На НС не му стигна времето за референдума на президента

Нека първо видим подписката, призова Мая Манолова от левицата
Обновена: 5 мар 2014 12:51 | 5 мар 2014 12:51, Камелия Цветанова
45
На НС не му стигна времето за референдума на президента
Президентът Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Обсъждането на проекта за решение по предложението на президента Росен Плевнелиев за провеждането на национален референдум така и не се състоя в парламента.

Причината за това стана краткото време, с което разполагаха депутатите за него.

То влезе като извънредна точка в седмичната програма на Народното събрание за тази седмица по предложение на ГЕРБ, защото според правилника на парламента всяка първа сряда от месеца опозицията има право да предложи точка, която трябва да бъде разгледана същия ден, а ако това не се случи, изобщо не се обсъжда.

След дългите дебати по предложението на „Атака” за възстановяването на дейността на завода за стомана в „Кремиковци” се оказа, че за обсъждането на предложението на Плевнелиев депутатите имат едва около 15 минути заради блиц контрола към министрите в първото заседание на всеки месец.

Заради това зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева поиска обсъждането да стане или днес след блиц контрола, или пък утре сутринта. Мнозинството в парламента обаче не се съгласи с нея, след като Мая Манолова от БСП зае противната страна.

Тя настоя първо да се изчака да се види каква подкрепа ще има инициативата на президента в подписката, която се събира от инициативен комитет за провеждането на референдум по същите въпроси.

„Президентът направи мечешка услуга на ГЕРБ, като върна Изборния кодекс. Има и подписка, ако искаме да сме коректни, нека да видим каква е подкрепата на хората за това и тогава парламентът да се произнесе, защото има много въпросителни около поставените въпроси от президента”, обясни социалистката.

Инициативата на президента среща само подкрепата на ГЕРБ. Становището на правната комисия в НС също е против провеждането на референдум заедно с евроизборите през май.

Държавният глава предложи на парламента да насрочи допитване с три въпроса: Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?; Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?; Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Клоун преди 10 години
До ГЮРО МИХАЙЛОВ 1Ейййй,ама много си ***,бе Гюро!!! Ти си по-*** и от клоун-комунист,бе,Гюро !!!
43
0
 
1
 
! Отговори
Сливар преди 10 години
В Кюстендил само сливи могат да се родят. Та и тази слива не разбра,че българите "обработват" яко сливите преди подписката да е приключила. Когато проключи подписката,тогава и от сливите ще е останало само пестил.
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К*ЪВ ПРЕЗИДЕНТ, К*ВИ ПЕТ ЛЕВА.ТОЯ Е ПОЗОР ЗА НАЦИЯТА. СЛЕД КАТО ЕДИНСТВЕНАТА МУ РАБОТА Е ТОПЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ СТОЛ ЗА ИЗЖИВЯВАЩИЯ СЕ КАТО "ИСТИНСКИЯ"ПРЕЗИДЕНТ БОЙКО БЕЛОТО. САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. БИВШИЯТ ЧЛЕН НА БКП,ЛЪЖЕЩ ЗА ЧЛЕНСТВОТО СИ В ПАРТИЯТА И ИЗЖИВЯВАЩ СЕ КАТО ГРОБОКОПАЧ НА КОМУНИЗМА НЯМА НИКАКВА ТЕЖЕСТ В ОБЩЕСТВОТО. Г-ЖАТА ПЛЕВНЕЛИЕВА СЕ ОТНАСЯ С ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА МЪЖА СИ КАТО ПОКАЗВА,ЧЕ ВСИЧКО ТОВА Е САМО ЦИРК И ДАЛАВЕРА ЗА БУДА И ГРУПИРОВКАТА МУ.
41
9
 
