При необходимост Плевнелиев свиква КСНС за Украйна

"Нека украинският народ сам реши бъдещето си по демократичен начин"
Обновена: 2 мар 2014 10:45 | 1 мар 2014 20:48,
206
При необходимост Плевнелиев свиква КСНС за Украйна
Росен Плевнелиев Снимка: БТА

При необходимост президентът Росен Плевнелиев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност във връзка със ситуацията в Украйна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

През май т. г. предстои провеждането на президентски избори в Украйна. Нека украинският народ сам реши бъдещето си по демократичен начин, се казва още в съобщението.

В него се посочва още, че президентът Плевнелиев следи с огромна загриженост развитието на ситуацията в Украйна след приемането на постановление на Съвета на Федерацията на Русия, с което се дава разрешение за използването на руски въоръжени сили в Автономна република Крим.

Още по темата
Държавният глава нееднократно е заявявал, че единственото устойчиво решение може да бъде постигнато по мирен начин и ако се гарантира териториалната цялост и суверенитетът на Украйна. Използването на военна сила за окупирането на чужди територии е нарушение на правилата на международното право.

Президентът призовава Съветът за сигурност на ООН и страните-гаранти за сигурността на Украйна, съгласно Будапещенския меморандум от 1994 г., да осигурят мирно решаване на проблема и да не се допуска по-нататъшна ескалация на напрежението.

България изразява силна загриженост от решението на Съвета на Федерацията на Русия да разреши използването на руски въоръжени сили на територията на Украйна - в Автономна република Крим, се посочва в изявление на министъра на външните работи Кристиан Вигенин, разпространено от МВнР.

Настояваме да не бъдат предприемани действия, които биха могли да застрашат териториалната цялост и суверенитета на Украйна и да дестабилизират целия регион. Призоваваме всички страни към сдържаност в изявленията и действията, диалог и предприемане на спешни мерки за деескалация на напрежението на Кримския полуостров, се казва в изявлението.

Очакваме извънредното заседание на външните министри на ЕС в понеделник да излезе с ясни послания и предложения за намирането на мирен изход от настоящата криза, в подкрепа на стабилизацията, правовия ред, демократичното развитие и икономическото възстановяване на единна Украйна, се изтъква в заключение в изявлението на Кристиан Вигенин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЕ след тоя натиск на нашия президент ще вземат да се стреснат и ще се кротнат.
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** да не се плюнчи,а да обърне внимание на това ,че българите родени след 89-та нямат елементарни бойни познания(освен по дискотеките),автомат не знаят как се държи ! и тъй като казарма вече няма то поне да въведенякакво военно обучение за 2-3 месеца.
18
2
 
22
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Ще дочакаш руските танкове ***.
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ще свикваш бе шушумига ? Ще мобилизираш /и/ двата ни танка ли мууаахахах
16
5
 
23
 
! Отговори
EUSSR преди 10 години
Магарето на Бойко пак се изказва неподготвен! Ти пита ли батко си Бойко бе преди да се изкажеш Офшорко от Халкидики?
15
4
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Тая фуста докога ще я търпим?
14
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска, що не пуснеш една пералня?
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че след тази новина руснаците ще се изтеглят от Крим до часове. Мамин ***, ще свиква КСНС, това не е шега работа.
12
3
 
33
 
! Отговори
varg преди 10 години
Нарушение на правилата на международното право проявява САЩ откак са държава.
11
4
 
24
 
! Отговори
Ментора преди 10 години
Тоя се прави на незнаещ !Съдбата на Украйна народа решава на избори , а не чрез преврати !И не може компрометирана личност , като тоя мушморок , станал президент чрез мушийки да ми казва кое е добро и кое зло !***!!!
10
4
 
29
 
! Отговори
Ууууууу преди 10 години
Плевелиев вън мутро ГЕРБерастка от България!!!
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да слизам ли в мазето да си пия ракията или да не слизам?Ама казваите ги тея неща ,то взело ме хванало неподготвен как ще се показвам пред свети Петър?А иначе защо президента ни се опитва да е голямата уста в момент във които и най-големите са мълчеливи ?
8
2
 
10
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Ето кой командваПлевнелиев България е за запазване на суверенитета, териториалната цялост и демократичното бъдеще на Украйна във връзка с усложнената ситуация в Автономна република Крим.- При необходимост ще свикам дори КСНССтреснат от този заповед:Путин внесе в Съвета на Федерацията искане за изпращане на руски въоръжени сили на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната.
7
2
 
31
 
! Отговори
гост преди 10 години
Путин направи съдбовна грешка Чехлю се РАЗЛЮТИ.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предайте им своя опит, как демократично се мъкнат чували с бюлетини :)))
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И за какво ще го свикваш този съвет бе господин комсомолски секретар?
4
1
 
32
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Браво Офшорналиев..., Браво...- "...Използването на военна сила за окупирането на чужди територии е нарушение на правилата на международното право..."- А каза ли го на турския външен министър на Турция... ЗАРАДИ КИПЪР...???-***...!!!.
3
1
 
27
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
На кого е Кримският полуостров? След като Хрухчов го е подарил на Украйна. Значи е бил Руски. Просто руснаците ще си го върнат.
2
4
 
45
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Това ли ти продиктуваха да кажеш американците...гъзоблизец???
1
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво правим?Резерва беше продаден ,армията нарязана ,скривалищата станаха дискотеки ,а ако мисли ,че армията ще участва в 3-та световна за сините му очи ,...Гледаи си офшорките бе пич!