Лична ли е визитата на Ангелов в Сирия и подкрепя ли Асад

Депутатът и сирийското посолство се разминаха във версиите си
Обновена: 20 яну 2014 16:01 | 20 яну 2014 10:35,
89
Лична ли е визитата на Ангелов в Сирия и подкрепя ли Асад
Ангажирал ли е Ангелов парламента с визитата си? Снимка: архив Булфото

В скандал с международен оттенък се забърка депутатът от БСП Страхил Ангелов, който замина на посещение в Сирия. Депутатът обясни пред „Фокус“, че визитата му е лична, не такава е позицията на сирийското посолство у нас обаче. С действията си социалистът си навлече и гнева на свои, в частност на външния министър Кристиан Вигенин.

Тук съм на свои разноски и по никакъв начин не съм ангажирал Народното събрание и българския данъкоплатец респективно, каза народният представител, който е и председател на групата за приятелство със Сирия на НС. За посещението на Ангелов информира сирийското посолство, а група „Честни сирийци в България“ качиха видео в YouTube с репортаж на местна медия за посещението.

"Българска делегация за приятелство със Сирия пристигна на четиридневно посещение в Дамаск, за да се срещне със сирийски правителствени представители, да разгледа на място обстоятелствата, да обсъди начини за сътрудничество между двете страни във всички области, в следващата фаза за изграждането на Сирия и да се запознае с най-новите развития по отношение на преговорите, които ще бъдат стартирани по време на мирната конференция Женева- 2". Съобщението беше изпратено от посолството на Сирия в София до „Фокус“.

Българската делегация се срещна с председателя на Народното събрание Мохамад Жихад Аллахам.
Оттам посолството разказват още, че членовете на българската делегацията изразили своята подкрепа за Сирия, осъдили конспирациите и войната, като изразили своята солидарност със сирийския народ срещу тероризма, дезинформацията и икономическия натиск. Делегацията отбелязала и важната роля на президента Башар Асад в Сирия, за запазване на суверенитета, единството, независимостта и защитата на интересите на своя народ и разгрома на тероризма на неговите територии.

Външният министър поиска реакция от председателя на парламента Михаил Миков и председателя на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев. Той е абсолютно категоричен, че действията на Ангелов са безотговорни.

"Посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия и едностранната му подкрепа за управляващия режим е безотговорен акт, който противоречи на принципната и балансирана позиция както на България, така и на БСП. Очаквам председателят на НС г-н Миков и председателят на ПГКБ г-н Станишев да предприемат необходимите действия за отстраняването му от поста председател на парламентарната група за приятелство със Сирия - при над 100 000 убити сирийци, милиони бежанци и вътрешно разселени, приятелството със Сирия не е тъждествено с приятелство с Асад!", написа първият ни дипломат в социалната мрежа Facebook.

Всичко, което съм говорил в Сирия, е в било в контекста на бежанския проблем, който България има, каза Ангелов. „Направи ми впечатление, че се направиха доста спекулации снощи. И Външно министерство, и Сергей Станишев в телефонни разговори ме посъветваха да не ходя, т.е. от тях няма защо никой да търси обяснение. ”, заяви Ангелов.

„По повод на това, че съм изразил подкрепа за г-н Башар Асад, ще кажа само едно – не съм споменавал дори неговото име, нито името на който и да било сирийски политик или партия. Това лесно може да се провери в стенограмите от срещите, които съм имал”, обясни той. „Всякакви спекулации в този смисъл са нелепи и аз не виждам смисъл да давам обяснения на хора с меко казано съмнителен морал”, заяви Страхил Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
Как не се сетихте - този го е пратил ББ и ЦвЦв, за да разклатят БСП отвътре. С този ход се цели подслушване на Асад и режима, и скоро Патрашкова ще изнесе данни как ББ и Асад са заговорничили да прецакат СерГей.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до одисей 1До 83Никой не ти казва да слушаш някой сляпо и да изпълняваш.Но ми писна от подобни празни думи от рода на това, че ние трябва да сме си независими, да си имаме собствена политика, да не слушаме никой и т.н. Ние сме некадърни сами да си направим държавата.И, като толкова много знаеш...кажи ми някои от инструкциите на ЕС към България, които не са градивни, не са в полза на държавата? Това да си изчистим корупцията, да си сложим в ред държавата или кое точно?
73
1
 
