БСП и ДПС против окупацията на СУ

Те видяха ГЕРБ и Реформаторския блок зад действията на протестиращите
27 яну 2014 19:10,
189
БСП и ДПС против окупацията на СУ
Божидар Лукарски и Найден Зеленогорски от реформаторите при СУ. Снимка: Булфото

ДПС и БСП се обявиха против повторната окупация на СУ „Св. Климент Охридски”. И двете партии изразиха позиция, че зад действията на протестиращите се крият политически сили. Левицата беше доста по-остра в позицията си.

Завземането на университета не е проява на протест, а окупация на знанието, заявява зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов, цитиран от пресцентъра.

"През изминалите два дни стана ясно кой всъщност стои зад организацията и изпълнението на окупацията на СУ "Св. Климент Охридски". Днес лидерите на ДСБ и СДС се срещнаха с окупаторите, а Бойко Борисов ги подкрепи. С това им действие маските паднаха", отбелязва той. "Ние от БСП подкрепяме правото на всеки да изразява своята гражданска позиция, но завземането на университета не е проява на протест, а окупация на знанието, защото в момента се пречи на десетки хиляди други студенти да се обучават и развиват", посочва Димитър Дъбов.

ДПС смята, че не бива университетът да се превръща в място, където се развива политическа дейност. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и зам.-председател на ДПС Алиосман Имамов по повод окупацията на СУ "Св. Климент Охридски", съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Имамов посочи, че липсва ясна мотивация и повторната окупация на авторитетното висше учебно заведение е показала по убедителен начин, че зад нея се крият политически сили, главно опозиционни в и извън парламента, като ГЕРБ и Реформаторския блок. Ние сме против превръщането на висшето учебно заведение в място за политически мероприятия и смятаме, че не бива университетът да се превръща в място, където да се развива политическа дейност, отбеляза Имамов. Той припомни, че това ясно и категорично е записано в законите, които регламентират автономията, правата и задълженията на работещите във висшите учебни заведения.

Тази повторна окупация е очевиден призив за активиране на протестните настроения в обществото срещу политическите сили, които не са окупирали парламента и не са узурпирали властта, срещу едно правителство, което по силата на правилата на демокрацията управлява държавата, ддопълни заместник-председателят на ДПС. Не подкрепяме подобни действия и настояваме съответните органи да предприемат законови мерки да бъдат осигурени условия на десетките хиляди студенти и преподаватели да вършат своята работа, призова той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като са против защо не пратят полицията да освободи СУ от тези терористи
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В днешна София който не се обеси е комунист!!!
155
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Бисеров не бяха така бързи. За Пеевски се поизпъчиха. За Костинброд още си говорят бабини деветини, нсали ни спакиха от преврат. :) Ах, този двоен морал за нещата. Как само им отива.Опорни точки - лоени топки, моники, менти, осички, бисерчета, отрочета без трудов стаж, но...печени във всякакви манипулации. Не им пука от нищо. Народ...държава...справедливост...Високопарни думи за балами. А те. Те отдавна са милионери И за да са до девето коляно, стискат властта до последно. Нищо ново. Докога.
154
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ли вие бе *** долни! За 24 години разорихте и разпродадохте държавата! Сега огладняхте и пак се натискате за кокала! Не разбрахте ли,че хората не ви искат?
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марио и ти ли си на порции при доган. Жалко човече си наистина а се правеше на патриот. Жалък като ники ***!!!
152
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те са против всиччко човешко. И бсп и дпс искат послушни, бедни, роби.
151
3
 
10
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 10 години
Абе тоя бареков толкова го обичат че го замерят с ***. Лика прилика са си с ибрика сидеров.
150
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който гласува за бареков направо да си гласува за дпс като сидеров. И двамата са супер смешници! Двамата заедно не могат и 3% да съберат. Патериците на дпс искат да дръпнат гласове от герб ама нямат шанс. Гласувашите за герб са интелегентни хора не тъпанарите подкрепящи атака.
149
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Марио- марш в лудницата болно човече! Снощи вече всеки те разбра колко струваш и какво представляваш и вече никой не те приема на сериозно а само за гавра и присмех! Тук вече нямаш място- появиш ли се винаги ще бъдеш обект на гавра,присмех,унижение и подигравки!По си *** и популист и от Бюрека - политическия слуга на мутрите и олигарсите ограбили България!
148
1
 
8
 
! Отговори
iсократ преди 10 години
Ние Плевенчани знаехме че най-верния кмет на Румен Петков ,се нарича Найден Зеленогорски.Това помиярче от с.Садовец живееше на квартира в тъщата си,но както каза синът на цар Киро,чрез нечестност за три мандата разката майката на Плевен.Града е със затихващи функции за сметка на това помиярче,което сигурно не си знае парите.Днес отново търси начин да се върне на софрата.Реформатори или реставратори на айдушкото лапане.
147
21
 
2
 
! Отговори
Марио-38г-Лидер преди 10 години
НЕКА ВСИЧКИ ЗАСТАНЕМ ЗАД ИСТИНСКИЯ ЖУРНАЛИСТ И ПОЛИТИК- НИКОЛАЙ БАРЕКОВ!СПЕЧЕЛИЛ МИЛИОНИТЕ СИ ЧЕСТНО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЗИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАХА 24 ГОДИНИ!НИКИ КАТО БЪДЕ ПРЕМИЕР ЩЕ ВЗЕМЕ ПАРИТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА И ЩЕ ВКАРА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА!МИЛОСТ НИКАКВА!С НАМИ БОГЪ
146
3
 
3
 
! Отговори
До 160 преди 10 години
Защо жена му? В гейската партия си падате по мъже. Затова АБВ!
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В този случай ДСБ-то няма никакво участие.И боко май не участва.Май е някаква схема дето никой не я знае.
144
2
 
8
 
! Отговори
гешев преди 10 години
битката е на живот и смърт, тъй като ако след изборите пред май БСП не успее да се превърне в първа политическа сила, то опозицията на Станишев ще му поиска оставката.Разбира се председателят на БСП има и резервен вариант, но изглежда, че сегашната му позиция е много по-изгодна. Ако обаче не успее да се задържи на председателското място в партията, то тогава ще заеме важен пост в Брюксел и ще остане там заедно със семейството си,
143
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много хора вече харесват Бареков и ще гласуват за него защото Бареков и разправя интересни измислени пиканти истории за живота БорисовПосле да не се чудите Бареков какво прави в парламентахаресват Бареков защото Бареко си позволява да хвърля кофи с помии по живота на Бойко
142
1
 
6
 
! Отговори
До 160 преди 10 години
Добре ибрик. Ти поздрави доган до като му замиваш *** и ти го извади.
141
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те освен опорни точки друго не виждат. Зависи какво заповядар от сараите и ДС това ще говорят нормално е. С преврат дойдоха и безславно ще си отидат.
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
156Кой гласува за А-Бе-ВеКонски к*р да го Е-БеПоздрави жена си от мен.
139
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последни часове за бея, гея и злодея. Украйна *** на нашата ерата да си приберат държанката станишев.
138
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност истинските оКУРпатори са тези двамата на снимката - кУ*рвите на *** Костов.Този *** още си мисли че е 1997 година.