25 жалби за дни от сметките за парно в София

Столичната община да поеме отговорността си, зове Стойнев
26
25 жалби за дни от сметките за парно в София
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БТА

Повече от 25 жалби от абонати на „Топлофикация София“ са постъпили през последните няколко дни в Министерството на икономиката и енергетиката по повод сметките им за парно.

В по-голямата част от възраженията столичани се оплакват от завишените сметки, получени през януари, които отчитат топлоенергията за месец декември 2013 г., съобщиха от министерството.

Още по темата
„Столична община да поеме своята отговорност към „Топлофикация София“ и да даде адекватен отговор на софиянци, като преди всичко бъдат предприети необходимите действия за справедливо таксуване на абонатите“, поиска енергийният министър Драгомир Стойнев.

"Очевидно в системата на отчитане на топлинната енергия и в работата на топлинните счетоводители има съществени пропуски и не е контролирана адекватно. Проблемът с всички сметки да стане приоритетен и за Столична община като принципал на дружеството", коментира той.

В Министерството на икономиката и енергетиката имало постъпили жалби и за по-стари периоди.

От „Топлофикация София“ съобщиха преди дни, че декемврийските сметки за парно в София са средно със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 г. 74% от абонатите на компанията са със сметки до 150 лв. за последния месец на миналата година.

Експертите на „Топлофикация“ са направили анализ на сметките на клиентите, чиито фактури за топлинна енергия са над 300 лв.

Проверката потвърдила, че в повечето от случаите те са изготвени на базата на реални месечни отчети в сравнително големи жилища или са резултат на определен по-висок прогнозен дял в сравнение с миналия отоплителен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
58
 
! Отговори
boy преди 10 години
Всъщност най-голямата вина за високите ни сметки идва от некоректни и лъжливи съседи, който крадат топлоенергия. Да не говорим и за топлинните счедоводители - мошеници и не на последно място крадливата Топлофикация : (
2
5
 
48
 
! Отговори
55 преди 10 години
Този клоун се е взел на сериозно!Аз отдавно помня но такъв като него не сме имали!Горко ни!!!
1
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ток, парно, вода ,телефонтака го направиха че това е ужас за българите