1
 
! Отговори
до одисей 1 преди 10 години
Е ти вече изкърти асфалта--то бива да си слагач и гъ.облизец,бива да си евро-атлантическа ***-ама чак толкова....Като си заредил--комунистите ,та комунистите...ясно бе човек-не ги обичаме тях,НО това не означава сляпо да вярваш в това което ти се набива в кухата кратуна от Брюксел и Белия дом..А стегни се вече, и стига се плюнчи по коментарите си.Ти си направо професор бе...ако някой ти опонира-веднага го нападаш че е комунист...стига *** истерики вече.. разтече се по клавиатурата бе...
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 76Не зная за лумпенизацията, но има нещо наречено дипломация...нещо, в което комунистите никак ги няма.Освен в това да следват пътя на СССР.Във време, в което всеки се въздържа от отношения със Сирия, дори великите сили все още не са заели твърди позиции, нашите велики комунистически умове отиват на посещение в Сирия и един вид изразяват подкрепа за Расад.Та...най-малкото...какво ни топли нас Сирия? Малко да помислим как ще възприемат това партньорите ни от Европа. Не Русия.
71
1
 
5
 
! Отговори
Сбакшишев преди 10 години
Позорна работа.
70
1
 
2
 
! Отговори
А така преди 10 години
Давай Страхиле,който и да те е пратил,важното е че не се страхуваш да говориш истини,коитомедиите тук грижливо крият от населението.
69
2
 
5
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Кажи бе Страхиле. Какво прави БСП в Сирия?Частно посещение на частната Станишева партия?
68
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Браво на Страхил Ангелов. Аз си мисля, че 90% от хората, които са гласували за него, одобряват посещението му в Сирия.
67
0
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До ХОРА БДЕТЕ - ИСЛЯМ НЕ САМО ТАМ УВАЖАЕМИ, ЩЕ ИМА В ТОЗИ СЛУЧАЙ МАСОВИ КЛАНЕТА В ЦЯЛА ЕВРОПА, РАЗБИРА СЕ НИЕ СМЕ ПЪРВИ В РЕДИЦАТА.СПЕЦСЛУЖБИТЕ НА ЗАПАД НЕ СЛУЧАЙНО БЯХА ПРИ СЪЩИЯТ ТОЗИ АСАД ОНЗИ ДЕН ВСИЧКИТЕ ИМ ШЕФОВЕ ДО ЕДИН. ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОТТАМ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И ПОЖАРЪТ ЩЕ СЕ ПРЕХВЪРЛИ В ЕВРОПА? ТОВА Е ВЕРОЯТЕН СЦЕНАРИЙ И ОТГОВОРЪТ ГО ЗНАЕ САМО ЧИЧО САМ.ИРАН НЯМА НАЧИН ДА НЕ СЕ НАМЕСИ ПРИ СМЯНА НА АСАД С ПИОНКА НА ЗАПАДА, А ОТТАМ СЛЕДВА АВТОМАТИЧНО РАЗРАСТВАНЕ НА ПОЖАРА НАСАМ!
66
0
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
,,ПО-МАЛКАТА ОТ ДВЕТЕ ЗЛИНИ''. УАХАБИТИТЕ И РАДИКАЛНИТЕ ГРУПИ ОТ ДРУГИ ИСЛЯМИСТИ ВЕЧЕ ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ОПЛИТАТ В МРЕЖАТА СИ НЕ САМО БЕДНИ НО И МНОГО БОГАТИ МЮСУЛМАНИ ОТ САШ,КАНАДА,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ГЕРМАНИЯ, СКАНДИНАВИЯ И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ.ТАКА ЧЕ НЕЩАТА СТАВАТ СЕРИОЗНИ И ЗА ТУРЦИЯ А СЛЕД НЕЯ СМЕ НИЕ НА РЕД. ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ НЯКАКВО СИ НАТО ЩЕ ТРЪГНЕ СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГОСПОДАРЯ СИ ОТ ВАШИНГТОН ДА СПАСЯВА НАШИТЕ ***? ДРЕМЕ ИМ НА ШАПКАТА А И СЦЕНАРИЯТ Е ТУК ДА НЕ ОСТАНЕ ПРАВОСЛАВНО НАСЕЛЕНИЕ.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бонго, не ги разумяваш тия работи, квото каже Обама и друго не признавате. Силата и слабостта на Герб е в лумпенизирания му лекторат. Малко четете, не разсъждавате изобщо, повтаряте като папагали пиарите на Боко, а те милите не са цвете за мирисане...хич не са цвете! Наистина сте заприличали на ***.
64
7
 
