Борисов посочи с пръст Цветанов, но не му посочи вратата

Смъмри заместника си заради нападките му към прокуратурата
Обновена: 11 фев 2014 18:11 | 11 фев 2014 15:48, Камелия Цветанова
236
Борисов посочи с пръст Цветанов, но не му посочи вратата
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не защити, нито пък взе страната на заместника си Цветан Цветанов в задочния му спор с депутата от ДПС Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров.

"Не мога да коментирам интервюто на когото и да било, но е изключително грешно, недопустимо е в една държава да се атакуват институциите, включително и нейните ръководители", коментира той, след като тази сутрин Цветанов заяви, че като министър на вътрешните работи е имал среща с главния прокурор Сотир Цацаров, на която обвинителят довел и Делян Пеевски.

Още по темата
Преди ден Делян Пеевски зяви в интервю, че Цветанов е оказвал натиск върху главния прокурор за назначения. Депутатът от ДПС твърди, че Цветанов поискал от Цацаров да назначи Ася Петрова за заместник-главен прокурор.

Днес ексвътрешният министър отхвърли твърденията и подчерта, че никога и по никакъв повод не е оказвал натиск. Главният прокурор Сотир Цацаров също се включи в медийните обяснения и обяви, че няма да участва в задочния диалог между Делян Пеевски и Цветан Цветанов, който според него "очевидно е породен както от настоящо политическо противопоставяне, така и от техни лични и други отношения в близкото минало".

Сега Бойко Борисов обяви, че заместникът му в партията отдавна е трябвало да направи изводи за поведението си.

"Мисля, че Цветанов трябваше да извади и поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, а сега по същия начин действа и с прокуратурата, още повече, че в европейския доклад главният прокурор е изваден като положителен пример. По думите на Борисов не е нова практика главен прокурор да отиде в МВР", настоя Борисов.

Той добави, че докато е бил главен секретар - тогавашният прокурор Никола Филчев е ходил при него, за да планират заедно операции.

"И при Петканов, и при Румен Петков, и при Цветанов много пъти прокурори са били в МВР, така че това не е нищо осъждащо, напротив – аз винаги съм бил на принципа да се отиде на място, да се участва пряко в операциите на МВР от прокуратурата, защото те са господар на производство, те след това отиват в съда да защитават това, което МВР или ДАНС е направило. Така че много съм разочарован от това, което между депутати се води в публичното пространство, намесват се имена на магистрати, ако някой счита, ако може да докаже това, което смята, че е истина, има надлежен ред да се провери или направо в анкетна комисия да се вкара в парламента, и да видим дали е така или не", заключи той.

Експремиерът добави, че вече води 15 дела заради "такива клевети, лъжи, неистини".

"Призовавам партиите и политиците да спрем всеки ден да се плашим или да прехвърляме собствените си неудачи към прокурорите, ние не сме прокурорска държава, а парламентарна. Прокурорите си имат достатъчно работа освен да им задаваме публични казуси с неуспеха на когото и да било политик", настоя той.

Според него, когато обвиняваш някого, трябва да имаш достатъчно аргументи, за да го докажеш.

"Когато бях главен секретар, депутати от всички парламентарни групи непрекъснато идваха да се срещат с професионалното и политическото ръководство на МВР", спомни си отминалите времена Борисов.

"Казвал съм и на Цветанов, разбирам, че има обвинение и трябва да се защитава и да ги говори тези неща, но той ги говори като пряко засегнат от делата човек, това не е позиция на партията, напротив, тя винаги е била де се пазят институциите, да се оставят да работят на спокойствие", заключи Бойко Борисов, но не заяви категорично, че сваля доверието си от Цветан Цветанов.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
8
 
6
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 10 години
НЕ МОГА ПО ДРУГ НАЧИН ДА НАРЕКА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ГЕРБ , ОСВЕН КАТО БЕЗХАБЕРНИЦИ ! ТОВА Е ТАКА ,ЗАЩОТО ТОЧНО КАТО МАТРОСОВ ЗАЩИТАВАТ ГЛАВНИЯ БЕЗХАБЕРНИК И ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ЗНАЯТ КОЙ Е ТОЙ ! ПОД ДОСТОЙНСТВОТО МИ Е ,ДА МУ НАЗОВАВАМ ИМЕТО ! ДОБРЕ ДОШЛИ , ЛИКВИДАТОРИ И БЕЗХАБЕРНИЦИ ОТ 1989 ГОД. НАСАМ , НА СМЕТИЩЕТО ! НАДЯВАМЕ СЕ ,ДА СИ ОСТАНЕТЕ ТАМ И СЛЕД ГОДИНИ ДА ВИ ИЗПОЛЗВАМЕ КАТО ГАЗ ЗА ОТОПЛЕНИЕ !
163
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и мнения интернет пространството в полза на БСП, пише сайтът "Бивол".Активното мероприятие било организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет *** профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви, посочва изданието.
162
4
 
