Премиерът търси консенсуса - оглавяваме ЕС през 2018

Приоритетите: икономически растеж, младежка безработица и Шенген
6 фев 2014 10:41,
20
Премиерът търси консенсуса - оглавяваме ЕС през 2018
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешарски представи в парламента Доклад за развитието на приоритетните за България по време на Литовското председателство на ЕС (юли - декември 2013 г.) и основни приоритети по време на Гръцкото председателство.

Страната ни ще работи за възстановяване на икономическия растеж и предприемачеството. Приоритети ще бъдат още разширяването на Шенген и борбата с младежката безработица.

"България ще продължи да отстоява своите интереси, като кабинетът ще разчита и на сътрудничество с парламента в намиране на най-добрите решения. Ще продължим да търсим широк консенсус по всички, особено по спорните въпроси", заяви премиерът Орешарски.

Той обясни пред депутатите, че ЕС планира редица мерки за засилване на гражданската инициатива в съюза.

Ще се работи и в посока разработване на мерки за икономическа активност, засилване на външната и вътрешна европейска сигурност, засилване стабилността на европейския монетарен съюз.

"Важно е реализирането на приетата през април Европейска гаранция за младежта", заяви той.

Пламен Орешарски припомни, че след 4 години предстои страната ни да поеме председателство на ЕС.

"Българското председателство предстои през 2018 година и кабинетът има възможността да стартира подготовката за първото българско председателство, заяви той и отбеляза, че подготовката трябва да започне отсега.

Той даде за пример Литва, която предаде ръководството на ЕС на Гърция и която също за пръв път председателстваше Съюза. За подготовката й са били необходими 4 години, информира премиерът.

Във връзка с бежанската криза Пламен Орешарски каза: "Винаги може да оценим като недостатъчна помощта, която получихме от ЕК. Искам да подчертая, че още при оформянето на бежанската вълна темата беше поставена и получи широко разбиране от еврокомисарите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
18
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Много е хубаво, че в управлението има хора гледащи в бъдещето и знаещи каква подготовка ни е нужна за него.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Считайте проблема с младежката безработица за решен (кадърните младежи избягаха от България,а останалите си намират други занимания),а ако някой иска да си намери работа,ще се справи и без вас. Икономическият растеж ще се случи въпреки вас (защото Европа и САЩ излизат от кризата),а за Шенген не мисли,няма да стане докато сте на власт.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименBG hardcore komplaksarshtini :) "Nie sme naj-zle a vsichki drugi sa pashi i sa naj-dobre". Tipichni selski izkazvanija. Vsjaka imperija ima nachalo i kraj. BG ne e centura na sveta. :)
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ СЛУЖБОГОНЕЦ КАК НЕ СЕ Е КАНДИДАТИРАЛ И ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕПУТАТ. КЪДЕТО ИМА КАНДИДАТУРИ ТОЙ Е ПЪРВА ПУШКА....САМО ОТ КЛОН НА КЛОН ...ПАРИ ДА ИМА !
11
1
 
24
 
! Отговори
*_* преди 10 години
Охооо, то е ясно защо гея се тъпче от сега за европарламента-след 4 год може да му се иска да поеме и председателството!! Въх!
10
0
 
34
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Миналия месец от едно изявление чухме, че Шенген не е сред приоритетите на това правителство.Сега чуваме обратното - ще работим за туй и онуй.Пълен конфиденс и интровертност на духа!
9
0
 
27
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Много му е крива усмивката, както му е криво управлението. Сам не си вярва в това, което говори. Как точно са го изтепосали фотографите. УНИКУМ,май се самозабрви, но ще му се стъжни усмивката. Народа вече не търпи, да го мачкат и крадат ***. Скоро ще грабне сопите и тогава ...... ще бъде един живот, а този ще се крие в миша дупка или ще се скрие под крилото на друга партия. Това го може има опит, Като пеперудка от цвят на цвят.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уникална снимка!Браво dnes.bg!
7
0
 
27
 
! Отговори
пинко преди 10 години
Много крив и леко *** този Бе! Делян Пеевски е депутат от БСП викаш а ???
6
0
 
31
 
! Отговори
mda преди 10 години
Абе нещо израженията на нашият премиер стават все по- "изобретателни" или нещо бъркам?
5
2
 
39
 
! Отговори
Killuminati преди 10 години
Значи 2018 закриване Еврейския съюз хахаха, не е истина просто!
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оглавяваме 2018г. олелеййййй, тия от ЕС имат ли изобщо акъл??? Това означава началото на края на ЕС, гарантирано от историята българска. Която и империя да се е захванала със нас е загинала:- Рим и Калоян- Византия и братята Асен и Петър през Иваило до Симеон- Османската???- Великия Райх???- СССР???
3
2
 
36
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Опорните точки са в действие:- Ще се справим с битовата престъпност в края на 2014 г.- 2015 г.-Ще повишим минималната заплата 2016-2017 г.Ще повишим мин. пенсия и заплата един друг пътТака от година на година и мандата ще свърши с обещания за светло бъдеще. Кой ще го чака и докога не знам. Хайде и пак да гласувате за БСП-ДПС-Атака-ДС.
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩО МУ Е ТАКА ИЗКРИВЕНА УСТАТА?
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О не! само този не!