Със закъснение: ГЕРБ иска оставка и попита "Кой?"

"Хората не искат да се управлява с лъжи и химери, искат честност"
Обновена: 15 яну 2014 14:01 | 15 яну 2014 10:48,
88
Със закъснение: ГЕРБ иска оставка и попита "Кой?"
Цецка Цачева. Снимка: архив, Булфото

В закъсняла декларация ГЕРБ поиска за пореден път оставката на кабинета.

В началото на днешното заседание най-голямата парламентарна група отказа първа да обяви приоритетите си. След изказването на лидера на БСП Сергей Станишев обаче ГЕРБ отново не даде заявка да прочете декларацията си, което доведе до скандал в НС и останалите групи не пожелаха да вземат думата. Час по-късно най-новият зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева поиска думата.

Кратка и драматична съдба на 42-то НС показа, че няма политически и партиен успех, където липсва обществена подкрепа, заяви Цачева. Тя пое ангажимент обаче опозицията да работи отговорно, но и да продължи да иска оставка.

Още по темата
Хората не искат да се управлява с лъжи и химери. Хората искат честност. Икономиката ни замира, безработицата се увеличава, а дълговете се увеличават, отсече тя.

Като приоритети на опозицията Цачева очерта приемането на изборните правила и новия Наказателен кодекс.
Най-важното в дейността на нашата ПГ ще бъде гарантирането на гражданите на три основни неща – разширяване на трудовия пазар, образование и здравеопазване, изреди Цачева.

Редно е да се чуят приоритети на управляващите парламентарни групи, това не се случи. Чухме само мандатоносителят, но не чухме ДПС, ядоса се зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ. По нейни думи парламентът работи в една рамка – рамката на железните заграждения.

Тази рамка се оказа дълбока разделителна линия между власт и народ. Достъпът до НС се ограничава със заповед на 42-то НС. Това е знак за проблем с демократичното управление, възмути се тя.

Дори тези, които са мобилизарани в защита на правителството, нямат доверие в парламента, обясни тя. Според Цачева няма достатъчно доверие в кабинета, за да продължи да управлява.

Така не може и не трябва да се управлява държава с проблеми. За кого не е ясно, че страната има нужда от стабилно правителство? Вместо това ние имаме правителство, което ежедневно ни провокира да си задаваме въпроси, които още нямат отговор, отсече Цачева.

Тя попита кой управлява държавата, какви са договорките между БСП и ДПС, кой прави назначения и кой ще е следващият ръководен кадър, който ще стане клиент на прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Не може някой да бъде свален позорно от всенароднио масови бунтове, придружени с масови самозапалвания, в знак на протест и отчаяние от управлението на тоя ултра *** ***, и после да искате да го върнете на власт, само защото ви е хвърлил по някоя трохичка.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борбата за власт е на децата и внуците на слугите на комунистите.Обаче кучето никога няма да стане касапин !
44
6
 
14
 
! Отговори
MRAWKA преди 10 години
ТАЯ НАГЛА ОТВРАТИТЕЛНА ''ЖЕНА'' НЕ РАЗБРА ЧЕ НИКОИ НЯМА ДОВЕРИЕ НА ВСИЧКИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПОСЛЕДНИТР 24 Г. ВИЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ НАРОДА.ВИЕ ЖИВЕЕТЕ В ДРУГ СВЯТ,СВЯТ НА ИЗОБИЛИЕ И РАЗКОШ.КОЛКО ''НАРОДНИ'' ПРЕДСТАВИТЕЛИ НЕ СА МИЛИОНЕРИ?ЗАЩО НЯМА ИНФО ЗА ТОВА?МОЖЕ БИ 2-3 НЕ СА СТАНАЛИ ОЩЕ.ВЕЧЕ 24 Г.НИ ПРАВИТЕ ЗАКОНИ И ОЩЕ КОЛКО СМЯТАТЕ ЧЕ ЩЕ ВИ ПОЗВОЛИМ ДА НИ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ?ТАКОВА НЕЩО НЯМА ДРУГАДЕ ПО СВЕТА.ВСИЧКИ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО ВИ.
43
7
 
