Вот на недоверие за сигурността? Много добре!

Йовчев: Ще стане ясно откъде тръгнахме и колко много направихме
Обновена: 29 яну 2014 17:57 | 29 яну 2014 17:30, Веселина Йорданова
85
Вот на недоверие за сигурността? Много добре!
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Вотът на недоверие в сектор „Сигурност” е много добра тема, която ще даде възможност ние да кажем откъде сме тръгнали. Така вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев коментира обявеното днес намерение от ГЕРБ да внесат вот на недоверие по тази тема.

„Това ще бъде много добре за правителството – да стане ясно откъде сме тръгнали, какво сме направили за изключително кратък период от време и да се види кой в този кратък период от време точно какво е правил, дали е помагал на страната, или е вредил“, изтъкна той.

Още по темата
Йовчев даде пример, че два пъти и половина е намалено използването на СРС-та. „Гарантираме в момента, че няма да има незаконно подслушване, което не беше факт преди. От тази гледна точка мисля, че можем да получим само адмирации“, коментира той.

МВР шефът заяви, че има известни подозрения за намеса на български политици във връзка с писмо от ЕК за бежанците.

„Доста активно се работи и не прави чест на тези, които го направиха, защото всички усилия, които положихме, бяха да успеем да овладеем тази криза и всичко беше в името на българските граждани“, заяви той. По думите му в писмото не е имало заплаха за наказателна процедура.

Йовчев изтъкна, че има регулярна комуникация с ЕК, включително и по въпросите за бежанците. Критиките на Брюксел основна са насочени  към това, че България засили охраната на границата си и по този начин ограничи количеството нелегални имигранти на своя територия. Според някои експерти в Европа и според някои институции би трябвало ние свободно да допускаме всеки, който иска да потърси убежище у нас.

„Аз съм готов да отстоявам това, което ние правим до момента, тъй като считам, че това е в интерес на сигурността на българските и на европейските граждани”, изтъкна той.

По думите му на последния Консултативен съвет по национална сигурност е имало тези, че не би трябвало да имаме такива засилени мерки по границата и „едва ли не, би трябвало свободно да допускаме хора, след което да се съгласим веднага да ги третираме като бежанци". Йовчев  допълни, че тезите са били на депутата и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вицепремиерът напомни, че за по-малко от 6 месеца институциите, ангажирани с проблема, е трябвало да открият 3000 нови места за настаняване на бежанци, ускорено е и обработването на документи и произнасянето на Държавната агенция по бежанците по случаите.

Йовчев заяви, че в Харманли проблемите с бежанците са решени и там хората живеят при нормални условия. Все още има проблеми в кв. „Враждебна” и „Военна рампа” в София.

