Лична ли е визитата на Ангелов в Сирия и подкрепя ли Асад

Депутатът и сирийското посолство се разминаха във версиите си
Обновена: 20 яну 2014 16:01 | 20 яну 2014 10:35,
89
Лична ли е визитата на Ангелов в Сирия и подкрепя ли Асад
Ангажирал ли е Ангелов парламента с визитата си? Снимка: архив Булфото

В скандал с международен оттенък се забърка депутатът от БСП Страхил Ангелов, който замина на посещение в Сирия. Депутатът обясни пред „Фокус“, че визитата му е лична, не такава е позицията на сирийското посолство у нас обаче. С действията си социалистът си навлече и гнева на свои, в частност на външния министър Кристиан Вигенин.

Тук съм на свои разноски и по никакъв начин не съм ангажирал Народното събрание и българския данъкоплатец респективно, каза народният представител, който е и председател на групата за приятелство със Сирия на НС. За посещението на Ангелов информира сирийското посолство, а група „Честни сирийци в България“ качиха видео в YouTube с репортаж на местна медия за посещението.

"Българска делегация за приятелство със Сирия пристигна на четиридневно посещение в Дамаск, за да се срещне със сирийски правителствени представители, да разгледа на място обстоятелствата, да обсъди начини за сътрудничество между двете страни във всички области, в следващата фаза за изграждането на Сирия и да се запознае с най-новите развития по отношение на преговорите, които ще бъдат стартирани по време на мирната конференция Женева- 2". Съобщението беше изпратено от посолството на Сирия в София до „Фокус“.

Българската делегация се срещна с председателя на Народното събрание Мохамад Жихад Аллахам.
Оттам посолството разказват още, че членовете на българската делегацията изразили своята подкрепа за Сирия, осъдили конспирациите и войната, като изразили своята солидарност със сирийския народ срещу тероризма, дезинформацията и икономическия натиск. Делегацията отбелязала и важната роля на президента Башар Асад в Сирия, за запазване на суверенитета, единството, независимостта и защитата на интересите на своя народ и разгрома на тероризма на неговите територии.

Външният министър поиска реакция от председателя на парламента Михаил Миков и председателя на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев. Той е абсолютно категоричен, че действията на Ангелов са безотговорни.

"Посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия и едностранната му подкрепа за управляващия режим е безотговорен акт, който противоречи на принципната и балансирана позиция както на България, така и на БСП. Очаквам председателят на НС г-н Миков и председателят на ПГКБ г-н Станишев да предприемат необходимите действия за отстраняването му от поста председател на парламентарната група за приятелство със Сирия - при над 100 000 убити сирийци, милиони бежанци и вътрешно разселени, приятелството със Сирия не е тъждествено с приятелство с Асад!", написа първият ни дипломат в социалната мрежа Facebook.

Всичко, което съм говорил в Сирия, е в било в контекста на бежанския проблем, който България има, каза Ангелов. „Направи ми впечатление, че се направиха доста спекулации снощи. И Външно министерство, и Сергей Станишев в телефонни разговори ме посъветваха да не ходя, т.е. от тях няма защо никой да търси обяснение. ”, заяви Ангелов.

„По повод на това, че съм изразил подкрепа за г-н Башар Асад, ще кажа само едно – не съм споменавал дори неговото име, нито името на който и да било сирийски политик или партия. Това лесно може да се провери в стенограмите от срещите, които съм имал”, обясни той. „Всякакви спекулации в този смисъл са нелепи и аз не виждам смисъл да давам обяснения на хора с меко казано съмнителен морал”, заяви Страхил Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
9
 
0
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До ХОРА БДЕТЕ - ИСЛЯМТепа щото християните в Сиря са слънце в сравнение с шиитите и сонитите.Все е религиозна зган
54
4
 
4
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До АнонименПълна забрана на ВСИЧКИ религии.Това не трябва да е занимание за възрастни хора.
53
18
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Интересна ми е подкрепата за Асад сред някои от този форум. "Справедливия Асад", нали така? Но аз и други неща чувам. В едно интервю сирийски бежанец у нас преди два месеца каза, че произхождал от някакъв определен религиозен произход и общност в Сирия. Той имал ниско образование, защото правителството на "справедливия Асад" забранявало на членовете на тази общност да се учат и образоват над определена степен. Колко е добър справедлив този Асад само, думи нямам. Защо ли хората искат главата му?
52
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВенелинКАЗА НА ВОЛЕН СЯНКАТА !
51
1
 
