Вдигат заплатите в три министерства

За скока не е нужно отпускането на допълнителни пари
28 фев 2014 18:24,
40
Вдигат заплатите в три министерства
Снимка: архив, Булфото

Заплатите в системите на три министерства - на вътрешните работи, на отбраната и на правосъдието, ще бъдат увеличени. Това става след одобрени от правителството промени в постановление от 2010 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

За увеличението на месечните възнаграждения не са необходими допълнителни средства. Те се осигуряват в рамките на утвърдените разходи за персонал по бюджетите на съответните ведомства и са резултат от закриване на някои дейности, оптимизиране на административни структури, както и на диапазоните между минималните и максималните размери на възнагражденията за различните длъжностни нива, посочват от МС.

Още по темата
С постановлението от 1 януари 2014 г. заплатите в МВР и в Държавната агенция "Технически операции" на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР, се увеличават с 10 на сто.

С 5 на сто нарастват възнагражденията на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР в главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" при Министерството на правосъдието.

В системата на Министерството на отбраната увеличението се отнася до цивилните служители по трудово правоотношение, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител. При тях нарастването на възнагражденията е с 3 на сто.

Във връзка с въведения от 1 януари т. г. минимален размер на работната заплата от 340 лв. се изменят и основните месечни заплати на служителите, които до момента получават по-ниски от този праг заплати, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 31Те, от правопрОдаването, от бедност рекетират, а и законът ги ощетява само 400 лева такса за завеждане на дело. Само 400 малко повече от една минимална работна заплата. Месец и десет дни не ядеш, не пиеш, ходиш пеша, моржуваш, спираш детето от училище, и ... хоп, завеждаш дело срещу ***, който те е набил, ограбил, ощетил или злоупотребил с административно влияние. Та затова на правобезсъдниците трябва да им се увеличат заплатите. А може и касички за помощи да им сложим в магазините.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наглост. Вдигат заплатите на тези, които подпомагат управлението им. Образованието и здравето ряпа да ядат. Много безочлива излезе тази коалиция. Отплаща се на тези, с помощта на които направи преврата.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парите щели да дойдат не от бюджета, а от рушвети!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМА НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ВРЪЩАТЕ БЪЛГАРИЯ НА ХОРАТА,БЕ ДРУГАРЮ СТАНИШКОВ? ИЛИ ПАК НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ НА КОИ ХОРА--НА ВАШИТЕ,НАЛИ? Е ТЕ ВАШИТЕ РАБОТЯТ ТОЧНО В ТЕЯ МИНИСТЕРСТВА...МНОГО ХИТРО
25
1
 
4
 
! Отговори
nikoi преди 10 години
До Анонименdano sa te razbrali za kloninga che ot chalga ostanalite vav bg grajdani tolkova sa zatapeli che ne te chyvat
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Увеличават заплатите на тези,които ще пазят мафията при евентуални протести,на тези, които от десетилетия не съдят мафията и на тези,които се грижат не толкова за сигурността на България,а за тази на афганистанци и иракчани...
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Учителите са по-мизерни дори и от заплатите си.
22
3
 
13
 
! Отговори
гост преди 10 години
Хубаво де, ами не може ли тия пари да се пренасочат по линия на някое друго министерство, като например това на образованието, и да се вложат в увеличение на заплатите на учителите, които и без това са едни от най-мизерните?!
21
1
 
0
 
! Отговори
az преди 10 години
avae-store
20
0
 
0
 
! Отговори
pop преди 10 години
normalno. ste ima sakrastenia tam 95%.na ostanalite pravim evropeiski zaplatite.
19
0
 
21
 
! Отговори
За мълчането ..... преди 10 години
При толкова продажни журналисти, каква патардия чакате?Сегашните журналисти са едни *** охлюви които слушкат чинно господарите си.Журналистическата етика и морал за днешните подлизурковци са непознати неща.
18
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувахте за БСП и те пак ви изиграха.
17
0
 
22
 
! Отговори
Вампирите и ..... преди 10 години
Излезли стария вампир и малкото вампирче да вечерят. Намерили един човек и започнали да му пият кръвта.По едно време старият вампир казал: -СТИГА ТОЛКОВА!А малкия отговорил:- Що бе татеееее, има още кръв.Но!Но, баща му отсякал:-. Стига казах! НИЕ ДА НЕ СМЕ АДВОКАТИ?
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересен факт,когато ставаше на въпрос за пенсиите,майчинските по всички телевизии,цял месец и половина коментари,коментари,от къде ще се намерят пари за 3%/ процентово/ индексиране и накрая решиха тва да стане чак след една година,голяма радост нема що?!За увеличението на заплатите на депутатите,общинските чорбаджии,сега и на полицаите,както и други държавни служители,цялата медия мълчи!!!...
15
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тези увеличения за заплати , каква е ефиктивноста от работата на тези министерства? Дайте оправдание или отчет пред народа и избирателите. Кой какво е свършил за да си заслужи парите и увеличенията. Има ли реална икономика - няма, тогава от къде пари - предизборно . А на пенсионерите? - само за определени, а за другите които внасяхме реално - няма.
14
0
 
17
 
! Отговори
az преди 10 години
Пълна простотия със 11.70 лв ще ми вдигнат заплатата
13
6
 
7
 
! Отговори
честито преди 10 години
оххх,куманезите как печелят куките :)))Браво,последното увеличение на заплатите на куките беше...01,01.2009 с 5%,а сега е 2014,,,помислете за кого ще гласуват ся ;)Боко рапоня,,,,,не успя ,,,той каза не ...ахахах Дянката си изяде хляба с неговата пица ...
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Особено в Министерството на правосъдието нуждата е вопиюща.
11
2
 
17
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Да живеят изборите!
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До политолог Стига глупости. Всеки мислещ човек отдавна е прозрял,че и БСП,И ГЕРБ, и ДПС, и СДС, и Кунева и мунева...всички са рожби на дъртата столетница,която е разделя и владее и чрез своите клонинги-партии поддържа това отвратително статукво. България потъва разпродадена и предадена, а вие си игра