Действията на Първанов - политически недопустими!

Янаки Стоилов нямал фаворит за еврокомисар
Обновена: 3 фев 2014 10:58 | 3 фев 2014 10:56,
41
Действията на Първанов - политически недопустими!
Янаки Стоилов. Снимка: Булфото

АБВ е четвъртата партия,в която Ивайло Калфин се кани да участва, заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

Той обясни, че решението на левицата в събота да бъде свалено политическото доверие от участниците във формацията на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов не се отнася за евродепутата Калфин, защото той не е член на БСП.

Хората, предприели подкрепа за АБВ, са загубили доверието на БСП и не могат да заемат ръководни длъжности, допълни Стоилов пред bTV.

Зам.-председателят на левицата обясни, че ако преустановят тази подкрепа, ситуацията търпи промяна. Въпреки това социалистът предрече, че АБВ ще се превърне в партия и така Столетницата ще има основание да изключи онези свои членове, които подкрепят проекта на Георги Първанов.

Той нарече действията на Първанов, който е бил председател на левицата, политически недопустимо и според него не е израз на политическа последователност и на почтено отношение.

Стоилов отказа да коментира кой ще бъде издигнат за еврокомисар от правителството. Той обясни, че лидерът на левицата Сергей Станишев има необходимите качества, но допълни, че при издигането на една кандидатура има и политическа преценка.

Там трябва да бъде човек, който не е свързан с отстъпките, които направи страната през последните години, каза още той.

Той заяви, че няма фаворит за еврокомисар, но това трябва да е човек, който да има ясно виждане за българските проблеми, както и капацитет да ги решава.

„Това правителство беше формирано, за да изтласка ГЕРБ и определени лица и групи, да не се окаже, че някои толерирани при предишното управление сега разширяват своите позиции”, обясни Стоилов. По думите му обаче хора, печелили обществени поръчки по време на миналия кабинет, продължават да имат позиции и да ги разширяват.

„Съобразяваме се с факта, че сме партньори с ДПС, но факта, че техните избиратели са бедни хора, значи, че и те би трябвало да се съобразяват с тази политика”, посочи Янаки Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
гешев преди 10 години
треска ги тресе от страх, да не изгубят изборите, щото станишев и другите покрай него ще трябва да връщат огромните рушвети, гушнати за проруска политика! за това бяха и целувките с доган, надупването към дпс, рушветите давани на сидеров за подкрепа и още много други знайни и незнайни действия! а братушките не прощават! и той го знае! и го е страх!
34
1
 
0
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Не съм очаквала такъв толеранс от БСП. Трябваше да оставят Първанов и останалите да се наслаждават на свободното си падане, но те постъпиха много по-мъдро. Показаха им, че няма проблем все още да останат част от партията, но това не означава, че те ще съществуват за нея.
33
2
 
2
 
! Отговори
рени преди 10 години
Първанов изгуби доброто впечатление у хората за него ! Жаждата за власт е тежка ,нелечима болест ..
32
2
 
2
 
! Отговори
гого преди 10 години
На Гоце изцяло му падна авторитетът сред обществото ,едва ли българина ще го гледа от днес нататък със същото уважение и почит ...
31
1
 
2
 
! Отговори
мимоза преди 10 години
Първанов страда от тежка политическа шизофрения ,това е крайната диагноза за пияндето ..
30
2
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Хаха, а действията на Станишев, Орешарски, Сидеров, Местан, Манолова и с-ие, сигурно са политически много допустими ! Долни лицемери - пълна пародия !
29
1
 
3
 
! Отговори
masala преди 10 години
Не ми е ясно защо цялото общество се занимава с цирка БКП - АБВ? Това е поредната добре режисирана режисирана трагедия за българския изстрадал от дрогарите народ. Не ви ли е ясно, че след като БКП не изключи Първан и сие, то продължението ще е следното: мишока Станиш видя, че няма да може да спечели които и да е избори, щот електората му постоянно намалява /измира - това е естествен житейски ход/, а тез които имат нещо в главите си вече не го щат, затова се разигра таз постановка. Сега Първан и
28
0
 
4
 
! Отговори
ivailo преди 10 години
ste napravim li evromaidan-ili ste si ostanem pod robstvo-na parvanov,vtoricni i vsjakvi *** na darzavna sigurnost,te sa rak-metastazi-nerazbirate li
27
3
 
