Страната се управлява без доверие, обобщи Костов

"Кабинетът започва да се справя с бежанския проблем"
21 дек 2013 19:15, Елка Василева
127
Страната се управлява без доверие, обобщи Костов
Иван Костов. Снимка: архив, Булфото

Страната се управлява без доверие, обобщи в предаването "Годината" на Дарик бившият председател на ДСБ Иван Костов. Парламентарните избори не са дали резултат, категоричен е той.

Общественото доверие към институции като Народното събрание и Министерския съвет е на критично ниски нива и е изпреварено от недоверието, посочи Костов. Все пак той споделя, че през последния месец правителството започва да се справя с бежанския проблем.

Липсата на доверие в управлението извежда хората на улицата и затова протестите са неин символ, смята Костов. "Българите искат да излязат едно на едно с властта, искат да я контролират, знаят, че могат да я контролират на базата на електронните възможности на епохата, интернет, свободата на комуникиране и на информацията. Те искат директно да упражняват този контрол, тя да е отчетна пред тях, искат да я виждат наистина загрижена, а не обслужваща себе си", коментира бившият тъмносиният лидер.

Той напомни, че протестният потенциал е останал висок и може да избухне при всяка грешка на управлението.

Според него тази реформация, която искат българите, изисква нова Конституция.

Иван Костов изрази мнение, че парламентарните избори през пролетта не са дали резултат и това личи от обстоятелството, че страната не се стабилизира след тях. Той обаче е посочил именно вота през пролетта за събитие на годината, тъй като е дал надежда за излизане от кризата, породена от предишните управляващи.

Бившият син лидер е категоричен, че не вижда някого, когото да определи като политик на настоящата година. "Несигурността и преживяната политическа криза показват, че няма такова политическо лице, което да сочи положителен изход за страната", мотивира се той.

Костов не би се ангажирал повече с политика, а оттеглянето си тази година аргументира и с обстоятелствата, и с личен избор.

В коментар за Реформаторския блок той посочи, че формулата на обединението - политически съюз, е повече от коалиция. "Това означава трайна коалиция за много избори оттук насетне. Това е едно сравнително добре интегрирано политическо тяло или поне форматът и такъв и това може би ще даде резултат", каза Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
18
 
13
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Докато елементи като *** Костов не бъдат ефективно осъдени, нямабъдеще за тая страна.
91
9
 
22
 
! Отговори
MEGI преди 10 години
След 1989 г.,Kостов е поставил основите на 10 години траен икономически растеж, той е, създал предпоставките за влизането ни в ЕС и НАТО и който вече 12 години не е на власт - той продължава да е виновен за всяка глупост, сътворена от последвалите го управляващи.. Тук щях да кажа нещо много лошо за народа, но се сетих, че още Петко Славейков го е казал още през 1875 г.:
90
18
 
8
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Толкова добър икономист, че продаде база струваща милиарди на цената на на няколко апартамента. Вие сте кокоши мозъци, ***-демокрадска пасмина
89
9
 
19
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 10 години
Иван Костов си остава, най-добрият български политик, който имаме. Той е лидер от европейски мащаб - и с европейски маниери.
88
11
 
22
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Костов може да е всякакъв, но преди и след него по-добър икономист не е бил начело на държавата. Резултатите се виждат и сега.
87
4
 
18
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Костов постъпи изключително разумно, като се отегли и се отдаде на научна дейност която продължава да е свързана с управлението на страната , ще видите че живот и здраве след 5 години рейтинга му ще е коренно различен .Но това е Костов , такива ДЪРЖАВНИЦИ се раждат веднъж на 100 години . В най-новата ни история можем да го сравним със Стамболов и Малинов . Толкоз за 135 години .
86
13
 
4
 
! Отговори
ДОНЧЕВ преди 10 години
До Анонимен: ТОВА , КОЕТО КАЗВАТЕ ВЪВ ВАШИЯ КОМЕНТАР ТУК Е ВЯРНО И ТО СЕ ОТНАСЯ ДО ТАНДЕМА КОСТОВ - БОРИСОВ ! ТОЧНО ТАМ ИМ Е МЯСТОТО НА ТЕЗИ РАЗСИПНИЦИ ! ДАЖЕ ЗА "РАНОБУДНИТЕ СТУДЕНТИ" ТРЯБВА СПЕЦИАЛЕН ПРОЦЕС СРЕЩУ ДВАМАТА БЕЗХАБЕРНИЦИ ,ОПРОПАСТИЛИ ДЪРЖАВАТА !
85
3
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Див аграрВ последния брой на 168 часа има интервю с Т.Дончева. Прочети го и там ще разбереш защо дойде царя. Ако те мързи, резюмирам - защото мафията на ДС се страхува от Костов.
84
5
 
