Опозицията ще играе ва банк, за да ни събори от власт!

България отлепва от дъното, убеден е Станишев
Обновена: 15 яну 2014 14:00 | 15 яну 2014 09:40,
104
Опозицията ще играе ва банк, за да ни събори от власт!
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Не сме съвършени, спъваме се понякога, но досега не сме се отклонили от верния път. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев на първото заседание на парламента за тази година. Той предрече, че за в бъдеще ще бъде още по-трудно, защото опозицията ще играе ва банк, за да ги събори от власт.

Виждам, че България отлепва от дъното и няма да пожаля сили крехките кълнове на надеждата да получат шанс, отсече Станишев. Убеден съм, че ще преодолеем и тези трудни фази успешно, защото имаме нещо, към което се стремим, каза още той. Соцлидерът обеща последователност и решителност в изпълняването на програмата на правителство.

По традиция той направи ретроспекция на „наследеното“ от ГЕРБ и беше категоричен, че няма как да се направи оценка на свършеното, без да се обясни какво е заварено.

Ние поехме един ангажимент – да върнем България на хората. В една безпрецедентно трудна ситуация имаме правителство, което работи, заяви Станишев. По негови думи то започва да действа все по-добре, макар че невинаги може да обясни добре действията си.

Още по темата
По делата ги съдете, цитира Станишев Библията. Той отново припомни всички социални мерки, взети от правителство.

За първи път се създадоха условия за намаляване на цената на тока, изтъкна Станишев. Върнахме на бизнеса надеждата, че държавата може да бъде предвидим и коректен партньор, каза още лидерът на левицата. По негови думи за първи път от много време се действа в посока облекчаване на бюрокрацията.

Станишев се спря и на антимонополното законодателство, както и на готовността на правителството да води диалог.

Устояхме на натиска, похвали се той. По негови думи това е така, защото управляващите имат кауза.

Традиционно първият ден на парламентарната сесия започва с декларации на парламентарните групи. Този път обаче нещата доста се забавиха. Наложи се председателят на НС Михаил Миков да подканя по три четири пъти някой от групите да излезе да направи декларация. ГЕРБ отказаха да излязат първи, въпреки че обикновено се започва с най-голямата ПГ, така се наложи първи да започне Сергей Станишев от името на Коалиция за България. От подвикванията в залата стана ясно, че ГЕРБ просто не искат да са първи.

Това предизвика недоволството на Станишев.

Веднага щом Станишев започна да говори Борисов демонстративно излезе от залата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
32
 
! Отговори
митов преди 10 години
България непрекъснато върви към дъното щом на власт дойде върхушката на БСП. И вашата задача не е да върнете България на хората , а да вземете повече от хората на България.Вън от управлението и политиката! Вън!
66
2
 
29
 
! Отговори
митов преди 10 години
Този Станишев наистина се оказва голям калпазанин. Първо , залага интересите на държавата в личната си война с Борисов , което е абсолютно неприемливо! Второ, има достатъчно време , като премиер ,да покаже какво може , а то беше едно голямо нищо.Трето , превърна БСП в сталинистка партия и патерица на ДПС , като заедно служат на теснопартийни-олигархични интереси .И аз,както много други български граждани, не искам такива типове да ми решават живота - моя и на семейството ми!
65
1
 
28
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
БСП е партия на олигархията и на ***. Дори не и на пенсионерите, със смешното повишение от 5лв. те не им помогнаха, а се изгавриха с българските пенсионери. В същото време теглят заеми да обгрижват черният си електорат и най-нагло говорят, че водели социална политика. Защо не спрете контрабандата, оттам се губят 3-5 милиарда годишно?За управлението на Орешарски, днес казаха, че имало хванати 10г. амфетамини!!!Смятайте за каква борба с контрабанда и корупция става на въпрос...Бастааа!!!Стига
64
20
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тези от Герб са изпаднали в масова делюзия, която е в разрез със здравия разум и с дневния ред на нацията. Представяте ли си що за умствен *** трябва да си, за да искаш през 2014 г. (!) да сваляш комунизма?!
63
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откакто си пускаха езици с Местан на "митинга" в София се отвращавам от това същество.Ще продаде и майка си да остане на власт,както предаде и Партията ни на ДПС.Първанов е по-малката злина.
62
7
 
