Операция "Чисти ръце" и правен борд - Кунева иска реформа в съда

Бившият еврокомисар чака критичен доклад от Брюксел
Обновена: 10 яну 2014 18:58 | 10 яну 2014 18:44,
37
Операция "Чисти ръце" и правен борд - Кунева иска реформа в съда
Снимка: архив Булфото

Операция „Чисти ръце“ и правен борд от български и европейски експерти в съдебната систева поиска лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Правен борд от български и европейски експерти е начин с малко помощ отвън да се създадат условия за стимулиране на реформите в съдебната система, заяви Кунева. По нейни думи всички действия на държавата срещу корупцията зависят от съдебната реформа.

Още по темата
В нашата съдебна система има магистрати, които са достатъчно смели и почтени да проведат операция „Чисти ръце“, и те трябва да бъдат подкрепени, обясни Кунева, цитирана от пресцентъра на партията.

По думите й тези магистрати ще бъдат атакувани, когато тръгнат срещу корумпирани хора в правосъдието и трябва да се подготвят ефективни мерки за защитата им.

Ако сме съгласни, че трябва да се проведе операция „Чисти ръце“, ще се намери комплексен подход и това са някои от възможните начини, обясни Кунева. По нейни думи европейската интеграция не е само усвояване на средства от еврофондовете, но и заимстване на добри практики и експертиза от други европейски държави.

Кунева бе категорична, че до броени дни България да получи поредния силно критичен доклад на ЕК по Механизма за мониторинг и оценка в правосъдието. На брифинг на правосъдния министър Зинаида Златанова стана ясно, че докладът се чака на 22 януари.

Зам.-председателят на „Движение България на гражданите“ Йонко Грозев заяви, че реформата в съдебната система е ключова за България. Само демократичното представителство на българските граждани през парламента може да генерира енергия за промяна в съдебната система и партиите от Рефоматорския блок сме субектът, който може да направи тази промяна, каза още той. 

Ние ще настояваме за осъществяването на съдебните реформи в дългосрочна перспектива и знаем, че без обществен консенсус до промени не може да се стигне, така че РБ ще продължи със секторните обсъждания с професионалните общности, каза при откриването на форума Йонко Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
Iliya преди 10 години
Тази жена ме отвращава - за всичко друго говори, само не и за това, което членовете на нейната партия обсъждат вече няколко дни: предстоящите общи действия с ГЕРБ. Тя умее да говори много, без да казва нищо. В случая обаче, мълчанието й по най-щекотливата тема говори много.
26
0
 
7
 
! Отговори
Старо куче преди 10 години
А когато имаше власт и влияние защо спа ?Защо предаваше българската енергетика и интереси ?Я си върви при Слави Трифонов и тъпите му сценаристи!!!
25
1
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...и правен борд ... поиска лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева." Ку*ко,прекарала инсулт и за нещастие- оживяла, кой те е упълномощавал еднолично да трансферираш противоконституционно още български държавен суверенитет на ЕС?КОЙ, КЪДЕ И КОГА ти даде това право?Никакъв "правен борд" от "европейски" експерти не ни трябва! Трябва да бъдете ИЗМЕТЕНИ ВСИЧКИ СЕГАШНИ И ПРЕДИШНИ ПОЛИТИЦИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА- ТОВА е лечението на тумора,наречен "бг.политическа класа"
24
6
 
1
 
! Отговори
опъвач преди 10 години
Кунева не е лоша,кефи ме и искам да я опъна
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторите и Кунева са вредни за България.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички го искаме а аз искам кунева
21
1
 
18
 
! Отговори
операция Чисти ръце преди 10 години
Ако има операция Чисти ръце, първо Куневица, снахата на ЦК на БКП и нейният ментор, Мадритския мошеник, който открадна стотици милиони евро, трябва да бъдат съдени и вкарани в затвора до края на живота им.
20
2
 
8
 
! Отговори
Алоууу! преди 10 години
Я стига ни занимавайте с глупости - правни бордове и не'ам си к'во ами кажете Волен какво е обядвал днес и дали си е изпуснал вилицата и изцапал килима? Това са важните и интересни новини, а не някакви кукувици. Е, освен ако ако Волен не е оскубал и изял жива някоя такава - тогава пак става за новина.
19
1
 
12
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Кунева искала реформа в съда. А аз искам джакпота от тотото.Първо да заслужи доверието на хората пък после да ни поставя дневен ред.Баси нахалната грозотия.
18
2
 
9
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Кунева искала реформа в съда. А аз искам джакпота от тотото.Първо да заслужи доверието на хората пък после да ни поставя дневен ред.Баси нахалната грозотия.
17
0
 
11
 
! Отговори
Коко преди 10 години
От 20 години я реформират, а осъдени съдии и прокурори за корупция почти няма, некадърните също ги пазят, защото 99% са вътре с връзки, а не заради умения.Кога ще закрият безумните военни съдилища, които реално не вършат никаква дейност?
16
0
 
18
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Да госпожо YES,точно за такива като теб,които още не са в затвора,за предателство към народа си.
15
1
 
16
 
! Отговори
гост преди 10 години
Кунка Пръмова кога ще разбере че е крайно време да изчезне и да не ни занимава повече с глупостите си.Тя е бита карта .Аман от хора жадни за власт.Не ги искаме.Да си стои в къщи .
14
2
 
2
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
reformi sa nalojitelni no tochno tezi komunisticheski otrepki nyama da gi napravyat.kuneva e garant za provala na reformata.
13
1
 
15
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Много съмнително е ежедневното пропагандиране от меиите на тази глутница. Най вероятно са решили да ги вкарат в парламента със фалшифициране на евентуалните избори. Интресно кой мишок се крие зад тях и ги финансира
12
2
 
13
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Др.Кунева от вас щеше да. излезе добра порно актриса ,жалко.Но никога не е късно.Айде зарадвайте ни , .нас членовете.Предварително Ви бладодаря.
11
0
 
14
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Тая май загуби изборите .. щеше 15% да взима даже не влезна. Кога ше изчезне или иска да и направят реформа ***
10
1
 
3
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
LESNO SIIZMIVATE VIE RY4I4KITE KOMUNISTITE.KATO PILAT PONTIISKIMNO KAK SYVSETTA SI I DU6ATA SI 6TE IZMIETE.ZA ADA STE VSI4KI MAFIOZI.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо твоите ръчички трябва да ги отрежем,*** гадно !!!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Кунева, скрий се някъде. Омръзна ни от тебе вече. Бегай, бегай на далече и не се показвай вече.