Станишев да си каже премиер ли иска да е или евродепутат!

Борисов се оплака от завистта: Все някой мъж иска да прилича на мен
Обновена: 12 мар 2014 16:39 | 12 мар 2014 10:22, Камелия Цветанова
428
Станишев да си каже премиер ли иска да е или евродепутат!
Снимка: Булфото

Станишев да се определи първо какъв иска да е – премиер или евродепутат. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на своя опонент Сергей Станишев, който преди дни покани Борисов на европейски дебат за бъдещето на България и за бъдещето ни в Европа.

"Вече ми омръзна, като наближат избори, и всички започват да се правят на мъже, честно да ви кажа по-лошо от завистлив мъж няма, а моята съдба така се нареди през последните години, че все някакъв мъж има, който иска да прилича на мен. Изредиха се цяла плеяда кандидати за какво ли не, просто ми омръзна, завиждат ли, броят ли, не мога да ги разбера, искат да ми влязат в обувките, да бъдат като мене”, заяви Борисов в парламента.

Той настоя, след като иска дебат, Станишев първо да обясни дали иска да е пример и ако е така, да се яви на дебат за министър-председател.
 
"Той дезертира от тази позиция, въпреки че преди четири години твърдеше, че е най-подготвеният. Второ, ние имаме водач, обявен за листата за евродепутати, Станишев ще е ли водач на листа, ще е ли евродепутат, в името на какво да дебатирам, ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство, това е фактът до този момент ние сме най-голямата политическа сила”, упрекна още Борисов, но уточни, че не твърди, че ще откаже дебат на Станишев и припомни, че вече е влизал в дискусия с основния си политически опонент.

Според него обаче соцлидерът първо трябва да отговори на някои въпроси, свързани с безработицата в страната и харченето на пари за проекта "Южен поток".
 
"Какво ще отговори, че е намалил безработицата или че на края на четвъртата година щели да вдигнат заплатите и пенсии, дрън- дрън, кой му вярва, така че не е въпрос на дебата, а той трябва да каже какъв иска да е, като какъв ще си говорим”, отсече Борисов.
 
Той определи идеята на управляващите за реиндустриализация като абсурдна.
 
"Как ще направят стари заводи с нови технологии, това не може да стане. Няма как да възобновиш социалистическата икономика с нови технологии в стари заводи, това е пак една схема, която искат да си направят”, коментира лидерът на опозицията.

Бойко Борисов разкритикува  управляващите и за срещата им с медиите в понеделник. "Тази пресконференция можеше да започне с едно нещо: „Благодарим на Борисов, че в най-тежката финансова и икономическа криза спаси държавата и построи толкова, колкото ние БСП и ДПС за 20 години не сме".

По време на управлението на кабинета "Орешарски" има рекордна трайна безработица от над 13 на сто, допълни Борисов.
 
Според него БСП и ДПС трябва да отговорят на въпроса защо харчат милиарди, за да осигурят няколко хиляди работни места, както и защо над 200 милиона лева са инвестирани за „Южен поток”, след като проектът вече е замразен.
 
"С какво право се харчат пари да си дават заплати за това нещо, което изобщо не е сигурно, че ще стане, като го замрази Брюксел”, обвини експремиерът.

Той упрекна още, че управляващите искат да си купят гласоподаватели с раздаването на бонуси за пенсионерите за Великден.
 
"Рекордна безработица, купуване на гласове с парите на работещите хора за изборите, защото при този „растеж”, при тази събираемост от приходната агенция те искат да раздадат на пенсионерите за Великден пари само с парите на работещите хора, това трябваше да говорят на срещата с медиите”, заяви още Борисов.

