Георги Първанов допусна сериозна грешка!

Не се чувствам заложник на Сидеров, заяви Станишев
Обновена: 21 яну 2014 08:03 | 21 яну 2014 07:10, Александър Попов
135
Георги Първанов допусна сериозна грешка!

Георги Първанов допусна тежка политическа грешка, заяви Сергей Станишев по време на гостуването в "Шоуто на Слави".

Първанов беше казал няколко пъти, че първо, няма да се връща в БСП, после каза, че ще се занимава с академия за млади политици. Когато приключи мандата, каза „връщам се в БСП”, и, грубо казано, ми предложи „отивай в Брюксел, аз поемам партията”. Но ние сме продукт на БСП, и аз, и Пръванов и Калфин, нямаше да постигнем и една десета от това, което сме постигнали като политици, без тези десетки хиляди хора, които гласуват за БСП, работят в кампаниите. Всеки, който смята, че е по-голям от БСП, е абсолютно загубен, каза Сергей Станишев.

"Чух коментар от Ивайло Калфин – че БСП е в истерия, че реагира неадекватно. След миналия вторник говорих със стотици социалисти – масово беше споделено, че има разочарование. И аз лично съм разочарован от това решение на Ивайло Калфин. Всички сме работили за неговите кампании, той е успешен евродепутат. Смятам, че неговото място е в нашите листи, казал съм му го. Има неразбиране", каза Станишев.

Според него, и Първанов, и Петков няма как да не са си направили сметката, че това удар срещу БСП.

От моя страна никога не е имало разрив и търсене на конфликт, каза Станишев на въпрос къде се е получил разривът с Първанов. Винаги се получава междуинституционално търкане, каза Станишев за времето когато беше министър-председател, а Първанов - президент. Георги Първанов беше президент, издигнат от БСП, безусловен авторитет, каза Станишев.

Според лидера на социалиста той е успешен президент на България.

"Дълги години съм се чувствал лично задължен към него, винаги съм се чувствал в известен дълг. Мисля, че този дълг съм го върнал многократно, като отношение, дори - допускал съм грешки, лични и политически, за да не се каже, че има сблъсък между президента и БСП. Георги Първанов ме предложи за шеф на БСП, стана след като той беше избран за президент, той проведе такъв разговор с мен, аз бях неподготвен за такъв разговор, нямах такива амбиции", припомни още Сергей Станишев.

По никакъв начин не се чувствам заложник на Волен Сидеров, категоричен бе още Станишев.

По повод скандала с лидера на Атака той каза, че партията е изразила своята позиция още на следващия ден.

"При първото ми медийно участие казах моята позиция, призовах г-н Сидеров сам да вземе решение и да свали своя имунитет. Казах, че един депутат има две седмици да вземе решение и казах, че ако той не вземе това решение, Парламентарната група на Коалиция за България ще гласува за свалянето на неговия имунитет. Пълна мистификация и лъжа е, че Волен Сидеров и Атака са наш коалиционен партньор. Когато имахме по-малко мандати, отколкото сега, казахме, че с Атака не може да правим коалиция. Това важи и за сега"обяви още лидерът на "червените".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
9
 
! Отговори
... преди 10 години
Славчо Трифонов вчера ми падна адски много в очите. Пълен шушумига. Той много добре знае ,че може да затапи СерГейа по хиляди теми,но половин час му задаваше въпроси : къде е роден , къде е учил , къде е спал и какъв иска да стане като порасне голям...Накрая останаха 20 минути да го питат сценаристите (които също бяха неподготвени) и СерГейчо си ги разнасяше както си пожелае. Ясно му беше ,че трябва само да разтяга локуми и да мине времето. Това се случва в шоуто на найголемия "родолюбец".
104
0
 
7
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Станишев е ШЛИФОВАН ЛЪЖЕЦ:1.Роден е в Украйна за да може да има и Съветско Гражданство.2.Правим разлика между дипл. работа и дисертация!3.Пак премълча за Пеевски.4.Заобиколи отговора на Въпроса как се пръкна в политиката и израстна набързо в нея.КАК и КОИ поливаха и торяха израстването му?5.Лицемерника ще се кандидатира на ЕВРО-изборите,защото няма право на следващ мандат за председател на БСП.Ама не си го казва ами гледа в камерата и лъже народа,че се двоуми.6.Заобикаляше въпр. за ДПС
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В БСП май имаха нужда мръсотията най-накрая да излезе най-отгоре и да се пречисти от членове, които я ползват за удовлетворяване на личните си интереси и амбиции.
102
1
 
