Тотофишове вече ще пускаме и в пощенските клонове

"Български пощи" и тотализаторът подписаха споразумение
27 дек 2013 14:13, Анисия Иванова
6
Тотофишове вече ще пускаме и в пощенските клонове
Архив: Булфото

В пощенските клонове до месец ще се предлагат фишове на Българския спортен тотализатор, обяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, след подписване на договор за сътрудничество между двете държавни предприятия.

Подпис под споразумението днес поставиха изпълнителният директор на "Български пощи" - Валентин Петков и на Българския спортен тотализатор – Белчо Иванов.

С тази нова услуга ще се съдейства за подобряване на финансовото състояние на Български пощи, обясни зам.-министър Тодоров и добави, че за целта ще бъдат обучени над 500 служители на "Български пощи".

"Това е част от мерките за оздравяване на "Български пощи". Правителството осигури 9.5 млн. лв. за компенсация за универсалната пощенска услуга. Надявам се до 1 месец след подписването във всички 264 пункта да се ползват всички услуги на БСТ. Ще бъдат инсталирани терминали на спортния тотализатор. Косвен ефект от споразумението са нови работни места в бъдеще. Надяваме се до края на януари хората да се възползват от услугите на БСТ", добави Тодоров. 

"Това е добро споразумение, защото откриването на нови работни места е важно за всички нас", каза на свой ред Йордан Йовчев, зам.-министър на младежта и спорта.

Според него договорът ще има положителен финансов ефект както върху Българския спортен тотализатор, тъй като ще се повиши продажбата на фишове, така и за пощите, които ще получават комисионна от тази дейност.

След подписване на споразумението директорът на Българския спортен тотализатор Белчо Иванов подари символ - стилизирана детелина за късмет на своя колега Петков. Петков от своя страна му подари класьор с български пощенски марки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zaplatite v po6tite ne nadvi6avat 400 lv , daje rqdko i tazi suma vzemat !
5
1
 
1
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До аниАми явно си мечтаеш да работиш в пощата! Пожелай го силно и по Коледа стават чудеса! :)Аз не мога да асимилирам как мечтите на един млад човек се простират до там че да завижда на възрастни хора работещи в пощата!? Дотук ни докара "Дивият капитализъм"
4
4
 
1
 
! Отговори
ани преди 10 години
наскоро жена която работи там ми каза:ТИ СИ МЛАДА МОЖЕШ И В МАГАЗИН ДА РАБОТИШ!, КОЕТО БЕШЕ МНОГО ОБИДНО,МЛАДИТЕ ДА СЕ БЛЪСКАМЕ КЪДЕ ЛИ НЕ, А ПОСЛЕ ДЕЦА ДА ИМАМЕ И СЕМЕЙСТВА, КАК ДА СТАНЕ КАТО РАБОТИМ ПО 13 ЧАСА БЕЗ ПОЧИВКА!
3
2
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До аниИ какво искаш? Да не ги оставят да се пенсионират? Вие младите сте много интересно племе. Винаги друг ви е виновен и сте готови да потъпчете всеки друг само на вас да ви е добре! В пощите едва ли вземат повече от 400-500лв(поне тези по клоновете и гишетата) ако си готова да потъпчеш хора които са на възраст в която не могат да си намерят друга работа за тази сума значи няма нищо човешко в теб! Весели празници!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taka ne e bilo i pri TATO
1
1
 
4
 
! Отговори
ани преди 10 години
и пак ще останат бабите дето не се махат дори и пред пенсия и за изпращането на един запис са им нужни 30 мин, а за младите пак няма да има работа,и къде са тези нови работни места ,като в пощата има само стари лелички