Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова

"Проблемът е голям, но не сме на дъното"
Обновена: 4 фев 2014 07:57 | 3 фев 2014 22:50,
186
Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова
Зинаида Златанова. Снимка: архив Булфото

България не е на първо място по корупция в ЕС, има държави и след нас. Това заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес беше разпространен докладът на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

В една група сме с държави, при които проблемът е най-голям – Литва, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния. Не сме обаче на дъното, каза Златанова. В доклада на Брюксел се посочва, че в страната ни корупцията продължава да се шири.
Според Златанова проблемът „корупция” е общ за 28-членния съюз, а не е „резервиран” само за България и Румъния, каквото внушение се правело.

Добре е този документ да се чете както е написан, а не както им се иска на някои. Ако мислим, че сме най-зле, няма да намерим лечение, каза тя.

„Истината е, че се слага общ европейски проблем на масата и се дават препоръки”, каза още Златанова.

По повод предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборното законодателство, който да бъде проведен заедно с евровота през май, Златанова коментира, че той би „разфокусирал” хората от важните европейски теми. Освен това, за да има информиран избор по такива важни за страната въпроси като изборните правила, трябвало да има време за продължителен широкообществен дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dobre iskam da popitam tazi na snimkata kato ne sme na dynoto, molia da mi kaje edna dyrjava ot evropiskia sayz deto e po zle ot nas , shte i dam kakvoto kaje????? samo iskam da mi poso4i edna dyrjava to biva tolko ama tova komunistite napravo ne sa hora
9
2
 
24
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
Е добре, не сме първи (както обикновено), ами сме примерно след Гърция и/или Румъния. Това е все едно да ти кажат - "абе голям си ***, ама от още 27 човека намерихме един или двама, дето са по-*** и от теб". Това разбира се за червените чугунени глави не е повод да си посипят главите с пепел, ами да парадират че не сме последни отново в поредната негативна класация. Както казаха и за последния евродоклад, дето е най-критичен от 7 години насам - "бил достатъчно обективен".
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne razbrahte li 4e za bsp kakvoto i da stane , vinagi za tiah e dobro ,ciala evropa ima kazva 4e nemogat da upravliavat , no te sa si nagli nagli mnogo nagli
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от статията разбрах само едно ,че Зинаида няма грам мозък
6
1
 
37
 
! Отговори
perekly преди 10 години
Толкова сме корумпирани,че и първо място по корупция не ни дават!Трябва подкуп и за това.
5
2
 
32
 
! Отговори
рамбо преди 10 години
Не се сърдете на Злодеида, днес следобед още не е била изтрезняла от предната вечер. Торбичките и цвета на лицето не лъжат.
4
2
 
38
 
! Отговори
Тъпаков преди 10 години
Такива безумия и пълен *** не би изговорил.Тъпомерът беше родно производство ,но тази го натроши.
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зинаида не те ли е срам да се изпъчиш и да говориш само глупусти на тебе ли да вярвам или на себе си
2
1
 
27
 
! Отговори
ES преди 10 години
KOLKO JALKO ,4E NE SME PARVI .SRAM I POZOR
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да не е първа по корупция, но е първа по мащабите на осъществен чадър над организираната престъпност от правителство, прокурори и съдии.