3
 
! Отговори
Роки преди 10 години
Да не стане 50/50 Първанов да обере освен половината БСП гласове и половината ГЕРБ, затова всички са притеснени и търсят помощ от приятел вместо помощ от публиката до изборите.
101
1
 
9
 
! Отговори
аноним преди 10 години
този плюе по де що свари - само да си запази властта и европоста - дано не му вярват хората
100
1
 
8
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Не само на Сидеров си заложник а още на Местан и Моника Йосифова(защо ли не е Станишева нали си шеф на ПЕС на КУЧЕ на DOG или не е престижно за нея)
99
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев се подиграваше, че партията на доктор Борисов щяла да се разпадне, но неговата *** взе, че се срути.
98
1
 
6
 
! Отговори
До tt2 преди 10 години
А кой не е *** според теб?
97
8
 
15
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
еднакви *** сте и станишев и първанов и петков - все комунисти
96
24
 
8
 
! Отговори
ДЕСНИТТЕ , И ГЕРБ. преди 10 години
..НЯМАТ НИКАКВИ ИНТЕРЕСИ ОТ ФЛИРТОВЕ И СБЛИЖАВАНЕ С АБВ И ПЪРВАНОВ!ПРОСТО Е:ПЪРВАНОВ Е ЗАЩИТНИК НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ У НАС И ПУТИНОВИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ!ТОВА Е И ОСНОВАТА НА КОНФЛИКТА --ПЪРВАНОВ, СТАНИШЕВ!!МИСЛЯ ,ЧЕ В СЛУЧАЯ СТАНИШЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН!!НЕ ГО ОБИЧАМ---НО ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ГО ДИКТУВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
95
13
 
16
 
! Отговори
стан преди 10 години
БСП трябва да се освободи от още няколко компрометирани фигури и с чиста съвест ще гласувам за тях.
94
21
 
19
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
Първанов е олицетворение на миналото на тази партия, а Станишев на настоящето. Мисля, че политиката е затворена страница за бившия президент....
93
15
 
15
 
! Отговори
Умерения преди 10 години
Спор няма, Първанов подля вода на БСП. Надали някога избирателите ще му простят.....
92
12
 
29
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Не се къхъри Станишка, всичките от БСП сте еднакво безполезни!
91
5
 
28
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Нема такава гротекса, едни и същи престъпници 24 години се карат кой по безнаказано да краде от народа ! А народа търпи ?
90
8
 
10
 
! Отговори
край преди 10 години
На всичко това край ще сложат едни Мажоритарни избори в два тура. Това поостаряло късогледо момче без трудов стаж и житейски опит най вероятно няма да е депутат тогава. Такива избори обаче партииците няма да ни дадат да направим - Трябва да ги наложим със сила и да ги заслужим. Ако не го направим заслужаваме да ни клатушкат до второ пришествие.
89
6
 
21
 
! Отговори
край преди 10 години
очилатия отличник има тежък комплекс от банкянския гамен. За да му върне за подигравките се прегърна с дебелия Пеевски, когото иначе мрази. Така се издигна в очите на Моника и в собствените си очила. Така стана и правителството.
88
20
 
13
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
АБВ да бъдат изгонени от БСП! Предателите вън!
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов не е ЦАря да го мислят хората за месия които да им помогне Първанов беше президент 10 г и го знаят много добре що за стока е и каво може да се очаква от него
86
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само от Сидеров но и от Доган бе ***,май тисе разлопа още повече дъската заради притесненията от Първанката.Харесвате ми защото сте много яки в маневрите на манипулациите,и когато се започнете един срещо друг знаете къде точно дасе стреляте.Първан оглу е много стар авджиа и гръмна много точно с един изтрел станишев за евроизборите,оплескаму целата работа.Кеф майна под тепетата.Бойко сие най точен нема кой даму прави гафове защото той сие 1 шев на партията.В едно семейство имали двама бащи сие *а.о мамата.