3
 
! Отговори
иван преди 10 години
Първанов не за пръв път предава БСП, първият път беше 1997 г. заедно с Добрев, когато предадоха Жан Виденов, а заедно с това и цялата страна на людоеда Ив. Костов. Сега отново! Той си е направо "троянски кон" в тази партия ! Не е за чудене, ако се окаже че е агент на ЦРУ ! Като историк, би трябвало да е чел приказката за хан Кубрат и снопа с лозовите клонки ! В единството е силата ! Не напразно максимата на САЩ е "разделяй и владей!
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименкато искат да имат право на глас да се върнат да живеят тук!
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов се качва на главите на всички в БСП, не трябва да бъде търпян повече.
24
3
 
3
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Всички действия на партията са политически недупостими.Какво значение има от кой идват? Всички сте първо синове на тая партия и като такива мислите първо за партията после за всичко друго.Вие сте политически трупове но явно още несте го осъзнали.Няма в света силна икономически държава управлявана от закърнели другари като вас живеещи в миналото. Като не вие страх от електронното гласуване защо не го подкрепите. Нали сте модерна партия?Всичко ново за вас е катастрофално.Вие сте минало.
23
3
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
23,Прегръдката между БСП и ДПС,си е гаф;Атака и ДПС заедно;теглените заеми,които потънаха/може би социални плащания/;фалшивите обещания за работни места;политическата чистка особено в земеделието,подмяна на професионалисти с верни на ДПС-факт в цялата страна;заигравката с тютюна-ще се насочат най-вероятно пари,предназначени за животновъдите и др.към тютюнопроизводство;АЕЦ;Корабостроителницата в Бургас;Застрояването на Странджа;скандалите с подслушванията.Доволни сте от всичко това?
22
11
 
4
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Поведението на Пъванов е не само политически недупустимо, но и морално укорима. Всъщност "АБВ = Айде, Бойко, Върни се"....
21
5
 
1
 
! Отговори
Перла преди 10 години
Защо си мислите всички вие , които драскате тези простотии, че сте българския народ ? Скривайте се и не мърсете българската ни принадлежност.
20
0
 
8
 
! Отговори
Читател преди 10 години
А бе, платени анонимници,Навярно има умни между вас. Малко ли ви плащат, та плюете само глупости.оОитайте се да се аргументирате със собствени виждания, с обстановката в страната, тенденции и т.н Иначе, приберете паричките и се напийте за здравето на платеца ви.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sega Pyrwanow 6te im e winowen,na kriwata raketa i kosmosyt i pre4i.Nqmate 6ans izob6to 4erweni mekereta.Toq pyt i Cacarow nqma da wi pomogne.Wsi4ki 6te bydete w kupa. Сега Първанов ще им е виновен,на кривата ракета и космосът и пречи.Нямате шанс изобщо червени мекерета.Тоя път и Цацаров няма да ви помогне.Всички ще бъдете в купа.
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЙКО С ТЕБ СМЕ ДОКРАЙ,ДОРИ И В АДА ,ДОРИ ДА СЕ ВЪРНЕШ ОТНОВО НА ВЛАСТ И ДОИЗМОРИШ "ЛОШИЯ МАТ'РИАЛ" КАКТО МНОГО ТОЧНО НАРЕЧЕ НАРОДА! С ТЕБ ЩЕ БЪДЕМ И В БУРЯТА НАШ ИДОЛЕ ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧАМЕ! ЗАЩО ПОЗВОЛИ ТЕЗИ ДА ТЕ ЗАКОВАТ ТАКА БОЙКО,ЗАЩО ГИ ПУСНА В СВОЯ ДОМ ЗА ДА МОГАТ СЕГА ДА ГО ОПИСВАТ С ПОДРОБНОСТИ И ТАЙНО ДОРИ СА ГО СНИМАЛИ? ЗАЩО СЕ СРЕЩАШ С КРИМИ- КОНТИНГЕНТ В ИМЕТО НА ТАЗИ ПУСТА ВЛАСТ?
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво юнаци най после намерихте цаката на тройната,*** и .Да видим пак какво ще измислят за референдома.Мале голям кеф пак щеса пълни арестите,Станишев ЮОвчев Пеевски Сидерефенди Доган Местан Орещарски и всички други от валса на смърт на мафията.Първата задача ще бъде тогава да сменим Цацаров.чрез конституцията абе тя тогава ще стане една,главният прокорор щесе назначава от президента както в цял свят.Маймундйюлуците вървът до едно време.Има 2 мил и половина в чужбина всичко е за референдомът.
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече от 2 000 000 българи живеят в Европа ,Америка ,Канада и др !!! Те искат да имат право на глас !!! Вие обаче се оплшихте защото са повече от ваште платени Роми и Мюсулмани!!! Няма как пак да си платите и направите манипулациите !!! И ще отидете в небитието !!! Искаме референдум и електронно гласуване !!!