Черен PR и радикално говорене ще видим на евровота

В сблъсъка Първанов-Станишев се загърбвала връзката с гражданите
Обновена: 15 яну 2014 13:45 | 15 яну 2014 10:05,
5
Черен PR и радикално говорене ще видим на евровота
Снимка: Bulgaria On Air

На евроизборите през май ще доминира черният PR, прогнозира в ефира на Bulgaria On Air политологът Анна Кръстева. Тя допълни, че очаква и радикализация на говоренето в националистическия сектор.

„Динамиката там е много интересна. Конкуренцията е много голяма. Всеки нов субект е все по- радикален. Чуваме по медиите да се говори за психиатричен проблем  в редиците на „Атака“. Няма никакъв подобен проблем, има едно радикализирано говорене. Ще виждаме все по-голяма активност в тази посока, като това цяла партия да си даде имунитета. Това обаче не е брошка, която се дава и после се взема. Имунитет се дава, когато някой ти го иска“, коментира Кръстева.

Тя допълни, че промяната на политическия елит ще дойде постепенно чрез един постоянен натиск от страна на гражданското общество.

„Не трябва да чакаме една радикална промяна, нито поява на нов политически субект, коментира политологът. По думите й промяната ще се появи, като бъдат формирани активни граждански кръгове и енергията им се катализира по различни проблеми.

Кръстева подчерта, че в противоборството помежду си партиите губят връзката с гражданите.

„Никак не е важно дали се чуват Първанов и Станишев. Те се чуват и дори се слушат много добре. Важното е, че в това противоборство между тях се загърбва връзката с гражданите“, заяви политологът. 

„Не може една партия да се самобламира. Залогът е прекалено голям. Очаквам политическата енергия по тази линия да отиде на хаос, а тя трябва да е насочена към гражданите“, посочи тя. 

Гражданите на свой ред трябва да искат политики, а не PR, коментира още доц. Кръстева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
dok преди 10 години
Черен пиар винаги е имало , то и по принцип всичко в нашата държава всичко е черно. Но конкретно за ПР, това е една наука която в момента се развива в България, лошо е че от няколко години в публичното пространство в статии когато се използва пиар , винаги е той е главния виновник за всичко. Връзките с обществеността са много развита наука силно развита в Америка и други страни. Пиара е връзката между институции и хората. Пиара върви ръка за ръка с рекламата и маркетинга. Пр е не само политика!
3
3
 
5
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
То по тая въздухарска телевизия, освен черен пиар и анти български внушения на чужди агитковци, т.н. нпо-та имало ли е? Продажна ***. Гьобелс е ангелче небесно сравнено с тия.
2
0
 
6
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Според мен вече няма какво толкова да стане освен убийство и този, който ще е замесен е пак Бареков. Дуди ще го очистят според мен и ще обвинят ГЕРБ и БСП пак на власт.
1
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Изяждат времето на всички останали.