20
 
! Отговори
ДЕМО преди 10 години
Управлението на Костов извади България от две национални катастрофи, предизвикани от некадърни и крадливи комунистически правителства: Лукановата зима и Виденовия провал. Всеки, който твърди друго, е или много голям ***, или много крадлив комунист.Що за злоба към човека, който преобърна България от сателит на Русия , напълно подчинена на мафията и ДС държава към НАТО, и ЕС...???!*))))))))!
83
2
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До detelinaДрън, дрън. Костов осъди Възродителния Процес и не се е извинявал като Съсела. Той беше първият политик, който назова с истинското му име Доган. каза, че е проклятието на България. Много ви е страх от Костов, червени ***.
82
4
 
17
 
! Отговори
MEGI преди 10 години
БСП(БКП) са мафиот до разбойник, препълнени с крадци и мутри, обаче всички плюят Костов. ...така нареждат от ДС(КГБ). Отново, мразеният НЕ от всички, Иван Костов се държи най-разумно и отговорно. Истината е, че е адски неудобен за комунистите, милиционерите, "националистите" и други "отговорни" фактори, "загрижени" за съдбините на Отечеството! Костов още дълги години ще мъчи съвестите на продажните души, защото има достатъчно честни българи, които го подкрепят...
81
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е Волен Сидеров като му каза на тоя шоколадов индивид че е за затвора.Вместо да са в панделата той продължава да излиза по медиите даже дава и акъл
80
8
 
3
 
! Отговори
detelina преди 10 години
До Одисей 1-ама ти май го защитаваш?!Ами ти да не ги мислиш толкова за прости ,че ще оставят всичко да е натяхно име!?Провери,щом аз знам значи и други хора ще знаят,ама ги е страх за живота си.А,за др.Костов да допълня,че той направи декларация срещу собсвенния си народ,факт,дори я чете в Народното събрание.Повече не мога да пиша ,нещо ми се прецака регистрацията.изчерпи ми се лимита.
79
1
 
12
 
! Отговори
FOX преди 10 години
Нека следните МЕНТЕ - "политици": серГЕЯ да публикува фундаменталния си труд " За копчетата на униформите в червената армия" и брошурката "Защото сме цоциалисти". Симеон да напише статия " За да си вземем имотите , трябва първо да вземем властта Гоце да публикува във Фейса агентурните се доклади за да се види,че е работил "на ползу роду"! ББ да прочете ПОНЕ още една книга след Винету...
78
7
 
2
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Това са целенасочени действия и тия хора трябва да бъдат изкоренени от власта и съдени.
77
9
 
4
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Няма да споря кой политик е по-добър ,ще вмъкна само че от политика Костов разбира най-много , за нещастие всички са престъпници и той не прави изключение , оттегля се защото не е глупав и е наясно , че той няма да получи отново доверие , но не се знае дали няма да дърпа конците отнякъде , както и да е всъщност исках да питам защо отделните решения (с една и съща посока ощетяване на българския народ) се наричат "грешки" , грешка е да забравиш печката включена , унищожението на народа не е грешка
76
3
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
79 Коя банка бе Детелинке , я ни открехни , само да не се окаже че е само служителка в банката . Малко като соц.вица за това че сме изнасяли компютри за Япония ама май не било компютри а компоти и не сме ги изнасяли а внасяки.Давай и за Хотела да го проверя в Агенция по вписванията , интересно ми е Също и за тухлената , коя е тя , има ли я на пазара , ка се спрямо Вийнербергер
75
17
 
10
 
! Отговори
АТАКА+ВМРО преди 10 години
Вижте го тоя на снимката... как един *** може да унищожи една държава...ней-големият национален предател...
74
13
 
7
 
! Отговори
detelina преди 10 години
Командира, днес има рожден ден, и се появи!Пука му на др.Костов има си хотел на Сънито,тухлена фабрика, купи на дъщеря си банка в Италия!?Как ставт тези магии бе др.Костов,мойте родители работиха по 35 години, и пак заради теб получават мизерни пенсии,а ти за няколко години си един от богаташите!?КАКТО СЕ КАЗВА-ЕДНИ ПЕСТЯТ ЗА ХЛЯБ-ДРУГИ ЗА ,,МЕРЦЕДЕС,,ТОВА Е РАВНОСМЕТКАТА СЛЕД 24 ГОДИНИ!ЗАЩО, НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ ЕДНОПОСОЧНИ БИЛЕТИ ВСИЧКИ ОТ ПРЕХОДА,И ДА НИ ОСТАВИТЕ НА МИРА!?ИЛИ В НАФТАЛИНА!
73
2
 
19
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
73 Виждаш ли къде ти е болежката Див аграре , че някой получил магазин на Витошка а ти ниви и ливади на село , не си даваш сметка , че все пак това е имот недвижимост , земя , най голямото богтасво , ътре може да мине Южен поток от там или някой далекопровод или магистрала или да пуснат пак замнките и кой знае , ако си с връзки да го замениш за първа линия на морето ако е останала от делаверите . ЗАВИСТА ВИ ПРЕЧИ НАЙ-МНОГО ВИЕ СИ ПОМИСЛЛИХТЕ ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ СТАНЕТЕ МИЛИОНЕРИ . Е няма как .