13 230 нови работни места през април обеща Нинова

До края на годината 128 000 младежи ще работят по „Младежката гаранция”
Обновена: 16 мар 2014 14:56 | 16 мар 2014 14:06, Анисия Иванова
146
13 230 нови работни места през април обеща Нинова
Корнелия Нинова. Снимка, Архив Булфото

През април 13 230 българи ще могат да започнат работа по нови програми за заетост. Това съобщи председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова по време на семинара на БСП в Боровец.

5000 места ще бъдат осигурени по програма "Сигурност" за борба с битовата престъпност, 2000 души - по регионални програми към областните администрации, по мерки за  подпомагане на бизнеса за разкриване на работни места - 2430 души, по мерки за подкрепа за заетост по ОП "Човешки ресурси" - 3800 души.

От януари досега 25 415 безработни лица са започнали работа в реалния сектор, в реалната икономика, съобщи още Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Тя обясни, че борбата с безработицата и повишаването на заетостта остават абсолютен приоритет. Към февруари месец безработицата е 12,2% по данни на Агенцията по заетостта, т.е. тя се задържа, с тенденция за лек спад. По думите й 30 000 са по-малко тези, които са се ползвали от субсидирана заетост, т.е. работни места, финансирани директно от държавата. Тя уточни, че сравненията са със същия период на 2013 г.

Нинова отбеляза, че ние сме една от първите страни в ЕС, която прие законодателната рамка за усвояване на средствата за "Младежка гаранция". Тя стартира още в началото на януари с национални средства. Досега по инициативата "Младежка гаранция" са наети 7000 младежи, до края на годината те ще бъдат 128 хиляди, добави тя.

В момента, поради изтичащия период на старата оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, доста хора са освобождават от работа, а новата ще старатира едва в края на годината, обясни още червената депутатка. "В цялата страна има освободени хора, което създава определено напрежение, затова правителството е започнало предварителни разговори с Брюксел и имаме уверение, че ще бъде одобрена мярка да стартираме с национални средства новите мерки за новата ОП „Човешки ресурси“, това ще стане още през юни, а след това Брюксел ще възстанови тези средства през втората половина и до края на 2014 г. по тази мярка ще бъдат обхванати около 7000 души до 24 г“, допълни Нинова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
4
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Боже, не ви ли омръзна да лъжете, 24 години крадете от тоя народ . Закриват се фирми, съкращават се масово, дори и тия, които работят някъде масово не получават заплатите си. Какви социалисти сте? Хиляда милионери забогатяли от кражби и тотално беден народ. То не остана вече нищо за крадене. Махайте се! Махайте се!Махайте се!
125
0
 
3
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Наглоста ви няма край.А колко нови безработни ще има през април?
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като отворят курортите и то за 4 месеца, ами после
123
0
 
3
 
! Отговори
Не опиращ се преди 10 години
Пишат им опорни точки защото са наясно с елементарната мисловна дейност на кадрите си. Опорните точки оприличавам на тезисите на Ким Чен Ун - всички да мислят (ако могат) и говорят едно и също. Браво на Моника - много добре е проумяла що за *** са другарите и за това им пише опорните точки. Да не говорим че в тях основното е лъжата и манипулацията.
122
0
 
4
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Да, през април 13 000 безработни ще бъдат наети да разлепят афиши за новото ни светло бъдеще.
121
0
 
3
 
! Отговори
Можем-лажем преди 10 години
Кого се опитват да заблудят другарите - сигурно баба ми от Керменли. Тези работни места ги осигурява туристическият бизнес по морето и то само сезонно. Тези безсрамници най-нагло си присвояват заслуги за които и хабер си нямат. Колкото до реиндустриализацията някой вярва ли им - тя се прави с пари, а такива за сега няма. Безработицата расте, приходите намалят а се увеличават главно заемите на правителството. Магистрали могат и да направят - някой друг метър за камуфлаш и заблуда. БСП-прахосници.
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста са те излъгали, когато са ти писали опорните точки...
119
1
 