Според него в момента Държавен фонд „Земеделие” е бомба, която може би ще свали правителството, защото злоупотребите са огромни и Брюксел започна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
1
 
! Отговори
НАРОДЕ??? преди 10 години
Стига сте ревали,че този политик,е виновен,ама другия е вода ненапита,че другата партия е виновна,но,ако на вашата "дадат" властта,всичко ще цъфне.РАЗБЕРЕТЕ,ЦЯЛАТА ПОЛИТИКО-ОЛИГАРХИЧНА СИСТЕМА Е ЗА ИЗМИТАНЕ.Не само,този,или,онзи.Докато я карате така,Системата ще продължи да ви управлява и мачка.Или се обединявайте и измитайте всички и приемете нова система за самоуправление,без партии и мафии,или,спрете да кляфкате,като келяви кучета и оставете такива,като Гея,да се гаврят с вас.
344
1
 
1
 
! Отговори
lps преди 10 години
i te se opitvat po bobsleia da parzaliat , use6tam
343
1
 
3
 
! Отговори
anonimen 55 преди 10 години
Men pak mi omrazna,kato iskam da vidya novinite v Bg,da ti vidya maznata samovlyubena musura!Ne prestana da rasi6 prostotii vmesto da svar6i6 ne6to polezno za horata,Narcis smahnat!I katovijdam,4e ima hora deto ti se vrazvat na skudoumieto-4ak mi stava jal za tyah! ***!!!!!
342
3
 
3
 
! Отговори
место добро утро преди 10 години
Ха да ви *** *** майчина болшевишка, кремлински ***....
341
4
 
8
 
! Отговори
ахаха преди 10 години
Борисов незабавно да си каже - овчар ли иска да е или тракторист?
340
3
 
6
 
! Отговори
Romalee преди 10 години
Боко без да си чеше егото не може, и днес го доказа красноречиво.
339
3
 
6
 
! Отговори
F.Torosan преди 10 години
Умря ***, която го хвалеше и Бойко започна сам да се хвали.
338
3
 
7
 
! Отговори
Клоун преди 10 години
Смешника се обади.
337
1
 
7
 
! Отговори
антитрол преди 10 години
Борисов е много *** човек, в смисъл че няма никаква обща култура/езици,книжки, филми, изложби, концерти/. Липсват му и първите 7 години- видяхме как си пишеше есемеси на тържествено събрание на ЕС.Не е способен на логични разсъждения видно е от горното и всички интервюта- винаги дава оценки на други хора- през куп за грош се подмазва и клевети. Колко му е специалната пожарникарска култура-господ знае.
336
2
 
8
 
! Отговори
мирослав преди 10 години
Господи !! Това нещо беще министър председател на България !? Остави приказките ,че му махали хората ( тоест поставени от СИК представители обслужващи мафията). Дали не трябва да се въведат някакви изисквания за вид интелигентност и психотест при заемане на толкова висш пост в България. Питам се възможно лие абсолютно "невеж ***" ,ей така напук се избере за министър председател от мафията ГЕРБ ?
335
2
 
6
 
! Отговори
ройтерс преди 10 години
***, по-***, най-*** простотията на това сикаджийско мутренсконедоразумениие минава всякакви граници на допустимото! Опростачии институциите, и хората, и държавата! Ама когато Ройтерс го казаха,в България всички си направиха оглушки. Сега като гледам, отърваненяма от тоя ***!
334
2
 
5
 
! Отговори
опаааааааа преди 10 години
1.Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.2.Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.4.Николай Младенов комсомолски секретар , племенник на Пешо Танкиста , и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на о
333
3
 
6
 
! Отговори
Цветанов преди 10 години
мутрата от Банкя най добрия служител на Сатаната
332
1
 
6
 
! Отговори
мадре миа преди 10 години
Епа боку е баш крадецо
331
1
 
6
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО преди 10 години
НЕ МОЖЕ ЕДИН НЕУСПЯЛ КОЙТО ВОДЕШЕ ДЪРЖАВАТА ДО ДЪНОТО ПАК ДА ИСКА УПРАВЛЕНИЕ. НЯМА ТАКОВА ПРЕДСТАВЛЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
330
1
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Е мутро вие от подземния свят си се знаете.Ние виждаме какво е на повърхността
329
1
 
6
 
! Отговори
Владимиров преди 10 години
Борисов се взе много на сериозно, само какви оценки си прави.
328
2
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Бойко Борисов е един нагъл, *** човек, на който условията и определени лица позволиха вместо да си върши работата като пожарникар, да управлява държава, от което нищо не разбира. След което ,той самия тси повярва, че е държавник и тъй като си плаща, няма отърване от него нито по телевизии, нито в политиката.
327
1
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Мутрата никога не са го приемали в БСП. Той си остана в БКП.
326
1
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
мутрата и патриарх да стане си е мутраи и третокласен гъзоблизач на пашата