14
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До НФБМладежо, виждам, че сте фиксирани в Борисов, но тук говорим за Станишев, така , че сменете плочата ! Неадекватен сте !
61
3
 
33
 
! Отговори
иван преди 10 години
Г-н Станишев ,със какво право искате да управлявате България,след като избирателите ви са предимно ***,пенсионери и част от турците.И трите категории не допренасят нищо за бюджета а само се ползват от него.Излиза че вие сте на власт благодарение на нас-работещите българи,които си плащаме данаците.Г-н Станишев,ние работещите българи единственни имаме право да избираме кой да ни управлява и това не е вашата партия!
60
0
 
19
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До kasask к.51Те одеве пристигнаха автобусите от Криводол, сега идват и другите, раздават им лозунги и тъпани !
59
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагъл *** - това е Станишев! Няма начин да си в ролята на Лъжливото овчарче и рано или късно хората да не се осетят! Така, че Станишев - стягай багажа и връзвай кънките - вече си по политическата пързалка...
58
2
 
49
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Нагъл демагог! Нищо от това, което сте обещавали не сте изпълнили ! Симулирате дейност и го наричате "лъч надежда" ! Лъча надежда за българите е да избягат на запад !Тъкмо говорят по телевизията за националното предателство,което извършват комунистите по заповед на ""братска" Москва и коминтерна със създаването на "македонската нация" и придружаващия терор. Червените *** са нагли крадци, национални предатели и терористи!
57
2
 
55
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Станишев ,знае ли ,че когато се топи свинска маз и залепне за дъното на котела не се отлепва ,а загаря.Защо не каже как се отлепваме от дъното,с помощите за *** и вечно социално слаби? С крадене и нагаждане ,на некадърни червени синчета държава не се оправя.Станишев е зъл,злобен,болен,алчен и вманиачен родоотстъпник,който ще вдигне държавата като цар Симеончо.
56
3
 
46
 
! Отговори
someone преди 10 години
Станишка, ходи да теглиш едно заемче и не се пени толкоз...
55
1
 
46
 
! Отговори
nikolche преди 10 години
OТЛЕПЯ ЛИ СМЕ СЕ ОТ ДЪНОТО... ХАХАХХАХАХХАХА,ТА ВИЕ НИ ДООКРАДОХТЕ БЕ МЪРШИИИИИИИИ !!!!
54
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ае днеска какъв ден е ?Форумните драскачи на БСП ги няма.......то винаги е така..или са много или няма никой..имат някаква организация...това го забелязвам често
53
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние поехме един ангажимент да върнем България на хората. В една безпрецедентно трудна ситуация имаме правителство, което работи, заяви Станишев. По негови думи то започва да действа все по-добре, макар че невинаги може да обясни добре действията сиСкрии се мишок..скрии се ,че ми се повръща от теб.....*** Големия политик.....всички избори изгубил и пак стой.....***...Бабите ше ги излъжеш....но мене никога няма да излъжеш ***
52
2
 
33
 
! Отговори
ооо преди 10 години
Огромни некадърници се оказаха и тия. Отново. Били социалисти. Социалисти ама друг път. Много богати и крайно корумпирани типове ще отлепвали държавата от дъното. Баси и наглостта, баси и безочието!
51
0
 
25
 
! Отговори
чвор преди 10 години
А аз да ви питам вас-вие нямате ли държава за оправяне?!
50
1
 
23
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Защо не ходиш на майка си п.....а.
49
3
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
У нас опозиция няма,само вие сте си.Затова влизате от глупост в глупост.
48
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поехте и изпълнявате успешно ангажимента да върнете България на мафиотските и олигархични структури които ви плащат. И обещавате че няма да се отклоните от тази си партийна линия? Не сте ли вече *** полутически трупове, а Станишев? Българите не са тошкова глупави, колкото ви се иска. Вече не.