Трима министри в едно: Ще защитим парк "Странджа"

Правят промяна в Общия устройствен план на Царево в частта на парка
Обновена: 31 яну 2014 17:15 | 31 яну 2014 11:15, Камелия Цветанова
30
Трима министри в едно: Ще защитим парк "Странджа"
Снимка: архив, Булфото

Няма да бъде допуснато презастрояване на природен парк "Странджа", увериха министрите на околната среда Искра Михайлова, на регионалното развитие Десислава Терзиева и на инвестиционното планиране Иван Данов, които бяха изслушани в парламента.

На 30 януари разпоредих да започне изменение на Общия устройствен план на Царево в частта на парка, а това е 70% от територията на общината, съобщи Терзиева.

Тя добави, че заданието трябва да бъде финализирано да края на следващата седмица и ще отиде за съгласуване в екоминистерството.

Още по темата
Решението й е взето, след като Върховният административен съд остави в действие Общия устройствен план на Царево, позволяващ застрояването на голяма част от парка без екологична оценка.

Терзиева обясни, че законът не предвижда тя да може да отмени заповед за Общ устройствен план и заради това е трябвало да изчака решението на съда.

Искра Михайлова също коментира, че след като има решение на съда, вече всички отговорни институции могат да предприемат действия, за да защитят парка.

Тече процедура за план на управление на природен парк "Странджа", както и нова екологична оценка, увери тя.

„Един общ устройствен план не е нещо, което е твърдо фиксирано. Изработеният за община Царево и „Странджа” е от 8 години, в това време са настъпили промени, има нови кадастрални карти”, обясни и Данов.

Заради твърденията на природозащитниците, че депутатът от ДПС Йордан Цонев ще строи хотели и вилни селища на територията на парка, той декларира пред депутатите, че няма нито един застроен метър досега и няма никакви намерения да го прави.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето, крачка напред. Станишев обеща и си изпълнява обещанието. Сега от ГЕРБ пак ли ще критикуват и ще намират кусури и по този казус? Това е нагледен пример, че управляващите се вслушват в думите на народа.
23
1
 
3
 
! Отговори
men преди 10 години
стройте бе стройте мтруи. кой ще ви идва в изтърбушените бункери по средата на полето? селата в странджа са на самотек, *** мародерстват, пътища няма, нашите тарикати секат гори и ще застрояват по брега. в странджа са последните девствени гори в цяла европа, потенциала за еко туризъм е огромен, но бай *** ще изпльоска пак неколко бетонени мастодонта и си мисли че хората от европа с пари са като него, чалга, евтино пиене и евтини жени. отидете вижте в хърватия и словения от два чукара и една река за 3 месеца правят пари колко всички перачи на пари в българия за 3 години. чукундури!
22
1
 
2
 
! Отговори
SEX-опат преди 10 години
Феменки по ненки......Как ми го роди главата,значи.....Е мно-ооо съм добАр.....
21
1
 
5
 
! Отговори
сидетел преди 10 години
Просто за информация,да Йордан Цонев наистина няма и 1 м застроен в Резово,но това не означава че в момента негова собственост не се строи на Оазис от Брендо или вече е построена,и не случайно такъв му беше и въпроса към министър Михайлова по отношение на вече действащи инвестиционни намерения !!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очакваното стана факт - след като четири години депутатите не вдигаха заплатите си, сега народните представители решиха, че времето за спестяване е отминало. Така новата заплата става 2550 лева на месец - колкото три средни работни заплати в страната, предаде bTV.Увеличението реално е около 400 лева.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Споко ще се застрои ,сега олигарсите ще използват тези зелени *** за да наплашат собствениците на имоти в Странджа ,че там няма да се (строи) те ще си разпродадът парцелчетата на безценица и кога им се изкупят имотите ,от правилните(хора) ще започне строителството ,а елените марихуанаджии,дето се барат големи(любители) на природата ще си получат от правилните(хора) комисионната за добре свършената работа ,прекарани ще са само дребните собственици на парцелчета от по 1-2 декара
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИСКАМ ДА ЗНАЕТЕ ИСТИНАТА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПРОТЕСТИ ЗА(ЗАПАЗВАНЕ ) НА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА ,ТУК БЛИЗО ДО ДУПНИЦА В САПАРЕВА БАНЯ ,ПРЕДИ 2 ГОДИНИ БЯХМЕ СЕ ОРГАНИЗИРАЛИ И СЕ ВДИГНАХМЕ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОСТРОЯВАНЕТО НА СКИ ПИСТИ И ВЛЕКОВЕ ,ТОЗИ ПРОЕКТ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ВЪРХУ ВЪСТАНОВЕНИ ЧАСТНИ ГОРСКИ МАСИВИ , В ПОСЛЕДСТВИЕ РАЗБРАХМЕ,ЧЕ СМЕ БИЛИ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ДА МОГАТ ТЕЗИ МАСИВИ ДА БЪДАТ ИЗКУПЕНИ НА БЕЗЦЕНИЦА ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ ,КОИТО НАПЛАШЕНИ ,ЧЕ НЯМА ДА СЕ СТРОИ РАЗПРОДАДОХА ИМОТИТЕ СИ
17
1
 