8
 
! Отговори
БГ преди 10 години
МОМИНСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ БЛЯН!!!!!!!!!!! ХАЙДЕ ДА Е ХАЕРЛИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАКВО ДРУГО МОЖЕТЕ ДА ОЧАКВАТЕ ОТ *** ОСВЕН ЛЪЖИ И ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ ??? ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПОТУРНАШКО-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАСМИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално е БСП да се гаврят всеки ден с народа. Тоя народ ги избра въпреки че им знае номерата - е как да не си направят майтап на наш гръб
117
1
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Брей,че лъжииии безкрайни,само да има,кой да ги слуша тези ***!!! Господ гледа отгоре и наказва,няма никой вечен,идва ден да се дава отчет,какво си правил на този свят,а тези нещастници са направо за ада,така да се подиграват с цял един народ!
116
0
 
13
 
! Отговори
lili преди 10 години
Червени,алчни,лъжливи ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
115
0
 
18
 
! Отговори
Червените Кхмери преди 10 години
Като прибавим новите работни места към предишните 250 000 стават точно 263 230 обещани работни места. Да ни са честити тези новообещани работни места . С БСП напред. А точно преди изборите ще обещаем още 36 770 нови работни места. Слава на Бсп . С тези новообещани работни места - 300 000 ,ние ще минем и Сидеров по обещания. Вервайте ни и гласувайте както трябва , иначе ще оправим изборите по опицветски.
114
1
 
5
 
! Отговори
Dolni Bokluci преди 10 години
Kak ne vi e sram da lajete horata po prodajni bokluci i nacionalni predateli ot bsp i dps i ataka trite sa oode nqma vie ste edni pomqri i lajci deto samo lapate komisinni sre6tu uni6tojavaneto na vsi4ko koeto raboti za balgariq posleden primer e firma bmw kakto i mnogo drugi ne6ta koito sasipahte estestveno sre6tu opredelenata komisionna ot nqkoi drug milion prodano kradlivo pleme
113
1
 
13
 
! Отговори
Иво преди 10 години
И какво ще правят тия от програмата сигурност като се изправят срещу 3-*** *** които крадат? Ще им подсигурите ли памперси? А останалите клатишишарковци на които ние ще плащаме те какви ще ги вършат освен че ще дават повод на *** да се хвали колко работни места са отворили? Тия съвсем за *** ни взимат. Дано час по-скоро се пръждосват тия демагози, че останах без нерви от глупостите им.
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, браво. Остава само да ръкоплещим. Но имам въпрос- какво ще произвеждат тези нови работещи.къде и за къде?
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, да не се заблуждаваме, ЕС ни водят периферия и затова и позволяват комунизма да цари тук като реверанс към русия.Всичко е ясно, никога няма да бъдем като тях. Не се водим развиващи се, а гранична зона. Точка.
110
0
 
17
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
ПРИКАЗКИ ОТ 1001 КОМУНИСТИЧЕСКА НОЩ !!ВЕЧЕ ОПРАВИХМЕ 250-ХИЛ. РАБОТНИ МЕСТА.........кво са тия 13500..ха,ха,хааааааааааа !!!НЕМА ПРОБЛЕМИ БЕ.....НАРОДА ВЕРВА ХА,ХА,ХАААААААААААААААА...
109
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛЪЖЕШ!!!ПАК ЛЪЖЕШ!! ВИНАГИ ЛЪЖЕТЕ!!
108
0
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
"5000 работни места ще бъдат осигурени в сектор Сигурност за преодоляване на битовата престъпност" казва другарката Нинова.Битовата престъпност е предимно от електората на БСП-*** и от неграмотните,които са гладни.Комунистите обезкостиха предприятията,номенклатурите освободиха работниците и си закупиха сградите-станаха наематели.Сега нагалците планират да плащат от нашия джоб на 5000 охранители гладни и безработни,чиято съдба е предизвикана от комунистите,разбирай мафията.Безочливи демагози
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може, може.. всичките за по един месец, на минимална заплата - и то при добър късмет, но затова пък на 16-часов работен ден.