3
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Отишъл е депутата от БСП Страхил в Сирия, за да направи джихадистите комунисти.Хем визитата му е планирана от БКП преди месеци, хем пътувал ей тъй спонтанно и на лични разноски.Абе Страхиле! Срещна ли Али Баба и разбойниците...
63
6
 
1
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Отишъл е депутата от БСП Страхил в Сирия, за да направи джихадистите комунисти.Хем визитата му е планирана от БКП преди месеци, хем пътувал ей тъй спонтанно и на лични разноски.Абе Страхиле! Срещна ли Али Баба и разбойниците...
62
3
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Сега да прибере всичките бежанци у тях щом го кефат миризливите сирийци!
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** изневерява на Серго и това няма да му се размине ...
60
5
 
6
 
! Отговори
никакво приятелство преди 10 години
Каква е тая парламентарна група за приятелство със Сирия! Аз приятели сирийци нямам и не искам да имам! Депутати с пари от моите данъци правят група за приятелство с араби, когато спешно трябва изсвелване на пришълците араби от България!
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЗ НЕ ВИЖДАМ КВО СТРАШНО Е СТАНАЛО 4Е ДЕПУТАТЪТ Е ПОДКРЕПИЛ ЗАКОНО ИЗБРАНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ АСАД. А КОГО НАШИТЕ СЛУГИНАЧЕСКИ МЕДИИ ИСКАТ ДА ПОДКРЕПЯМЕ - ДА НЕ БИ ИЗВЕРГИТЕ ДЕТО КОЛЯТ НАРЕД И ИМ ЯДАТ СЪРЦАТА ПОСРЕД БЯЛ ДЕН Т.НАР. СИРИЙСКА ОПОЗИЦИЯ ДЕТО Я ПОДКРЕПЯТ, СВЕТОВНАТА МАФИЯ САЩ И СИЕ.НА ТИЯ *** САМО МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ ЗАСЛУЖАВАТ ЗА ДА ЗНАЯТ КВО ГИ ЧАКА ПРИ ГОСПОД- НЯМА ДА ИМА НИ ХАРЕМ НИ НИЩО ХУБАВО.ТЕ ТИЯ МЮСЮЛМАНИ СА ГОЛЕМИ *** И НАИВНИЦИ ЧЕ БОГ ПОДКРЕПЯ ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ.АД ЗА ДЖИХАДИСТИТЕ
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лична ли ? Този да не се е кандидатирал за харема на Хафез Асад ?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малко история с документи за ориентация bgistoria.jimdo/
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки нормален човек е за Асад. Какво има да го упрекват? Ако отиде при талибаните, това ли ще съвпада с мъдрата външна политика на дупедавеца ***?