5
 
! Отговори
SEX-опат преди 10 години
Искаме Феменки!!!! По цици-ииииииииииииии.............
16
1
 
4
 
! Отговори
ментата преди 10 години
ЗАЩО МЕНТЮ НЕ ВЗЕМА ДУМАТА . ТОЙ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВА ПО ВРЕМЕТО КОГАТО БЕСЕШЕ И КОЛЕШЕ В СДС.ЩЕ МУ Я ВЗЕМЕ ЛИ ЦАЦАРОВ
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тримата министри: спете спокойно, съотечественици! Всичко ще бъде законно, подредено, по план, съгласувано с всички инстанции! Никакви вреди за природата и околната среда. Ако от ЕС за пореден път ни критикуват, за това няма да бъдем виновни ние, а тези, които вдигат шум, протестират и ни подозират в лицемерие и корупция. И най-главното, ще го направим на всяка цена и както си искаме!
14
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименНа Данчо "вервайте"! На Данчо! Той нито една тухла няма да сложи! На други ще плати да строят! И то - през няколко подставени фирми - да не се вижда отдалеч! А, пък, това, че няма да позволят презастрояване - нещо не ми е много ясно? Ще позволят само еднократно да се застрои и няма да е разрешено после да се събаря и строи наново? Или ще се застрои само до позволеното от закона? Щото аз бих искал да не се строи ВЪОБЩЕ в парка!
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боли ме шланга за някаква си Странджа ,то държава няма тези напушени еколози с меки китки се сетили сега да протестират за природата,защо не протестираха преди ,както сега кога започнаха да се изсичат поголовно българските гори,защо не дойдат тука в Стара Загора да протестират срещу *** ,които незаконно се вдигат къщи на по 3 етажа в парк Аязмото и секат наред дърветата ,да протестират и срещу натовские бази на наша територия от които самолетите със следите не спряха да ни тровят
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Използва се алчността на местните собственици. Те масово са за застрояване, без оглед къде се намира парцелът им. Ще им платят и за да мълчат.
11
2
 
9
 
! Отговори
Юруш на парцелите! преди 10 години
Толкова е прозрачно, ще се облагодетелстват НАШИ ХОРА! От различни партии и системи. Вече са вложили пари и връщане назад няма, борбата е на живот и смърт. Само гледайте какво ще става! Трудно ще отгатнем кое на кого е, ще се крият като партизани, но местните хора ще знаят, и още как! Тях питайте! А всъщност, ако имахме държава, само трябва съответните органи да задават въпроса: Откъде имаш тези пари? Докажи!
10
1
 
8
 
! Отговори
курумбашев преди 10 години
МАЗНьОООООО НА ВАС ВСЕ ГЕРБ ВИ Е ВИНОВЕН. КАТО СИ РАЗДАВАХТЕ КУФАРИТЕ С ПАРИ ЗАЩО НЕ КАЖЕШ НА БЪЛГАРИТЕ КОЙ ГИ ВЗЕ .ВСЕ АКЪЛИ ДАВАТЕ ДЪРЖАВАТА НЕ Е МРЪДНАЛА НАПРЕД. ЗАБЛУЖДАВАТЕ ЕЛЕКТОРАТА СИ С 5 лв А ВИЕ ВЗЕМАТЕ ПО 350 УВЕЛИЧЕНИЕ.АМА КАТО инж. *** 3000, ЩЕ ГИ ВЗЕМАШ ЛИ. ЗАТОВА ВИ Е МНОГО СВИДНА ВЛАСТТА ЗАТОВА ЗАБЛУЖДАВАТЕ БАБИЧКИТЕ ЗА ДА СТЕ ВЪВ ВЛАСТТА *** ***
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКО ПЛЕМЕ СМЕ
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слушах пренията в НС тази сутрин. Мин. Михайлова увърта, но не казва точно какво я е накарало за един ден да промени кардинално решението и констатациите си по въпроса. Няма какво да бъде питана. На всеки български гражданин вече е напълно ясен принципът, по силата на който действат управляващите, той е стар: "Всичко за човека, всичко в името на човека"! Кой или кои са човеците, ще се разбере. Само че трябва да се търсят подставени лица, защото сега и членовете на фамилията са под наблюдение.
7
4
 
12
 
! Отговори
Трима министри преди 10 години
Ще строи Данчо Цонев Ментата и наши верни другари, а Вие скъпи избиратли ще гледате от далече това скоро. Защото ни си имаме сигурен електпорат от *** и червени бабички.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трима министри в едно: ЩЕ СТРОИМ САМО НИЕ!
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъй наречените "еколози" няма да се спрат докато не живеем в пещери и не ядем кал.Но ще дойдем да протестираме пред вашите домове скоро.