Станишев си изпуска нервите, ядоса се Калфин

БСП изгонили неудобните от форума в Пловдив
19 яну 2014 19:22,
52
Станишев си изпуска нервите, ядоса се Калфин
Снимка: архив Булфото

Евродепутатът Ивайло Калфин обвини ръководството на левицата, че отказва да изпълни част от предизборните си ангажименти. Като примери бяха посочени преразглеждането на плоския данък и рестартирането на проекта „Белене“.

Именно този тип поведение на ръководството на БСП му е дало основания да подкрепи инициативата  АБВ, обясни Калфин пред Нова телевизия. Тази седмица официално стана ясно, че евродепутатът ще оглави паралелна листа на движението на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов.

За пореден път Ивайло Калфин изрази неудоволетворението си и от факта, че управляващите ръководят държавата без ясно коалиционно споразумение. Според него една от причините за това е факта, че  през годините БСП е стигнала до състояние, в което единствен неин коалиционен партньор може да бъде ДПС.

Ивайло Калфин отхвърли твърденията, че е решил да подкрепи АБВ в последния момент и при това без да предупреди лидера на социалистите Сергей Станишев. Според Калфин оставката му като водач на българските социалисти в Европейския парламент е подадена още преди коледните празници, но обявяването й е забавено поради молба от страна на Станишев, с когото в последствие са имали серия от разговори.

Той коментира и отношението на ръководството на левицата, което реагира доста остро на паралелната листа. „Сергей Станишев си изпуска нервите. Явно, че има причина за това нещо”, заяви Калфин.

Според него ръководството на БСП е готово да направи всичко, само и само да се задържи във властта.
 „Това поведение, което виждам през последната година, не е това, за което съм казвал на хората да гласуват”, заяви Калфин.
 Той заяви, че не е очаквал такава ярост към него.

Калфин коментира и резултатите от днешния форум на социалистите в Пловдив, като посочи, че заклеймяващите АБВ декларации са приети единодушно, поради решението на ръководството на БСП да не допусне до дебата неудобните за тях делегати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ са хората в БСП които не искат да се навеждат на турците.Всички останали са долни ***.
19
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УСПЕХ НА АБВ!
18
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станешев единствено Доган го успокоява
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няа предна позиция би следвало да виждаме Я.Стоилов и Г. ПИРИНСКИ.
16
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много мои близки с които съм разговарял ще подкрепят с гласа си г-н Калфин и АБВ като цяло.Все още Г-н Първанов напредва леко ппритеснен а трябва по голяма смелост...
15
1
 
16
 
! Отговори
малее преди 10 години
Тоя чак се ядосал? Истинска мъжка постъпка.Юнак!
14
27
 
13
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Кеф ми е че този неприятник Калфин си показа истинското лице и манталитет.А се оказва че е по- *** отколкото грозен и най вече нахален.
13
10
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
До Старбургса от САЩРадвам се,че си останал жив,след...ледниковата епоха в северните щати.Таман щях да идвам да вида Ниагара и тя взе че...замръзна и се отказах.Такова чудо ако ни натисне...тук,ще останат живи само няколко политика в Парламента(ако работи парното),десетина протестиращи(те и сега са...толкоз),Боко(защото е...супермен) и тук там някой по села и паланки,включително и аз в Кривунделово,защото имам 3 прът с луканки,каче сланина,буркани туршия и бъчви с вино и ракия;ха на...здраве.
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още уважавам г-н Калфин,но обвиненията му звучат повече учебникарски отколкото реалистично и прагматично,като преразглеждането на плоския данък и рестартирането на проекта Белене.Как да стане като нямаш необходимото мнозинство сега(по натам може би)и подкрепа на ДПС и защо през първата половин година на мандата.Коалиционно споразумение като подялбата 3-5-8,когато той беше външен министър и съкрушителната загуба с мажоритарния елемент на Първнов ли предлага?При тази конфигурация на НС коя партия предлага за коалиция,може би с ГЕРБ ще се изпълнят обещанията,нека каже.
11
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За този българите са измислили една дума, която точно да олицетворява персонажа и тя е ***...
10
15
 
14
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Е Калфин,иска ти се - хем агнето цяло,хем вълка сит.Не става така човече,уж си интелигентен,пък започна да практикуваш Борисовата теория.Голяма простотия направи като му се върза на Първанов,който не се примери ,че близо 2год. е само редови член на партията си.
9
13
 
15
 
! Отговори
абе преди 10 години
мизелник ,като яде 4гевропарички и цялото ти семейство живееха извън ада наречен българия добре ти беше,не съм от бсп и не съм за бсп ,ама много ме е яд от такива плазмодии като теб,като куневица грозната кривоуста надка,*** -всички лочехте от една копанка и като се понаядохте ритнахте копанката и се преродихте от *** в херувимчета,айде ,айде мислите,че хората като си мълчат не ви знаят какво представлявате и колко пари струвате,айте юдо взимай си паричките и дим да те няма-сметишляк
8
2
 
31
 
! Отговори
нова мода преди 10 години
Вече червените мафиоти не се наричат другари, а делегати, депутати, олигарси, експертизи, екзактизи, и намквизи. Ама то крадците и убийците, както и да се самоназовават, на колкото и фракции да се разцепят, все са си престъпници...
7
4
 
46
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
А Бойко се мъчи толкова време да ги бутне. Оставиги Бойко, те самички се качиха на динената ***.............
6
1
 
30
 
! Отговори
ivo преди 10 години
другарю, калфин излез и кажи какво има да казваш.
5
26
 
11
 
! Отговори
Чегеварата преди 10 години
Твоята работа Калфин е като вица за вълка и гаргата в самолета !Когато мечока ги изхвърля от самолета защото се държат като хулигани и плюят по пътниците , гаргата с основание пита вълка :"Като не можеш да хвърчиш , защо плюеш?"Така че Калфа , не ти е виновен Станишев , че ти се пусна от БСП , хайде сега влез в листата на Първан ага , да видим в кой Парламент ще влезеш ! Глупав си , самонадеян и неблагодарен !Никой не ти е виновен , Първанов и ти се направихте на *** , няма вина Станишев!!!
4
5
 
16
 
! Отговори
ужасен преди 10 години
Те тези са по-токсични от Хамстера. Да преразглеждат Плоския Данък и Белене.Плоския данък е справедлив. По-богатите плащат повече пропорционално на дохода. Какво им пречи? Продължителната социална политика ни доведе на този хал . . .Белене е опасно и затова никой не иска да се строи там. В Козлодуй се смята че е по безопасно от гледна точка на земетръсната активност. Какво повече?
3
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфа, започвай да разучаваш солото на "Минава, големият кораб минава". Лошото този път е, че се обърсаха под гърба с тебе и ти няма да си в кораба, демек оставаш на сухо и каквото си ощипал кинти през годинките...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално.Колкото повече го бият,толкова по високо скача.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кокала в европарламента е сладък!