Готвени са нападения над НС на 10 и 15 януари

Йовчев: Не подслушваме протестиращи
Обновена: 15 яну 2014 14:49 | 15 яну 2014 14:36,
59
Готвени са нападения над НС на 10 и 15 януари
Снимка: Булфото

Подготвяни са действия за нападения и опити за нападения над хората в парламента и полицията по време на протестите на 10 и 15 януари. МВР има данни, че протестиращи се готвели и груби провокации спрямо униформени.

Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев по време на днешния блиц контрол в парламента. Част от данните са събрани със СРС-та.

СРС-та не се прилагат спрямо протестиращи, а спрямо лица, за които има данни, че са извършили тежи криминални престъпления, каза Йовчев. По негови думи събраните данни за опити за погроми са дошли именно по този път.

"Искам да ви уверя, че СРС-та в нашето правителство няма да се прилагат извън закона", отсече министърът.

"Това, от което ще се водим, е желанието да наложим върховенството на закона. Водим се само от това да запазим живота и здравето на народните представители и гражданите, като запазим обществения ред и не допуснем да бъде разрушено имущество", допълни Йовчев.

Той обясни, че именно взетите мерки са довели до това днешният ден да протече мирно и без ексцесии.

"Кое налага на 10 и 15 януари да имаме това необосновано голямо на брой присъствие на полицейски сили", попита по-рано зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Ние народните представители не искаме да бъдем заграждани, това струва пари на българските данъкоплатци", каза Цветанов. Той поиска да знае какви данни има МВР за протестите и защо са командировани толкова униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
27
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста по-добър е от Цвинокио
10
13
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** си вкарват провокатори , като тия тоя Петното , карат ги да правят провокации и после обвиняват протестиращите за това
9
11
 
48
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
вие продължавайте да живеете само чрез фейсбук и интернет,пък чакайте да прокопсате
8
11
 
48
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Явно фейсбук разузнаването е сработило.Браво другари!Работите ювелирно.Презреният класов враг от рестититутки и програмисти взимащи 5000 лв на аванс,и стоящи по цял ден за 15 лв на площада явно още не е отчел капацитета на МВР да чете във фейсбук.
7
9
 
46
 
! Отговори
водно оръдие преди 10 години
ЧИСТИМ Н*АНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ***!
6
17
 
39
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
ай сикан...това пък какво означава?!...най-вероятно е някаква дебилска селско-*** попръжня...а колкото до това същество цв.цв....не си заслужава и коментара дори...йовчев достатъчно добре е обяснил доводите на мвр...
5
12
 
49
 
! Отговори
вълчо преди 10 години
Ооо, господин ***! Пак ни занимавате с вашите мозъчни пръдни.
4
14
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УМРАЗНО *** ИЗЧАДИЕ!
3
16
 
51
 
! Отговори
ДААА преди 10 години
Точно в този период дойде най-голямото НАПАДЕНИЕ. и то са казваа АБВ, А срещу него водните оръдия не помагат!
2
15
 
60
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Много информиран си бе, гьотверен, а за Бисеров нищо не знаехте, за братя Галеви , Маргините, за Красьо черния......пак нищо не знаете!!!! За Волен и Петното получаваш информация по телевизията, ай сикан бе оставка и се смитайте от държавата!!!!!
1
13
 
79
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
МВР да вземе да започне да пази хората в провинцията от *** набези, грабежи и престъпления, а не да пази престъпниците в народното събрание, които след време и Господ няма да може да опази от народна любов !!!!!