Хаос на изборите прогнозира проф. Константинов

Опасенията му са свързани с подменения състав на ЦИК
Обновена: 11 мар 2014 09:15 | 11 мар 2014 09:15,
48
Хаос на изборите прогнозира проф. Константинов
Проф. Михаил Константинов. Снимка: архив, Булфото

Бившият член на ЦИК, математикът проф. Михаил Константинов предупреди, че предстои хаос на евроизборите заради подменената изборна администрация.

"Предстоят ни прости избори. По-прости от тези са само президентските и ще бъде смешно да се издъним", коментира той пред Нова тв и призова управляващите спешно да инициират поправка в закона, с която новата ЦИК да встъпи в длъжност след европейските избори, а старата избирателна комисия да направи предстоящия вот.

По думите му основната причина за тези му опасения е "тоталната смяна на висшата изборната администрация – новата Централна избирателна комисия".

Според Константинов повечето нови лица в комисията са без опит и ще влязат в изборния процес, който не е съвсем прост и има много нови елементи - сегашната ЦИК трабва да направи правилник, да създаде обучително звено, да назначи Районните избирателни комисии.

"За пръв път на тези избори ще се гласува с една бюлетина, върху която ще се отбелязват две неща – партията и кандидатът, а бюлетината ще бъде голяма и ще има номера върху нея. Глупаво е да вкарвате нови елементи и да се назначават хора без опит", предупреди той отново управляващите.

"Няма да издам голяма тайна, че маса хора отказаха да станат членове на ЦИК", отчете експертът. По думите причината е, че управляващите са въвели ограничения, които изключват класните специалисти и даде пример за това: 

"Ако сте член на комисията или участвате в ръководството й – нямата право да сте на друго трудово или служебно правоотношение, нямате право да участвате в търговски дружества или в управлението на фирми. Това грубо казано е трайно безработен юрист. Това е смешно ограничение", каза той и допълни, че нищо не пречи, тези хора да излизат в отпуск от другата си работа, когато се провеждат избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Хаосс има само в...главата на пишмян професорматематика Константинофф.А математиката е...точна наука,но когато се...омеша с политика,хаосът е...пълен.
22
21
 
26
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Хаоса е в главата му на този човек, който се мисли за незаменим.Сигурно той лично маса народ е уволнил ама не му е идвало на ум какво им е.Само че наистина всичко се връща.А по време на "прехода"стотици хиляди изгубиха работата си така че "професора" да не риве толкова гръмогласно.На всички е ясно къде го стиска чепика.
21
16
 
30
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Нищо ново,в мътни води се хващат най-големите риби!!! БСП-то са царе на хаоса!!! Само така могат да спечелят изборите!!
20
1
 
8
 
! Отговори
Простосмзъртен преди 10 години
Леонидов да си стои в Пантеончето на нечистоплътните. Заслужил си е местото, никой не може да оспори този факт. Т.е., изпълнени са не само необходими условия, но и достатъчното условие за увековечаването му в Понтеончето - просто е нечистоплътен.
19
7
 
8
 
! Отговори
сме в доброто старо преди 10 години
понеже чл.1 от старата конституция на НРБ е вече в действие, ще имаме (както сега) 99.99% спечелени от БКП-то. Все едно как се нарича всяка от отделните ѝ секти. И тъй като гласуването със задраскване, с бяла бюлетина или с друг начин на отрицателен вот просто не се калкулира в резултата (защото такава е методиката), посоченият по-горе очакван резултат може да се окаже даже 100%. За какъв хаос става дума? Даже и без ЦИК няма да има такъв.
18
19
 
22
 
! Отговори
dghj преди 10 години
ТОЗ НА СНИМКАТА МНОГО ДОЛЕН ,МНОГО ЛЪЖИ И КРАДЕ НА НАШ ГРЪБ ,ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ МНОГО ПЪТИ ПРЕСТЪПНИК ОТЯВЛЕН.
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
щом Бареков е на трето място според социолозите ,няма как и изборите да бъдат истински .,но все пак ще отида да гласувам
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българския народ вече е така фалшив и лицемерен и алчен ,че нищо чудно и изборите ни да са такива
15
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма пет-шест щом бсп и мая са на власт ,до последно ще се борят със зъби и нокти да фалшифицират всичко .
14
14
 
22
 
! Отговори
зорница преди 10 години
Този алчен старик иска до гроб да фалшифицира избори и да се гаври с доверието ни. Къш от хранилката, дай път на читавите, бърборко!
13
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая Манолова отсега знае че БСП ще има май-много евродепутати в Брюксел защото старателно е написала кодекса в полза само на БСП.
12
7
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Какъв хаос професоре. Сестра Галева е подредила стройна организация за манипулиране на вота.
11
16
 
17
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Герб и поддръжниците им непрекъснато вещаят фалит, разруха, хаос, но за тяхно съжаление нищо такова не се случва. Напротив. Орешарски е човек грамотен, за разлика от Дянков или Бойчето, на когото интелектуалния потенциал е на ниво селски тарикат. Точно затова прави и най-правилното в момента - да не пипа данъците. Иначе Черния Петър е прав, но да не забравяме, че има и едни 5% данък върху дивидента, които изравняват нещата с 15-те за едноличните търговци. И все пак дружествата имат предимство...
10
17
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Професор "На всяка манджа мерудия" пак се е изходил. Изказването му е разбираемо - както беше казал преди: "ще направя всичко зависещо от мен, БСП да не спечели изборите". най-лесния начин за реализацията на мечтите на професора "На всяка манджа мерудия" е пак ГЕРБ да фалшифицират изборите, за което им трябват старите изборни комисии. да се надяваме, че това няма да стане и следващите избори ще бъдат относително честни, за разлика от изборите провеждани от ГЕРБ и сегашните избирателни комисии.
9
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако той беше председател на ЦИК нямаше да има хаос ама на, изтърваха го. Хаоса ще е за първи път, до сега всичко беше ОК. Палетите с допълнителни бюлетини бяха си надписани предварително, камионите с двойни дъна осигурени - всичко по ноти.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Черен Петър ИЗБИРАЙБКП НА СТАНИШЕВ, БКП НА БОРИСОВ,БКП НА КУНЕВА И ОЛГАРХИЯТА НА БЮРЕКОВ
7
11
 
14
 
! Отговори
до черен петър преди 10 години
Повикай Дянков, той е най-доброто, което явно се върти в черната ти кратуна!
6
12
 
17
 
! Отговори
звездева преди 10 години
Ярък пример за стар лакомник!
5
12
 
36
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Да се чуди човек за коя БКП да пусне бюлетината!За БСП и Сергей Димитриевич? О, не!Станишев създаде 300 000 нови работни места - за работници в Германия и берачи на ягоди в Англия.Промени плоския данък - Едноличния търговец и селскостопанския производител плащат 15 %, а големия бизнес и олигарсите - 10 %.Пенсионерите ще получат по 4,50 лв. увеличение, депутатите се разписват за по 5 000 лв.Искате Социализъм? Ето ви го, такава е социалната политика на БСП.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toya otnachalo mi beshe simpatichen , no pochna da razbira ot vsicko I za vseki I se uvleche v gluposti!