Не е сега моментът да поставяме въпроса за Шенген!

Вигенин се надява скоро да има обща европолитика за бежанците
7 фев 2014 16:14,
35
Не е сега моментът да поставяме въпроса за Шенген!
Кристиан Вигенин Снимка: БТА

Не е сега моментът да се поставя темата за присъединяването ни към Шенген. Това стана ясно от думите на външния министър Кристиан Вигенин.

Не се очаква тази тема да намери решение в рамките на това председателство. Аз се надявам до края на годината да има решение, каза той.

Вигенин припомни, че предстоят и европейски избори. Не е най-подходящият период да се поставят такива теми, каза министърът.

Вигенин обясни, че се надява възможно най-скоро време да се разработи обща европейска политика за бежанците. Той е обнадежден, защото и Гърция, която председателства сега, и Италия, която предстои да поеме председателството, са засегнати от кризата с бежанците.

Управлението на кризата с бежанците е един от приоритетите на председателството на Гърция. Вярвам, че ако не успеем да стигнем до резултат при гръцкото председателство, то решение ще има при италианското.

Вигенин отново коментира и темата за визитите на депутатите до екзотични дестинации. Той обясни, че обикновено се иска становище на Външно министерство, но невинаги. Подобна практика имало и когато пътуват министри.

Когато се правят срещи в други страни, ние сме информирани. Изисква се информация от всички релевантни министерства. Опитваме се в координация с други институции да подобрим това сътрудничество, каза още министърът.

Вигенин няма да ходи на Олимпиадата в Сочи. Не, там е премиерът, отива и президентът. Външният министър има други задължения, каза дипломат номер 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както е тръгнало в БСП всички ще станете меки китки като този ***.Така са ви напънали коалиционните ви партньори,че ще ви паднат очите.Ама вие очи имате ли бе другари?
11
0
 
18
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
7, Има една много стара карта,където името Европа се среща за първи път и то е в района на Странджа! С Шенген,или без Шенген единствената! държава съществувала на континента над 13 века,поробвана,грабена и ОЦЕЛЯЛА,дори с орязани граници ,с непроменено име е България ! Народът е доказал,че може и да бъде единен в съдбоносни моменти,така че не ни бери грижата.Белите европейци са точно българите-високите бели хора,за което документите са много древни.За сега придатък-но няма нищо тленно вечно!!!
10
0
 
23
 
! Отговори
пффф преди 10 години
това недоразумение дали има идея какво работи изобщо?
9
0
 
21
 
! Отговори
?!? преди 10 години
То туй външно ни въпроси поставя, ни го питат за нещо, ни на олимпиадата ще ходи, та за какво ни е тоз ***..
8
1
 
27
 
! Отговори
asdgasdgasdf преди 10 години
Ама разбира се, че не е сега моментът - сега е време да крадетеНай-много жената на *** - Серго и Местановия башибозикПед***ли!ОСТАВКА!
7
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Булгараси, на никой не му пука за вас в ЕС. Вие сте чужди. Вие сте в ЕС благодарение на Путин, който спря раздаването на Русия започнато от Елцин и Горбачов. Ако не беше Путин щяхте да видите ЕС през крив макарон - тогава белите европейци щяха да си работят началници в офисите и да разработват богатствата на Русия, придатъка за ресурси, а вие щяхте да сте придатъка за евтина работна ръка за черната ръчна работа. Никога няма да влезете в Шенген и никога няма да сте равни с другите европейци.
6
7
 
11
 
! Отговори
само Русия! преди 10 години
То пък ние преритахме да ни заврете и у шенгена!
5
0
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
"Управлението на кризата с бежанците е един от приоритетите на председателството на Гърция. Вярвам, че ако не успеем да стигнем до резултат при гръцкото председателство, то решение ще има при италианското." - Накрая при кое по-следващото ? И Шенген ,ако не при това председателство,при онова .Боже,и този ни представлява пред света .Ако си така уклончив навсякъде и омекваш нищо чудно,че кой не е решил той не е влязъл през границата !
4
6
 
1
 
! Отговори
Заселник преди 10 години
Харам заде камине кутте, хамейн Шенген ме аане ки иджазат кюон нахин дете хаин !
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не е сега моментът да поставяме въпроса за Шенген"!!!Ами,то българите от 24 години чакат да се постави въпроса за ЕС,за НАТО,за приватизация,за Шенген и т.н,някои дори измряха в очакване на този момент,други са на път да измрат,а тези моменти така не идват и не идват!!Не, моментите идват,но във вид на засекретен плик за ваше ползване и наше разочарование!!!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ФЕНГЕН Е БЕЗМИСЛЕНА ТЕМА, ЗАЩОТО НИКОГА НЯМА ДА НИ ПРИЕМАТ С ТИЯ ОРДИ ОТ ОРКОМАНГАЛИ А СЕГА ВЕЧЕ И ЦЕЛИ РОЯЦИ ОТ СИРИЙСКИ И ДРУГИ МОХАМЕДАНИ!!!
1
1
 
24
 
! Отговори
Чепов преди 10 години
А кога бе *** ?