24
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Асад трябва да бъде подкрепен в борбата му с терористите ислямисти!
50
21
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
По времето на ГЕРБ Николай Младенов правеше "лични" посещения в Израел през месец, Бойко също. После се оказа, че не били толкова лични, а се обсъждали тогава все още "секретни" политически въпроси. Сега и този Ангелов отишъл на лично посещение точно с диктатора Асад и неговото правителство. Преди 2 години Станишев подкрепи Хизбула за атентата в Бургас, а както знаем, Хизбула, Ливан и Сирия са като скачени съдове - в една лодка плуват. Няма какво да се учудваме, БСП и Асад - вечна дружба.
49
0
 
11
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Тука нещо намирисва казали не казали пратили са го не са го пратили носи ли нещо ще донеси ли нещо($)
48
4
 
18
 
! Отговори
Дончо преди 10 години
Браво на човека! Ще се среща със светската власт а не с терористите!
47
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До миАМА КОЙ МУ ВЯРВА НА ТОЗИ ? ИЗОБЩО КОМУНИСТ И ИСТИНА ? ДВЕ НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА!
46
2
 
14
 
! Отговори
ми преди 10 години
Има ли връзка това, със скандала преди няколко дена, за бълг.следа, с оръжието пристигнало в Сирия?Някой да обясни!
45
6
 
1
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
WOW ! ЛИЧНА среща c Башар Aсад !! ;)Veroiatno Ангелов shte prodava na Aсад siriiski bejanci. Nishto losho ! U nas gi imame v izlishak
44
3
 
10
 
! Отговори
акуд преди 10 години
няма как ДЕПУТАТ от квотата на правителството да е на ЛИЧНА среща и то не скои да е а с башар асад
43
14
 
9
 
! Отговори
червенушко преди 10 години
БСП/ДПС/Атака -Сирия-Северна Корея задружни в борбата скоро ще наложат нов ред на земята!
42
9
 
15
 
! Отговори
иво преди 10 години
виждате ли другарки и другари избраните от вас /след сидеровите постижения, започнаха на станишев хората/ как харчат собствените си заплати и икономии от баничките за закуска.и бил другаря ангелов на частна визита с делегация, бреи били малки заплатите в българия.предложение; да се увеличи тока,горивото,водата да се намали минималната заплата в РБЪЛГАРИЯ.и да знаете ББ е виновен.
41
11
 
5
 
! Отговори
Ама преди 10 години
Какво очакваме от депутат на БСП? Да е анти социалистическата диктатура? Каквато гледаме от 30 години в сирийскита социалистическа република.
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алооо мародерите на сайта .Спрете я тази *** реклама на райфайзен банка да не изкача и дразни или чакате всички да ви запсуват--сигурно ше ви е много готино
39
2
 
19
 
! Отговори
защозащозащозащо преди 10 години
След като се доказа, че сирийската опозиция е използвала химическо оръжие, не е ли редно да им се нанесе удар от НАТО? Пак двоен аршин! И много поздрави от демократичен Ирак и Либия.
38
6
 
16
 
! Отговори
Щом Путин е наредил преди 10 години
Еми така е. Щом Путин е наредил, ще ходят. Даже се чува, че Сирия щяла да влиза в новия Евразийски съюз на Путин. Правете сметка тогава какво чудо ще бъде в останалите дъжави от СССР2.
37
6
 
12
 
! Отговори
скромно мнение преди 10 години
Да,Младенов докара джихадистите тук,без да се допита до никой,обаче джихада се стовари,върху главите,на цялото правителство,миналата година,февруари.Това за мене е отговор СВИШЕ,от най-висока инстанция.Това е за мене голямата причина.Пак призовавам,нека не подкрепяме,дори и в мислите си,дори виртуално терористите.Това ще ни вкара под проклятие.Асад,може да е бил всякакъв,не знам,но в момента е на страната на доброто.България,като държава,трябва смело да го подкрепи,поне морално.
36
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо да не подкрепи Асад? Младенов докара тук терористите, без да се допита до никого тук, подкрепи главорезите само за да угоди на евреите, изгони посланика и надроби такава каша, че терминът "балансирана политика" е просто абсурден.