Очаква се до два месеца там да бъдат извършени необходимите ремонтни дейности, които да гарантират добри условия за живот на настанените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПО НЕГОВО ВРЕМЕ НА ЦВЕТАНОВ ХВАНАХА НАГЛИТЕ, КИЛЪРИТЕ, МАГИСТРАЛНИТЕ ГРАБИТЕЛИ, БРЕНДО. А СЕГА КАКВО НАБЛЮДАВАМЕ? ПУСНАХА ОТ АРЕСТА НИКИ ПИЛЕТО, АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, МАЛКИЯТ МАРГИН СИ ДОЙДЕ ОТ СТРАНСТВО, БРЕНДО СЪЩО Е ГОТОВ ДА ВКУСИ ЧИСТИЯТ ВЪЗДУХ! ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ Е НАПИСАНО В ЕВАНГЕЛИЕТО, МОЕТО МОМЧЕ. ИЛИ СИ АТЕИСТ, ИЛИ ЗАБЛУДЕН! И В ДВАТА СЛУЧАЯ, ЛОШО!
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още не мога да повярвам че една сбирщина от терористи,мошенници и отявлени мафиоти могат да контролират и управляват цялата ни държава с техните си методи и приоми-Доган,Бисеров,Имамов,Местан, Костадинов,Данчо ментата...А серГЕЯт ги целува в уста и с език.Малеееее майко...До кога?
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОГА ПРИ БОРИСОВ ОКОЛО НС Е ИМАЛО ХИЛЯДИ ПОЛИЦАИ В ПЪЛНО БОЙНО СНАРЯЖЕНИЕ КОИТО БИЯТ И ВЛАЧАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ,КОГА НАРОДЪТ БЕ ПОДЛАГАН НА ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОВЕРКИ КАКТО СЕГА,КОГА МЕНГЯНИ И АМУЖИ СА ДОКАРВАНИ КАТО *** В СОФИЯ ДА ПОДКРЕПЯТ ПАРТИЯ,КОИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖЦИ ОСВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОРАТОРИ
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА БЕ НЕГОДНИК..Да ти се чуди човек от каде това самочувствие..
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз като чета в какви грехове обвиняват Цветанов от ГЕРБ , имам чувството,че той е клал българите по време на Априлското въстание в Батак, извършил е през 1911 г. геноцида над арменците, на 11 септември е запалил кулите близнаци в САЩ; да не забравя - преди това е убил Кенеди и е стрелял по братята Илиеви! Вие този човек го направихте бетер Джин Гиби.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев,ти подготви манипулираните материали за подслушванията от МВР срещу Цветанов и след това Дмитриевич те направи министър и зам.министър -председател за благодарност?Kажи на Цацаров ,че когато е изнесена и манипулирана класифицирана информация,трябва да се издири и лицето,което е извършило това деяние.В-к АФЕРА дава и допълнителни сведения за теб: afera.bg/mishena/46406.html
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стефан Гамизов: Не изпускайте от очи Цветлин Йовчев. Той е свързващото звено между всички мръсни интереси/facebook/ "Внимателно се вгледайте в този човек. Когато приключи, и ако приключи успешно делата си, ще се случат две неща: Той ще отиде при десетките си милиони извън България, а българската нация ще агонизира. Истината за същността на случващото се в България е непоносима и ужасяваща. защото никой нормален човек не би превърнал нацията си в крайпътна политическа ***. И накрая все още се намират хора"да гласуват за тях.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този червен *** как ще го отнес, въпрос на време и то не много.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дами и Господа Българи.Товае най мръсното и коромпирано правителство дошло с преврат,със хълцни грабливи измамнически и мръсни противобългарски намерения да задържат власта колкото се може повече,да заграбят от БГ.Товае старият им трик,ще опощат БГ и щея хвърлят на кучитъта.Гнус мее от тяхната *** политика скрита продажническа идиотщинска,дойдоха зада вземат последните пари на данъкоплатеца на сиромащията,а ние ги търпим още.Вижте ги как живеят разхолно,по света.Цацаров не чува.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев всичко е верно доло и щего повтаряме докато си жив предателуо углу.Бил е шев на ДАНС,ухх как не тее срам от себеси.Гръмнисе да има празник цяла година в БГ.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От това по извратено правителство не сме виждали до сега,и го пазят както пазят Сидерефенди.На кой да вярваш няма на кой като ги знаеш как са дошли на власт с преврат,и със откраднати избори.При Бойко поне имаше демокрация,а сега по автобуси по домове навсякъде те преследват,не заемам страна но това е цялата истина.Няма да продължи много,страхът ще свърши у хоръта.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вървя си из центъра на София, и понеже живея близо до СУ някакви *** полицаи ме спират и ме питат къде отивам и ми искат документите за самоличност. Това даже и през комунизма не го е имало!
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идват избори!За това внимавайте много, кого ще вкарате в Парламента.Виждате ги колко струват?Има два начина да се отървем от тях : 1.Избори мажоритарни, за да знаем всичко за всеки един политик.2.Или 100% за ГЕРБ, защото с такива ортаци в управлението ,като сегашните ще се получи "Все едно нищо". ГЕРБ едва ли ще кандиса да управлява с някой от БСП, ДПС или Атака.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
йовчев нищо нети верваме,тиси най мразеният министър на мвр и най големият бандит.Защото пазиш яко мафията в парламента дето крадне сиромащията с милиярди.Ако си истински Българин щеше да обърнеш полицията срещо тройната,но тиси платен *** никога няма да станеш хубав на народа,съдбата тие не ясна за напред както още няколко хрантутници готовери грабители.Вие трябва дасе притеснявате за бъдещето си.
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овчев какви факти *** сине,тиси шеф на МВР на най мръсното коромпирано мафиотско правителство,а гн Цветанов беше и пак щее на най демократичното правителство на МВР.Строяха всичко беше живо народа беше весел,интелегенцията беше щастлива,а сега всичко отиде в миша дупка,чакаве лошият късмет от сега нататък.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ибрик е свързан само със скандали - пазят мафията, да си краде на спокойствие. А Цветанов се бореше с мафията и ги беше натикал в ъгъла. Овчев, не сме толкова ***, не съди по обкръжението си!
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хохерер в затвора а приятелят му Сергей Станишев вожд и учител на европейския социализъм Слепи ли са пресата ителевизиите в *** Сергей ти сисамо за затвора марионетка кукла а страхливата 4 тавласт мълчи позорно дори и Бюрековбез цензура СТРАХЛИВЕЦ..
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев е много прав за затварянето на границата с Турция. Западняците ни мислят за кръгли *** и използвайки това, че сме християни се опитват да ни вменяват задължения, които те самите не зачитат! Излиза, че само България е ДЛЪЖНА, а Европа няма задължения към нелегалните имигранти! Излиза, че само българите са християни и баламурници, а европейците са юдео- масони и големи тарикати и хитреци... Европейци, я си е.... майките!
29
3
 
6
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Освен че наляха сумати пари за охрана на протеста и да бият хората по улиците, аз друго не виждам какво са направили за половин година.По едно време се коментираха разни промени в закона - уж да не те спират полицаите без да си направил нарушение. Все още си ме спират за проверки, така че и там не направиха нищо. По едно време се напълни с емигранти без да е изобщо ясно как са дошли, къде отива, как се казват и какво търсят в страната.
28
2
 
10
 
! Отговори
55 преди 10 години
До ГостАбе подслушването...полицията те спира на пътя и ти взема всички данни само защото си изразил друго мнение..От там нататък си в списъка....Нещо като комунизма....