Нова тройна коалиция АБВ-ГЕРБ-Реформатори? Не!

Партията на Борисов ще ни е основен опонент, изтъкна Калфин
Обновена: 17 яну 2014 10:35 | 17 яну 2014 10:30,
37
Нова тройна коалиция АБВ-ГЕРБ-Реформатори? Не!
Ивайло Калфин. Снимка: БTA

Създателите на АБВ са ориентирани към лявото политическо пространство и нямаме намерения да създаваме нова тройна коалиция във формат АБВ, ГЕРБ и Реформаторски блок. Tова каза пред TV7 Ивайло Калфин по повод обявеното от АБВ намерение формацията да се яви със собствена листа на предстоящия евровот.

Според него няма никакъв проблем бъдещите евродепутати от АБВ да участват в една европейска парламентарна група с общи каузи заедно с тези, излъчени от листата на БСП, и това се потвърждава от факта, че подобни формации отдавна не са прецедент в практиката на управляващия в обединена Европа орган.

Още по темата
Нашият фронт не е с БСП, а с начина, по който функционира политическата ни система, добави Калфин.

Той бе категоричен, че основен опонент на АБВ за евровота ще бъде ГЕРБ.

Разделението, което присъства в българската политика през последните две десетилетия, пречи на истинските реформи, от които се нуждае България, изтъкна Калфин.

Според него кризата в страната ни отдавна е прекрачила прага на търпимост. В момента проблемът не е в правителството, а в начина, по който функционират парламентът и партиите.

Властта е конструирана така, че е удобна за ДПС и някои хора от БСП, но за съжаление не произвежда продукта, от който се нуждаят хората в България, а кризите се решават с полoвинчати промени в законите, чието действие няма да има дълготраен ефект, посочи още Калфин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: АБВИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.