Дянков не мисли за завръщане

Пред руско издание се хвали, че като министър е стабилизирал бюджета
Обновена: 23 дек 2013 20:07 | 23 дек 2013 16:25,
208
Дянков не мисли за завръщане
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Бившият финансов министър от кабинета "Борисов" Симеон Данков обяви, че никъде по света не обичат реформатори като него.

"Народът почти винаги е недоволен от реформи. Когато се правят реформи, в началото те се възприемат много трудно. Никъде по света не обичат реформаторите. Ако в една страна добре се отнасят към министъра на финансите, значи той е лош министър", коментира той в интервю за руското издание "Комсомолская правда.

Още по темата

Бившият вицепрмиер и бивша дясна ръка на Бойко Борисов, твърди, че 3-4 години бившите управляващи и воденото от него министерство, са успели да свършат много работа.

"На първо място бих поставил ръста на инвестициите в инфраструктурата на страната. На второ - стабилизирането на бюджета", казва той.

В интервюто посочва и своите по-драстични решения - нареждането всички министерства да върнат 15% от вече определения им годишен бюджет, а след това - че съкратил с 20% работещите в бюджетната сфера.

На въпрос защо не е останал в България Дянков казва, че три години съпругата му и децата им са живели с него, но после се върнали във Вашингтон, където работи жена му: "Затова си казах - като свърша работа в България, ще се върна обратно".

Бившият финансист №1 допълва, че не би се върнал на работа в България, още повече пък като министър.

"Беше много интересно да бъда вицепремиер, но не се каня да повтарям този опит в следващото правителство или в което и да е друго. Затова и никога не съм членувал в партии. Политиката не ми е интересна", категоричен е той.

По думите му в България "не се получи съвсем преходът от социалистическа икономика".

Пред изданието Симеон Дянков прогнозира скоро нова вълна на икономическата криза в света. По думите му тя ще засегне страните, зависими от международно банково кредитиране като Индия, Бразилия, ЮАР и няма да засегне страни със собствени капитали като арабските емирства или Русия, където петрол и газ продължават да носят капитали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
18
 
67
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Снимката е уникална и гласи: ***, колко съм голям...направих си далаверата в България, налапах се и след това си бих шута от тази скапана страна. Къде ще ме стигате беее....аз съм над нещата!!!
1
11
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На нааканото кой се връща?!