5
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Боко и Цоко- в затвора! Плевела- на съд. Десните- нека си лаят! Лютвита и тем подобни- да нижат тютюн! Болен Сидеров- в психиатрична клиника. Вече и Бареков, за компания! Това е.
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента трябва да си ходи вече Крайно време е Как се е оцъклил на Снимката завалията в много тежък стадий се намира обаче трябва Поръчките да се Изпълнят дойде му малко това управление като изкачване на Еверест с Задни части на нагорнище
39
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев само се заяжда, аз съм "за" референдум, но сега няма време затова, изборите са други ден, дет се вика
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 35А кога бе, другарю? Ти виждал ли си компютър? Ти знаеш ли, че в България има компютри от близо 20 години, къде спаха до сега управляващите та не вкараха нещо толкова лесно, като електронно гласуване. Пък има и хубава новина, доста приближени фирми ще се нагушат от държавната поръчка. Ама не искаааат. А ти си *** платен ***...
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едва ли опорните точки изискват *** ***. Но...с това разполагат Кутев и Йотова. Коалиционните партньори се опитват да помагат, но и техните представители са същите бози. От бързане за по-голяма бройка отрицателни коментари, смислено съдържание в тях липсва. Голяма излагация. Пълно безсилие. Не разбраха, че ругатните комбинирани с глупост няма как да имат положителен отзвук в обществото. Идва краят на голямото крадене, продължило благодарение на БСП, ДС и сподвижниците им.
36
8
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
но защо точно сега? Защо бърза Плевнелиев? Много съмнително, хитрец е той
35
5
 
12
 
! Отговори
да преди 10 години
Електронното гласуване е неизбежно. Само онези, живеещи в 19-ти век и защитаващи убийци като Янукович и *** не го разбират, щото са слабоумни.
34
14
 
4
 
! Отговори
яНИЦА преди 10 години
Ми никой няма време да се занимава с неговите глупости .
33
8
 
5
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
ГЕРБ: Само управление без ценности няма политическа позиция. Ценностите ги смачкахте точно вие! Кой закриваше всичко възможно? Да, но сега тези, по които плювате откриват затритото от вас! Говоря за театър, едва ли знаете какво е това!!! Престанете да обсъждате Украйна, защото това не са неща за прости глави! Това не е мач в Бистрица или да въртиш шланга! Добре, че не сте вие на власт, че не ми се мисли какви щяхте да ги сътворите! ГЕРБ нe подкрепя и предложението за "Кремиковци"... всъщност май
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пак дрънкаш глупости
31
16
 
4
 
! Отговори
вихър преди 10 години
А на Роската не му стигна времето от малко мишленце да порасне и да стане истински мъж ...
30
5
 
28
 
! Отговори
народа преди 10 години
Тази *** Манолова и нейните червени другари е време да си тръгват за Москва при *** и Чуркин както направи Янукович ....................ВРЕМЕ Е
29
1
 
13
 
! Отговори
мън,мън преди 10 години
До Анонимен 13: Като му приписваш /на Президента/ някакви НЕ негови действия ,те няма да станат истина! Този стил ,на прехвърляне на собствените грешни решения на друг, са начина на действие на една много стара партия /БСП/БКП/, личите си отдалече!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До стефанДа, вреден е за кликата Доган, Прасчо, Цветан Мустака, СССР, миротвореца Путин, но не и за нас Българите, глупчо
27
4
 
5
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Палячовци и клоуниКонституцияЧл. 3. и Чл. 36. Кампанията се провежда само на български Чл. 10. Гласуването е лично право, по една технология и без посредници хора, технически с-ва Чл. 11. В изборите участват само партииЧл. 60. Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество. - ДЛЪЖЕН си да платиш данъците, ако си живял 6 м. и 1 сен в България - Уседналост! Другото е ПустословиеКазах!.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая манолова я тресе такъв работохолизъм, който е в състояние всяка разумна идея да бъде изпразнена от смисъл
25
24
 
4
 
! Отговори
коко преди 10 години
Каквото и да прават Герб техния край се вижда .