Детски само за пълнолетни родители роди "Атака"

"Сблъскваме се с абсурда на раждането на деца от деца"
5 фев 2014 14:46,
178
Детски само за пълнолетни родители роди "Атака"
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Само родители, навършили пълнолетие, да имат право на детски надбавки, предвиждат промени в Закона за семейните помощи за деца, внесени от "Атака".

Според националистите в сегашния си вид законът създава предпоставки за злоупотреба със средствата от републиканския бюджет, защото се дава възможност на малолетни и недееспособни български граждани да раждат деца, които впоследствие също да се възползват от предвидените в закона социални плащания.

"Maлолетната майка няма нито образователен ценз, нито законовото право да бъде наета на трудов или граждански договор, респективно няма приходи за отглеждането и осигуряването на образованието на детето си. Това води до реалната невъзможност детето й да се интегрира в обществото", посочват от "Атака".

"Всъщност българските граждани се сблъскват с абсурда да бъдат наблюдатели на раждането на деца от деца. Този порочен процес поставя цялото българско общество, трудещите се българи и българската икономика пред неправдата да отглеждат чрез данъците си група от индивиди, за които раждането се е превърнало в бизнес и средство за оцеляване, без да се полага труд", мотивират се националистите.

Според тях липсата на възрастови ограничения за получаване на помощи по никакъв начин не оправдава направените плащания, не създава условия за интеграция на малцинствата и не подпомага получаването на образователен ценз, а напротив - втвърдява разделението и бедността.

"Записването на възрастов праг от 18 години за получаването на помощи при бременност и за отглеждане на деца ще елиминира или драстично ще намали детската раждаемост до 18-годишна възраст поради липсата на икономически и финансов мотив за раждане преди тази възраст", посочват в мотивите си от "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
1
 
! Отговори
Хм преди 10 години
Защо изобщо се обсъжда подобно нещо???!!! Как дете ще получава детски??? Отговорността е на родителите допуснали непълнолетното им дете да има свое дете. Щом не са си свършили работата като родители ще поемат разноските по отглеждането на внучето те! Вече когато майката навърши пълнолетие ще може да иска детски. Лошото е ,че до тогава ще има вече 3-5 и пак ще живее тя и мъжа и от детските. Трябва изобщо да се спре с тях. Нека има намаление на данъци като процент за дете ,както в Европа.
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да се изчисти паразитното смучене на помощи, единствения начин е не даване на пари, а данъчно облекчение от трудови и други видове данъци. Това работи от години в европейските държави!!!! Няма кой да го види, а на много от политиците не им е изгодно!!!!!
148
1
 
19
 
! Отговори
gaga преди 10 години
ТОЗИ ПЪТ СЪМ СЪГЛАСНА С ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА АТАКА-ДАНО СЕ ПРИЕМЕ ЧЕ МИ ПИСНА ДА ИЗДЪРЖАМ МАЛКИ РОМСКИ ПИКЛИ-МЪРЗЕЛИВИ КРАДЛИВИ И МИРИЗЛИВИ!!!
147
1
 
20
 
! Отговори
Antonim преди 10 години
Крайно време е ромите да разберат, че децата не са начина на преживяване, а отговорност. Който не желае да носи отговорност за отглеждането на децата си - осигуряването на прехрана, облекло, посещаване на училище и не спазва тези задължения, съгласно Конституцията, да носи и съответната отговорност. Това да е в Америка, веднага да са ги вкарали в затвора. Раждат ли непълнолетни - никакви дестки и помощи, нито на тях, нито на родителите им.
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До stИма доста случаи - предлагат работа на *** от бюрото по труда, но той отказва (за какво да работи за 300 лева, като взема повече като помощи?!?!) АБСУРД!!!
145
2
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Време е Орешарски да се събудиТрябват бързи РЕФОРМИ:1. Майчински" само за пълнолетни. Родителите на до 2 деца и общо за 20г. без ДОД2. Корп. Данък 20%. Данък Банкови транзакции 3. Качване МРЗ на Обществения мин. (562лв., по 15лв. мес.)4. Учебници, здраве и основни храни, без ДДС5. Пенсийте в отделен закон и без таван на пенс. осиг., а Инвалидните да се плащат от Здравните осиг.6. Увеличаване на Техникумите и за всички до 18г. - Професионална подготовка7. Личната карта с чип, да е и Лична, дебитно-кредитна, здравно-осигурителна карта здравно досие.
144
1
 