5
 
! Отговори
али преди 10 години
Ясно е ,че Боко пусна Цецо по пързалката и вече не иска да има нищо общо с него. Съсела ще изгори, а Буда пак ще е чист.
161
3
 
5
 
! Отговори
али преди 10 години
Цветанов остава сам в битката с правосъдието, няма такъв кеф, Боко се отказва от него официално. Цецо ще понесе последствията от престъпленията на герб през 4-те години управление.
160
2
 
3
 
! Отговори
али преди 10 години
Взеха ви всички фигури, сега искат да ви вземат и царицата. Ако вие сте "царят", вече сам се поставихте в шах. В следващия ход - сте мат. А хората, казват, че късметът идвал само веднъж. Както и, че никой не харесва победените. Защо играете срещу себе си?
159
0
 
3
 
! Отговори
али преди 10 години
Не плащате ли неоправдано висока цена, генерале. Тази игра, не се играе така.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква стана тя, пеевски и цацаров първи приятели - ходят заедно по срещи? Нима това е нормално? Това е най-важния въпрос, това че някой указвал натиск всички го знаем - така е днес, така ще е и след 50 години. Интересно какви са общите интереси (и бизнеси) на цацаров и пеевски??
157
4
 
10
 
! Отговори
ГЕЙбер преди 10 години
Боко никога няма дори да си помисли,камо ли да посмее да посочи пръст на Цветанов,защото Цвъки ако се разпее и двамата отиват на топла в централния софийски затвор и то за мнооого дълго
156
14
 
10
 
! Отговори
k5110 преди 10 години
да е жив и здрав Бойко.Това е най-точният и открит политик!
155
0
 
12
 
! Отговори
Омонимен преди 10 години
Каквото и да говорите, както и да се псувате, когото и да заклеймявате, истината е една: всички губим, печели Доган и сие.УЖАСЪТ тепърва предстои.
154
14
 
11
 
! Отговори
Бе Цецоооооооо преди 10 години
Като ти казвам СТИСНИ ЯКО ТОПКИТЕ на пужарникарчитууу, ти ко са моташ?Ще сърбаш супата май, аААА?
153
19
 
18
 
! Отговори
ХВВ преди 10 години
ТИКВАТА И ПЪПЕША.
152
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същият този Бойко, ще го набие за 11ти път отзад на комунистите и селяците от ДПС.10 пъти ви изпраска, ще ви дупи 11ти, 12ти.....път, колкото и да се напъвате.
151
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей така, както сте с тарикатските усмивчици - марш към затвора!
150
16
 
19
 
! Отговори
комуноидна перверзия преди 10 години
Защи при ГРЪБ Буда беше всеки ден на 1ва страница на Монитор и Телеграф?Защо? Защо?Кой назначи Пеевски? Кой назначи Буда?
149
14
 
18
 
! Отговори
български И Д И О Т преди 10 години
По времето на втората световна война на разузнаване в Берлин били изпратени Бойко Борисов, Цветанов и Щирлиц. Но още на първата среща със свързката нещата се объркали и попаднали на засада от Гестапо. ББ и ЦвЦв хукнали да бягат, а Щирлиц като най-опитен веднага се скрил в една кофа за ***. След кратко преследване гестаповците заловили ББ и ЦвЦв, но не открили Щирлиц. Когато конвоят с ББ и ЦвЦв минал покрай кофата, ЦвЦв почукал по капака и казал: - Ширлиц, излизай! Хванаха ни!
148
19
 
21
 
! Отговори
До шоп преди 10 години
Всички знаем мръсни думички,че даже и ги употребяваме! Само че на Боко мисленето му е мръсно,животът и миналота също са пропити с мръсотия,лъжи и простотии!
147
7
 
15
 
! Отговори
Риба,ама цаца преди 10 години
Вие или по-точно ти,защото подозирам,че си един с много профили,освен да повтаряш като папагал мутра,тиква,Цецо слухтял,някога нещо смислено и самостоятелно можеш ли да родиш.Полиран мозък, перфектният,лесно манипулируем избирател на задкулисието.По - глупав и от ***,защото бай *** няма да си даде гласа без пари и далавера,а средностатистическият червен или боленов избирател гласува от глупост и заради едната червена/бозава идея,с която после може да си избърше сухото от глад дупе.
146
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Борисов ЦВЕТАНОВ може би е прав но не е разбрал,че всяка гилдия се защитава "гарга на гарга око не вади" така беше със съдийката и историята в Г . оРЯХОВИЦА.....нАРОДА ПО ДОБРЕ ОЦЕНЯВА КАТО НАБЛЮДАВА...
145
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До шоп. Тук става въпрос, не само за тези разговори, а става въпрос за цялостното му поведение и държание на *** и мутра, е няма такъв ръководител на държава в света. Та дори и бивш. Още едно управление на такъв човек ще профанизира държавата.