Подкрепяме политиката на "отворени врати“ на НАТО!

Президентът разговаря в Мюнхен с премиерите на Черна гора и Грузия
Обновена: 1 фев 2014 17:56 | 1 фев 2014 17:39, Анисия Иванова
40
Подкрепяме политиката на "отворени врати“ на НАТО!
Росен Плевнелиев. Снимка, архив: Булфото

В рамките на 50-ата юбилейна конференция по сигурността, която приключва работата си днес в Мюнхен, президентът Росен Плевнелиев проведе разговори с министър-председателите на Черна гора и на Грузия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
На срещата си в баварската столица президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят на Черна гора Мило Джуканович споделиха позицията, че Югоизточна Европа може да се развива успешно само на основата на европейските ценности, а регионът може да бъде стабилен, само когато задълбочи интеграцията си. Черногорският премиер изказа благодарност за последователната българска подкрепа на България за евроатлантическата интеграция на страната и изрази надежда на срещата на най-високо равнище на НАТО през есента във Великобритания Черна гора да получи покана за членство в Алианса.
 
Президентът Плевнелиев заяви, че България подкрепя политиката на „отворени врати“ на НАТО и очаква този подход да намери реализация на предстоящата среща на върха. Държавният глава даде висока оценка за постигнатия от Черна гора напредък в процеса на европейската интеграция. Според него ускорената евроинтеграция на страната би била добър пример за другите страни от региона да продължат с усилията за необратими политически и икономически реформи.
 
Процесът на евроатлантическа интеграция на Грузия беше във фокуса на разговорите между президента Росен Плевнелиев и министър-председателя на Грузия Иракли Гарибашвили. Грузинският премиер посочи силната подкрепа на грузинските граждани за стратегическата ориентация на страната - 85% от населението подкрепя сближаването с Европейския съюз, а 81 на сто са „за“ бъдещо членство на Грузия в НАТО.
 
Българският държавен глава поздрави грузинския премиер за договореното Споразумение за асоцииране и Споразумението за дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия с ЕС по време на Срещата на върха по Източното партньорство във Вилнюс през ноември 2013 г. България подкрепя идеята споразумението да бъде подписано в рамките на мандата на сегашната Европейска комисия, беше подчертано по време на срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много странна работа, навсякъде по европа канят президента и Цв Цв.Станишев, Вайджанин и Ореха все тука си седят, що така, не управляват ли те в момента, *** ти и бруталния егнор, ахаха
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Офшорко пак се занимава с глупости!Каква работа има да набутва в Европа Грузия?!?Освен ако не са го изкомандвали от USA посолството...Къде е Грузия, къде е Европа, толкова ли не е виждал картата, та пак ни забърква в горещи каши?
10
4
 
13
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ЕТНОСА МУ.ЗА МЕН ВАЖНОТО Е ЧЕ ТОВА ЛИЦЕ Е ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ ШМЕКЕР ЛИЖЕЩ НЯКОИ СЕДАЛИЩНИ ЧАСТИ НА ВОЖДА СИ ОТ ,,ГЕРБ'' И ПРЕДАТЕЛ НА НАРОДНИЯТ ИНТЕРЕС А ЗАИГРАВАЩ С ОЛИГАРХИЯТА! А НАТО НИ Е ЧУЖДА И БАНДИТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ИЗПЪЛНЯВАЩА ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ НА ШЕРИФА ОТ ВАШИНГТОН! КОЙТО ИСКА В НАТО ДА СЕ ИЗНАСЯ В БРЮКСЕЛ!
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PLEVENLIEV E PUMAK MISULMANIN SKRIT V OVCHI KOJI
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OSTAVI RUSIA V GERMANIA NAD 15 MILIONA MISULMANI MNOGO OT TIAH SA RADIKALNI NAI GOLEMITE DJAMII V EVROPA SA V DUIZBURG,NOVATA V KOLN DO MEDIA PARK I OSCHE HILIADI MALKI AKOLKO SA V ZIALA ZAPADNA EVROPA
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MNOGO STE UCHENI S VISOK OBRAZOVATELEN AKZENT ZATOVA BALGARIA E SERO OT VISCHISTI SAMO S DIPLOMI I PREDATELI
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakvo znacenie ima kav si GERMANIA SI E ISLIAMSKA DARJAVA KOI JA NAPRAVI TAKAVA NE SA KOFRAJISTITE ILI STROITELITE A TOCHNO TEZI NATO USA I EU
5
2
 
2
 
! Отговори
do4 преди 10 години
zabravih moje i ti da si pomak ili turk
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4 TAPANAR JIVIL LI SI V GERMANIA SCHE RAZBERESCH ZA KVO STAVA DUMA
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отговорността му е тежка.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ISLIAMSKATA REPUBLIKA DEUTSCHLAND ZNAEM JA
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TI SI POMAK I NE OPREDELIASCH GLASA NA NARODA