Найденов намери пари да качи заплати в министерството

Средствата са от резерви в бюджета на ведомството
Обновена: 30 яну 2014 18:07 | 30 яну 2014 18:07, Камелия Цветанова
33
Найденов намери пари да качи заплати в министерството
Снимка: Булфото, архив

Намерени са резерви в рамките на бюджета на военното министерство за увеличаване на заплатите на цивилните служители в армията, както и в структурите на пряко подчинение на министъра, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител.

Това е заявил военният министър  Ангел Найденов се срещна днес с представители на ръководствата на Федерацията на независимите синдикати от отбраната "Българска армия" и Националния синдикат "Отбрана", съобщиха от пресцентъра на МО.

Ведомството е разработило вече проект на постановление на Министерския съвет за увеличаване на минималната работна заплата в страната, което ще засегне над 7000 служители.

Минималните размери на основната месечна заплата ще се увеличат средно с около 15 процента в зависимост от заеманата длъжност, а ръстът на максималните размери ще бъде около 3 процента в зависимост от заеманата длъжност.

За промените на заплатите ще бъдат необходими около 2,5 млн. лева, които ще бъдат осигурени от бюджета на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
10
 
! Отговори
до Рали 1 преди 10 години
Пак плямпате без дори да сте прочели статията. Хейтърските ви глупости край нямат! Не увеличават заплатите на войниците а на гражданските лица! Доколкото съм информиран те взимат много малки заплати и може би затова им ги вдигат, на 300 лева смятайте 10-тина процента колко са!Големия проблем на българина- завистта!:)
4
4
 
21
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Какви са тези икономии или бюджета е много завишен?Как все се намират пари за полицаи и военослужещи от бюджета,а за тези които внасят в този бюджет няма нищо .За образование и здравеопазване ги дайте като на вас са излишни,толкова пари не достигат за важни неща.Това ли е най-приоритетното ?
3
3
 
18
 
! Отговори
SS преди 10 години
Нагпосттао на чиновниците не познава граници! Много хитър ход да се увеличат заплатите на работещите в МО. А с това и бонусите извън заплатата. които вземат на всеки 3 месеца, и които са процент от заплатата. Наистина много са нахални!
2
2
 
20
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Не съм финансист, но не намирам за редно с резервите да се вдигат заплатите.
1
2
 
18
 
! Отговори
Нещо преди 10 години
Вместо да ги гонят, те им вдигат заплатите. В армията не знам дали ще останат военни или ще служат само цивилни.