналиев, Ти съгласен ли си с Г-жа Сталинка - Упс! - КриСталина Георгиева (само *** комунист би си кръстил детето Сталинка), като "европейски"(А В СЪЩНОСТ АГЕНТ ЗА ВЛИЯНИЕ НА ЦРУ) комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи, да си стои в Брюксел, а в България ОРГАНИЗИРАНО с автобуси пристигат сирийски НЕЗАКОННИ бежанци И ДРУГИ (без да имаме обща граница със Сирия или Африка)"ЗА ДА НИ РЕШАЛИ ДЕМОГРАФСКИЯ ПРОБЛЕМ"!.
27
0
 
11
 
! Отговори
EDIN преди 10 години
До 23 АнонименНеговите приятели Американци бомбандираха София !!!!
26
1
 
20
 
! Отговори
EDIN преди 10 години
Хората когато масово протестираха през Февруари, този караше ски на Пампорово ! И до ден днешен не е казал оценката си за правителството на ГЕРБ ! Интересно дали ще се кандидатира за втори мандат :D