19
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
ПриятелиНаистина Защо не се спазва Конституцията:Глава втора. - ОСНОВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕЧл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата. Сидеров е прав! Време е да спре ПЛАЩАНАТА ОТ ДЪРЖАНАТА ПЕДОФИЛИЯ...- Коментари са излишни!!!.
143
8
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Всички знаете че единственото решение е да има работа за всички жители на тази страна, всичко др като мерки или е временно или е нищо.
142
6
 
3
 
! Отговори
Доган преди 10 години
Волен аз го направих човек аз !!!!
141
1
 
8
 
! Отговори
Светльо преди 10 години
Не само да се пишат закони ,ами да се следят и за изпълнението им.Като раждат малки да бъдат глобявани родителите,ако нямат пари да лежат в затвора 2-3 години и едните и другите,въпреки че и в затвора пак трябва да ги храним.Ами и на обществено-полезен труд могат да се подложат.
140
1
 
17
 
! Отговори
Георги Ценов преди 10 години
Голяма част от трезвомислещите, и нормални хора първо създават предпоставки за отглеждането на дете, и след това го създават и отглеждат. Докато при *** се правят деца, колкото да се вземат помощите и после на произвола на съдбатаПоправката в закона е много адекватна, по този начин преди да тръгнеш да правиш деца (за да имаш доходи от тях) ще се замислиш (надявам се). Ще се ограничи детската раждаемост, ясно е че няма да се сведе до 0, но със сигурност ще се ограничи.
139
1
 
11
 
! Отговори
Дора преди 10 години
Образован родител хем ще го възпита на труд ,на морал и хем поема отговорност за отглеждане на детето.Това какво е сега.*** която ни излага по цял свят и заради тях си патят българите които изобщо нямат нищо общо като интелект с тях.
138
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 10 години
На образовани и пълнолетни родители да се дават,защото на пазара на труда работа без средно образование няма или почти няма.И без това *** нарушават конституцията като раждат под разрешената възраст.Браво на Атака така ми харесват със смислени идеи.Трябва още малко да се доизглади идеята и да се внесе като предложение но не след 1 година когато ще станем още по зле със тези помощи,майченски и т.н.
137
2
 
0
 
! Отговори
читател преди 10 години
До партиен членОт Партията са промили мозъчето ти и затова скоро няма да се сещаш и за името си, уважаеми Партиен Член, камо ли да се сетиш за друго!
136
1
 
20
 
! Отговори
единствен политик преди 10 години
Волен Сидеров е единственият смел и нормален политик,сега се очаква отговорът на неправителствени организации заклеймяващи го като "расист"за това ,че надига глас срещу създаване на паразитна прослойка живееща от труда на данъкоплатците.Законът би трябвало да предвиди отговорност за бащите,които създават деца на деца и ги третира като изнасилвачи ако са над18г.но това едва ли ще стане.
135
1
 
27
 
! Отговори
Antonim преди 10 години
Да се спират незабавно всички плащания на детски и социални помощи за родителите на непълнолетна бременна или родилка. Родителите и да отиват на съд и виновникът за бременноста и също.
134
1
 
8
 
! Отговори
hfij преди 10 години
До ВалентинБраво!! Ето един смислен отговор
133
2
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 10 години
Ей големи комплесари има тук-когато Г-н СИДЕРОВ предложи нещо,ама защо го предлагал ,като нямало да стане и той за това го правел.Ми даите да се примирим и толкоз/то не че не сме се надупили /.Прав беше и г-н Борисов когато каза,че сме лош матрял,ама се обиждаме от истината.Между впрочем няма предложение на "АТАКА",КОЕТО ДА Е ПРОТИВОНАРОДНО И ПРОТИВОДЪРЖАВНО ОТ 2005 ДО 2014Г.АТАКАТА ПРОДЪЛЖАВА!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
132
1
 
29
 
! Отговори
hfij преди 10 години
В момента майка на 17 взима детски за детето си на 2гВ същото време нейната майка взима детски за нея, защото е под 18гВсяка седмица в махалата има сватба, даже ни ги показват и по телевизията, ама граждански БРАК - нито един! И що журналята не ги питат поне веднъж за това......
131
2
 
3
 
! Отговори
за Кметове преди 10 години
Подготвят по селата бабаити за Кметове съответно после Обштински , Областен и накрая Депутат , как да нема КОРУПЦИЯ после , от всяко дърво *** не става . Трябва да се спре тази СХЕМА Кмет-Депутат