Спряхме контролирания вот, похвали се соцдепутат

"С новия кодекс слагаме край на манипулациите"
Обновена: 24 фев 2014 11:33 | 24 фев 2014 11:33, Камелия Цветанова
19
Спряхме контролирания вот, похвали се соцдепутат
Снимка: Булфото, архив

Според депутата от БСП Георги Свиленски хората са доволни от новия Изборен кодекс.

„Още в петък палатката на протестиращите срещу изборните правила беше махната. Това показва, че сме постигнали резултат и вървим в правилната посока“, заяви той по БНТ.

Депутатът е убеден, че номерирането на бюлетините не дава възможност за контролиране на вота и спира досега прилагания метод "индианска нишка".

"Това нещо няма да се случва никога повече. Може да има и нови опити за манипулация, но мога да кажа, че с новия Изборен кодекс слагаме началото на края на тези манипулации. Оттук нататък ще става все по-трудно на този, който се опитва да манипулира вота", категоричен бе Свиленски.

Той подчерта и че за пръв път на изборите в България се залага на мажоритарният елемент чрез преференции във вота. По думите му това не трябва да се забравя и трябва да се казва на българските граждани, защото те ще могат да преподреждат листите. Според него не само при европейските, но и при другите избори това ще е възможно, ако кандидатите са достатъчно активни и агитират достатъчен брой хора.

На въпрос относно правилото за въвеждане на уседналост Свиленски отговори, че това е правилен елемент в Изборния кодекс. "Ние самите сме подкрепили тази норма и оставаме зад нея", заяви народният представител. По думите му това отново е нов елемент в Изборния Кодекс. Той припомни, че и ГЕРБ са говорели за уседналост при писането на кодекса "Фидосова", но не са го включили.

"Въпреки че с ДПС сме партии, които подкрепяме правителството, по тази тема имаме различни становища", заключи Георги Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спряли сте грънци! И над 2 милиона българи по света пак няма да можем да гласуваме.Тиква!
17
1
 
5
 
! Отговори
ганьо преди 10 години
комонисти от избори не разбират те са като яникович влас до дупка и фалит на даржавата след това важето/.ю,
16
2
 
7
 
! Отговори
най-точния коментар: преди 10 години
Аз съм в комисията, записвам си номера на бюлетината на гласуващия, имам му всички данни от избирателния списък и после при броенето УСТАНОВЯВАМ ЗА КОЙ Е ГЛАСУВАЛ. ..........ОТ ТОВА ПО-КОНТРОЛИРАН ВОТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗМИСЛИ !!!... ТИЯ ЗАДМИНАХА И СТАЛИН !!!!
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте ревали за този нов изборен кодекс, герберасти жалки! Голям страх ви тресе от него и от едни честни избори, явно има защо!
14
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги сме крачка напред, когато БСП е на власт! Събрани са интелигентни и можещи хора, всеки път го доказват.
13
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Друго си е мафиотският кодекс на Фидосова, не е честно сега. Защо от БСП искат честни избори, какво ще прави Боцко сега...
12
1
 
0
 
! Отговори
trol преди 10 години
Abe q go duhaite vsi4ki !
11
6
 
2
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Какво е общото между България и Украйна? А, какво е различното между Бойко и Цецо, и Янукович!? И точно те ще ми обясняват, че тук щяло да стане като там!? Ще стане, ако се върнете! Къде сте тръгнали? Няма кой да го позволи повече!!! За да няма общо между България и Украйна! Поне в този смисъл.
10
2
 
8
 
! Отговори
Драган преди 10 години
От БСП си разпределят глупостите които да говорят , но пак изглеждат като пълни *** !Цирка с Костинброд беше тотална гавра с хората.
9
1
 
9
 
! Отговори
селтак преди 10 години
Защо никой не казва как става тази *** нишка при гласуването?Нали първо ти дават бюлетината слагат й печат,влизаш в тъмната стаичка зачеркваш,излизаш,подаваш бюлетината,слагат й втори печат и едва тогава я пускаш в урната.Печата на секцията е уникален защото се нарязва с нож в началото на изборния ден.Сега ми обяснете как гласоподавател е изнесъл бюлетина с един печат от секцията,без това да е останало незабелязано от никой от членовете на секцията и застъпниците.
8
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Отвори ли уста комунист, то ще е да изплюе поредната лъжа. "Забравиха" иначе да премахнат 'мъртвите души" от списъците... Вота, ама никак няма да е контролиран, "спете спокойно деца"!!
7
4
 
12
 
! Отговори
Сталин не го дига ! преди 10 години
Аз съм в комисията, записвам си номера на бюлетината на гласуващия, имам му всички данни от избирателния списък и после при броенето УСТАНОВЯВАМ ЗА КОЙ Е ГЛАСУВАЛ. ..........ОТ ТОВА ПО-КОНТРОЛИРАН ВОТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗМИСЛИ... ТИЯ ЗАДМИНАХА И СТАЛИН !!!!
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
https://youtube/watch?v=QOm9Cf-Bh1I
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ех,честни хора са вече
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората били доволни ?Вярна ли е ?
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според депутата от БСП Георги Свиленски хората са доволни от новия Изборен кодекс. Още в петък палатката на протестиращите срещу изборните правила беше махната. Това показва, че сме постигнали резултат и вървим в правилната посока, заяви той по БНТ.------------палатката е махната заради националния празник на 3 март ,не защото хората са доволни
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Примитивна държава на примитивни хора.
1
2
 
14
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
Абе юнак, ти поне вярваш ли си на приказките дето ги плещиш? А един мармот завиваше ли бюлетините в станиол...? ;)