"Дясна алтернатива" си хареса Нейнски за евродепутат

Според Николай Цонев тя е добра кандидатура за водач на дясна листа
4 фев 2014 13:41,
22
"Дясна алтернатива" си хареса Нейнски  за евродепутат
Надежда Нейнски. Снимка: архив, Булфото

Надежда Нейнски е добра кандидатура за водач на дясна листа за евроизборите, каза Николай Цонев от гражданска платформа "Дясна алтернатива за България" на пресконференция в БТА.

Той уточни, че се водят разговори в тази посока със "Синьо единство" и Обединени земеделци, но все още няма окончателно решение.

От гражданската платформа се обявиха за единно дясно и информираха, че ще поканят СДС и ДСБ, които в момента са част от Реформаторския блок, да се присъединят към тях.

"Дясна алтернатива за България" апелира и към всички политически партии, регистрирани за последните два парламентарни избора, да се включат в обсъждането на Национална доктрина на България.

Формацията подкрепя идеята на президента за референдум за изборните правила, но поставя въпроса защо той не я е предложил по-рано, при управлението на ГЕРБ.

"Дясна алтернатива за България" одобрява активната регистрация на избирателите и машинното гласуване, но има и свои предложения за Изборния кодекс - задължително гласуване със санкции, праг за влизане в Народното събрание от 2 процента, мандатност на депутатите, по-висока възраст на кандидат депутатите, както и при напускане на групата да се напуска и парламента", уточни бившият военен министър от правителството на НДСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.