"Пневмония убиец коси след грипа"

Преглед на печата за днес 22 февруари
Обновена: 22 фев 2014 07:47 | 22 фев 2014 07:30, Анисия Иванова
18
"Пневмония убиец коси след грипа"

"Пневмония убиец коси след грипа", алармира във водещото си заглавие "Новинар". "Тази година грипната вълна беше 2 пъти и половина по-интензивна от миналата година", уточнява главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Засегнати тази зима са близо 1 млн. българи. Специфичното при грипния щам "Калифорния", познат още като "свински грип", който преобладаваше у нас през последните месеци, е, че засяга предимно млади хора, а не толкова възрастни. Той е по-агресивен от останалите щамове и често е съпътстван с бързо протичаща пневмония.

Партиите ще обявят евролистите си буквално в 12 без 5. Този час ще удари на 21 април, когато е крайният срок за регистриранена кандидатите за евровота на 25 май, изтъква "Преса". В момента основните политически играчи взаимно се дебнат и  изчаква. Според социолога Юрий Асланов основната причина партийните централи да пазят в тайна имената, с които ще влязат в парламента, е, че не искат да ги подлагат на продължителен огън.

Депутатите влязоха в конфликт вчера заради гласувания в четвъртък принцип на преференциалното гласуване. Тогава без дебати в полупразната пленарна зала те решиха, че когато избирателят не посочи определен кандидат в партийната бюлетина,  гласът му да се зачита като вот за първия в листата, пише на първа страница "Дума".
Новият Изборен кодекс не успя да направи обещаните сериозни поправки в изборните правила, коментира "Труд".

"ВМА има най-ценното - хората, но е обречена на дългове", е заглавието над интервю в "24 часа" с началника на академията полк. доц. Крум Кацаров. Доцентът алармира, че във Военна болница се изпращат най-тежките случаи от останалите болници, а  не се получава реалното финансиране за тях.

"Сивата икономика е мутиращ, бързопроменящ се икономически звяр, който се развива много бързо в зависимост от действията и бездействията на управленския елит и на данъчната администрация. Този звяр притиска частния сектор, пренасочва финансовите и инвестиционните потоци, закрива качествени устойчиви работни места." Тази констатация прави в интервю за "Преса" Божидар Данев, председател на Българска стопанска камара.

С почти 44 000 души са намалели наетите в България за година, но съкращенията са засегнали изцяло частния сектор, тъй като в обществения дори е отчетено увеличение. Това показват данните на статистиката за работещите на трудови и служебни договори, отбелязва под глава "Сега". През 2013 г. броят им пада до 2.174 млн. души от 2.218 млн. през 2012 г. Но бюджетът е плащал на 560 574 българи, което е с над 2100 души ръст спрямо година по-рано, а частният бизнес - на 1.614 работещи, или с над 46 000 по-малко.

Обмисляме пакет реформи, които да се справят с намаляването на броя на действащите учители, съобщава в интервю за "Преса" министърът на образованието Анелия Клисарова. "Предвиждаме да въведем степента стажант-учител, при която още студенти в последен курс на педагогическите специалности влизат в класните стаи и да преподават като, разбира се, получават възнаграждение.
Говорим с кметове в малките населени места да се предоставят жилища срещу никакъв или символичен наем на учители. Започнахме преговори с представители на банките да предоставят потребителски или жилищни кредити с преференциална лихва. Плащаме за личен транспорт, ако липсва градски или междуградски. Променяме наредбата за развитие на педагогическия състав.", пояснява Клисарова.

В Европа плащат 10 000 лв. за студент по химия, у нас - 1700, казва пред "Стандарт" деканът на Химическия факултет проф.Тони Спасов. Според него става все по-трудно елитните учени да се задържат в България. "Пилеят се в държавата милиони за различни неща, а за такива смислени и неотложни цели, каквато е подкрепата за доказаните образователни и научни институции, не се мисли.

"Важното е Украйна да не се разпадне", казва в интервю за "Стандарт" външният министър Кристиан Вигенин. Изводът от кризата е колко е важна демокрацията и контролът между властите. "Ако имаше един по-балансиран контрол между различните власти в Украйна, нямаше да бъде възможно президентът еднолично за една нощ да реши да отложи подписването на споразумението за асоцииране с ЕС, което провокира всичко, което се случи след това.", коментира Вигенин.

В отговор на въпрос за "Монитор" министърът на културата д-р Петър Стоянович допълва: "Като историк познавам добре създаването на държавата Украйна, знам на практика драматичните различия между австро-полската и руската й част, и социални, и културни, и архитектурни, дори в генофонда. Тези различия личат и в сегашните международни лагери, които са се оформили покрай революцията. Между другото, ситуацията много ми напомня световното разделение на исторически принцип, което се получи при войната в Югославия.”

"Очаквам следващият премиер на България да бъде каруцар", споделя в интервю за "Сега" драматургът Боян Папазов. Той не вярва в "сплотяване" около идеи, програми, платформи и каузи. Вярва в сплотяване около мъртви исторически и културни личности и феномени. И дава пример: "Като студент в Московския киноинститут с приятели няколко пъти ходихме на гроба на Сергей Есенин във Ваганковското гробище. Винаги заварвахме хора. Попитайте вашите читатели в Централните софийски гробища чии гробове се намират на първа линия от източната страна на църквата? Или друг въпрос: знаят ли къде е гробът на Алеко в софийските гробища?"

