"Партиите в България зависят от чуждестранно влияние"

Правителството ще оцелее до края на мандата си, прогнозира политолог
Обновена: 18 фев 2014 11:04 | 17 фев 2014 20:54,
30
"Партиите в България зависят от чуждестранно влияние"
Снимка: Bulgaria On Air

„Все по-ясно става, че политическите партии далеч не са независими, те зависят не само от корпоративни интереси, а и от огромно суми пари и чуждо влияние. Русия например има огромно стратегически значение и нейната позиция се отразява в редица енергийни проекти в България“, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Стойчо Стойчев.

По думите му политическият елит загуби и малкото останала свян и вече съвсем свободно се говори за неща, за които не е редно.

„Черният пазар ще присъства в кампаниите им все повече. Той се доказа като печеливша тактика при доста партии. Относно АБВ, не считам, че този проект ще успее да отнеме сериозна част от гласовете на БСП. В България има ляво мислещи хора, които са отвратени от начина, по който БСП води политиката си и именно към тях се стреми Георги Първанов. Все пак неговата формация има електорален потенциал“, добави експертът.

Той поясни, че предстоящите евроизбори са по-специални и вероятно избирателната активност ще бъде ниска. „Така или иначе всички на политически хоризонт се провалят по един основен критерий и това е почтеността. Вече е много трудно да им се повярва, че ще бъдат честни, след като почти всички са били замесени в скандали“, каза Стойчо Стойчев.

Според него политическият риск пред България е невъзможността на това правителство да взема работещи решения. „Най-големия им проблем е да съберат кворум, елементарни законодателни корекции се проточват заради липсата на депутати в залата. Вероятно ще са на власт до края на мандата си. Гражданската енергия е тотално смачкана и ако не се случи нещо драматично, което те не биха допуснали, вероятно ще са на власт още дълго“, каза още политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
28
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Добрютро, слънчице! Хубаво си намекнал, че националистическите партии са на хранилка при Майка Русия, но, моля те, бъди обективен и кажи, че Чичо Сам издържа НПО-та и подстрекава сините талибани да дестабилизират държавата!
2
5
 
8
 
! Отговори
?!? преди 10 години
до Анонимен ***
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ВЕЧЕ МОМЧЕНЦЕ МЛАДО. И УМРЕЛИТЕ РАЗБРАХА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ. ВСИЧКО СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ВЛАСТА И МЪНИТО. А ЗА НАРОДА ДЕБЕЛИЯТ С КОТЕШКАТА ГЛАВА. ВЕРНО ЧЕ ХАЛКАТА МУ Я РАЗШИРИХА ЗА 24 ГОДИНИ ДО ПРЪСВАНЕ НА ТОЗИ НАРОД НО КАКТО СА КАЗАЛИ МЪДРИТЕ. МЪЖКО ДУ.Е ВЕДНЪЖ СЕ Е.Е.