12
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Я пък тази вещица.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ - КОЙ - КОЙ ЧЕШЕ ПАРТАГИНОСЕН В ПЛЕВЕН - ДАГИЕ
41
0
 
6
 
! Отговори
Весимир преди 10 години
Ко? Не!
40
0
 
3
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До бравоГлавно незабележимо
39
7
 
7
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Най- лошото което може да се случи в момента е герб да се разпадне и да си станем еднопартийна държава като едно време.Няма как а и няма исторически прецедент едновластието да е доведе до нщо добро.Ако ще най-добрата партия съставна само от най-честните и интелигентни хора да е, започне ли да управлява само всичко тръгва надолу.Колкото повече взаимно пречещи си лагери има по-добре
38
3
 
7
 
! Отговори
и ся ко преди 10 години
ами Веждичката,а.
37
14
 
20
 
! Отговори
Boss преди 10 години
Никога ГЕРБ на власт !А Борисов да спре да се прави на шебек и да се маха от политиката !Крайно време е да разбере , че за нищо не става !!!Е да ходят с Първанката и Сокола да си *** раните , смотаните заговорници в Държавата !Хайде баста , на луди ни направихте !!!
36
15
 
9
 
! Отговори
турци сте преди 10 години
и ся ко? Що се сърдите като ви наричат червени ***? Кой се съюзява с турска партия? Боко ли е, моко ли е, не знам, ама не е коалиция с етническата партия. И ко? Здрависал се с Ердоган, нали? Ама май не е едно и съща министър-министър да имат официална среща и да покажат приятелско поведение на съседни държави, а друго е да дадеш вътрешната власт на дпс. При ББ нима, почти всички длъжности бяха заемани от Асан,Мустафа, Гьокман, Мусайбе...ааа? Не ***, ами не знам. За 5 лв да се продадете??
35
14
 
14
 
! Отговори
браво преди 10 години
на Орешарски.Бавно и незабележимо,с такт и усмивка стабилизира държавата.
34
8
 
19
 
! Отговори
От кръчмата преди 10 години
Я внимавай всички,моля за внимание!Сега, нашият Баща ни изпрати песничка , която тази вечер трябва да научим! Тя се казва "Цъфнал Герб"!Така, сега мъжете ще пеят само и повтарят-"цъфнал герб","цъфнал герб","цъфнал герб" , със дебел глас , а другите ще си пеят както си е текста!Айде започваме и искам сериозно отношение да не се наказваме!Едноо,двеее,три...цъфнал герб,цъфнал герб.......
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да безспорно БСП и ДПС трябва да си ходят. Но дали да дойдат ГЕРБ на власт , за какво честност говори ЦЦ, ако честност е "тефтерчето"- да удряме другите а нашите не. Не благодаря, ново токова управление ще ни изтрие от политическата картата на света. Света няма да иска отново да ни управлява престъпник.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nezadovolen trol
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 43 Gargoplashepotarnikov !
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кaк ли му е името нa пичa от снимкaтa?
29
5
 
20
 
! Отговори
до г-жа ЦАЧЕВА преди 10 години
Г-жо Цачева, скоро поглеждала ли сте се в огледалото? Просто питам!
28
12
 
14
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 33БСП и ДПС:- непрозрачни назначения още от първия ден. Не е само Пеевски а всичката чистка- Подписан набързо Южен поток с почти двойно завишена цена- Дотук изтеглени (за 6 месеца) кредити в размер на 3,2 млрд,за да вдигнат с няколко левчета пенсии и майчински. Заеми, които ЩЕ ПЛАЩАТ И ДЕЦАТА НИ!- Намаляване на цената на тока с по няколко левчета за сметка на НОВИ ЗАЕМИ!- Погазване на всякакви закони и отслабване на институции,за да си закрепят подкрепата от Атака!Още ?
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАЛИИИ,ША ПОВЪРНА...КОЙ БЕШЕ ТОЗИ...