По-малкият брат на комика Димитър Рачков - Петър, бе арестуван в Бургас с 1100 фалшиви щатски долари, информира на първа страница "Телеграф". Парите менте са били открити в дома му при обиск от полицията. Униформените са извършили  претърсването, след като получили информация, че 34-годишният Петър Рачков е замесен в схема за пласиране на подправени банкноти.

На първа страница "Преса" съобщава за друга полицейска акция: Българи се прославиха в света като крупни наркотрафиканти и босове на канал за доставка на кокаин от Южна Америка за Западна Европа. В четвъртък във френското пристанище Хавър бяха заловени 1,4 тона кокаин за 273 млн. евро при съвместна акция на МВР и френските служби. Според главния секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров водеща роля в канала имат българи. Дрогата била скрита н гумите на камион, обслужвал българския екипаж на завършилото в края на януари рали "Дакар" в Южна Америка.

"Апашите минаха в нелегалност", пише на вътрешна страница "Стандарт". Две седмици след пускането на жандармерията в селата масовите кражби от вили и тормозът над възрастните хора спря.
Крадците не смеят да припарят до къщите и имотите на хората. Повечето бандити буквално са минали в нелегалност и се крият като партизани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
19
 
! Отговори
stan31 преди 10 години
Вирусите се разпространяват от фармацевтичните компании. Пръскат ни от самолети с отровни вещества. До преди 5 години самолетите оставяха къса диря от изгорели газове след себе си, а сега повечето самолети дирята е от единия до другия край на небето. Нито двигателите нито горивата които се използват са се променили много.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 9Чувал си и ти за русия ...папагал.
10
6
 
19
 
! Отговори
Емигрант преди 10 години
Къде останаха обещаните от Станишев 250 000 работни места? Вместо това - безработните се увеличиха с 46 000 души. Загубите на НЕК надхвърлят 400 000 лева. Кой ще ги плаща - ами българския народ. В природата нищо не се губи. Значи къде са изчезнали парите - ами в джоба на енергийната мафия мнозинството от която е на БСП. Да ви е честит най-големия лъжец в България - Станишев и да ви управлява вовеки. Привет от чужбина от българин на който БСП забрани да гласува с новия изборен кодекс.
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев не бил крадец?!! ХАХАХОХОХОХАХАХИ! О, неразумни юроде...
8
14
 
14
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
***. ПРОСТО В РУСИЯ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НЕ ЗНАЧИ НИЩО, И ТАМ НЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ...ДОРИ И АКО УМИРА цяла губерния...КАКВО ОСТАВА ЗА НЯКАКЪВ СИ ГРИП. ОТДЕЛНО МЕДИЦИНАТА ИМ Е НА МНОООГО ВИСОКО НИВО.......
7
23
 
20
 
! Отговори
Искаме Си Бойко преди 10 години
Само *** може да управлява както трябва този народ и държава.Затова всички дружно да гласуваме за него и любимата партия ГЕРБ!Дай своя глас,рискувай бъдещето си,стани гербераст!Всички дружно да върнем Тиквата на власт!
6
6
 
47
 
! Отговори
симо преди 10 години
Всичките видове грип с американски имена,досега да сте чули че идва руски грип? или поне такъв от изток, няма всичките от запад.Там са фармацевтичните компании които искат да намалят населението на земята.
5
16
 
25
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
До БУДА В ЗАТВОРАКой народ ? Този нашият, простият ли ?Той ги краде и ги продава на евреите, а те му се радват и го боготворят.Неслучайно Тиквата е прозрял:"АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ! Затова се разбираме ..."
4
20
 
36
 
! Отговори
БУДА В ЗАТВОРА преди 10 години
Крадецо Будист откраднал 13 милиарда за 3 год. и 7 месеца!Върни милиардите с които си купил ферарита,ламборджинита и поршета!Върни парите Борисов известен в криминалните среди просто като тиквата и с картонче от ДС с псевдоним Буда! Върни парите иначе народа ще те изяде с парцалите !
3
14
 
28
 
! Отговори
Буда =крадец преди 10 години
До Само Герб 3Станишев и Сидера не ни дават да покараме техните луксозни ферарита срещу наем от 300 лева защото не са откраднали милиарди като тъпата крадлива тиква затова! Разбра ли ме? Защото не са крадци и нямат ферари и ламборгини нато наглия крадец милиардер Буда Банкянския тиквуняк!
2
23
 
39
 
! Отговори
констатация преди 10 години
БКП обещаха 250.000 нови работни места, а уволниха 44.000 души! Само *** им вярват и гласуват за тях! За съжаление *** са повече от нормалните хора и всички теглим заради природния тъпизъм на съгражданите си.Който гласува за БКП - сега ДПС, БСП и червената мафия - гласува против просперираща и нормално България.
1
10
 
29
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 10 години
До коментари 1 и 2Видях страхотните промоции които е пуснал Бойко!Спечели ме с това вече винаги да гласувам за нашата партия ПП.ГЕРБВсеки може да покара някое от неговите ферарита или ламборджини само срещу такса от 291 лв. за цял час заедно с нощувка за двама +вечери!Ето това е истински народен трибун даващ луксозните си коли да ги покара и простолюдието!Защо не ви дадат хора като Станишев или Сидеров да покарате техните ферарита и да вдигнете 300 км в час?