Властта се страхува от въвеждането на електронен вот

Подобен начин на гласуване ще улесни най-вече българите в чужбина, каза Любен Цонков
22 мар 2014 13:40,
11
Властта се страхува от въвеждането на електронен вот
снимка: Bulgaria On Air

Очевидно електронното гласуване, както и електронното правителство, са неудобни за управляващите в България и те се страхуват от въвеждането им, заяви в ефира на телевизия и радио Bulgaria On Air Любен Цонков, управител на фирма.

Електронното гласуване би се отразило в най-голяма степен от една страна на българите в чужбина, където се отварят прекалено малко на брой изборни секции и от друга на младите и образовани хора, които си служат и предпочитат електронните технологии, посочи Цонков. За жалост обаче тези хора явно са врагове на властта и няма поличитеска воля това да се случи, добави той.

„Съвременните технологии са доказали, че проблемите с личната информация и тайната на гласуването могат да бъдат решени, има различни примери по света. Така че може да бъде намерен най-разумният вариант, при който да бъдат гарантирани честността и прозрачността на вота от една страна и той да бъде по-достъпен от друга”, коментира Цонков.

„През последните 2 месеца станахме свидетели на рязка промяна в позицията на министър-председателя и като цяло на правителството относно електронното правителство. Преди 2 месеца Пламен Орешарски заяви, че това няма как да се случи, като липсата на средства бе посочена за основната причина. А след това на срещата с медиите той заяви, че това е един от приоритетите на правителството.

Но в същото време той говори не за електронно правителство, а за определени електронни услуги. Много ведомства в България предлагат такива частични услуги, но големият проблем е, че липсва каквато и да е комуникация между различните системи”, каза Цонков.

Затова високата цена не може да бъде оправдание, тъй като всички средства, изхразходвани в правилната посока, а именно – за изграждането на една централизирана система, ще се реализират много по-ефективно, отколкото вече известните частични и неефективни услуги, заключи той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
17
 
! Отговори
k преди 10 години
забравете... това НИКОГА няма да стане. Никога няма да има електронно гласуване в България, нито ще има работещо електронно правителсвто.
10
0
 
19
 
! Отговори
hakerrrrr преди 10 години
Много акъл тука ве........Я вижте как се гласува във Финландия(1 седмица по интернет)Като,чета коментарите как щели да подменат онлайн вота зарбирам само едно ---манрталитет български
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За всеки здравомислещ човек е ясно, че тово е така. Страх денонощен ги гони, защото знаят, че срещу нея ще гласуват всички или почти всички активни хора по света, които не разчитат на социални помощи в България и не са я напуснали от добро. В чужбина те намират перспективи за реализация и достойно заплатени, поддържат бедната рода. Просперирайки, изтеглят там и децата си, за да постигнат и те нормален начин на живот, докато са млади, а и да заработят хубави пенсии. Но те ще се върнат, ако...
8
0
 
27
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Познавам много млади хора , който не ходят да гласуват. Но познавам хора над 70 и над 80 години които задължително ходят да гласуват. Така че каквото и да мислите и говорите, познайте кой ще ви управлява, ако не се въведе електронното гласуване. Затова и живеещите в чужбина няма да им пука за БГ и ще останат там с децата си. Жална ти майка Българийо.
7
1
 
26
 
! Отговори
До 5 преди 10 години
Аз не съм я открил но за сметка на това други искат да открият ключа към властта на основа измама и. х аз тяхната мама
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом се правят банкови обири, пробиви на емайли, съботажи на цели държавни сайтове за каква сигурност ми говорите за какво електронно гласуване и защита на личните данни на потребителите
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво бе, ти откри Америка !
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не вярвам в Такива журналистки сайтове като Днес. Бг па камоли да си дам даните и вота в някоя електронна избирателна секция по Интернет чак смешно ми става като чета такива статий Значи Правителството се страхува от такова гласуване пък аз ще съм *** Мишка който да го Защитава ТВА не може да стане след прецедента в Костинбродската печатница и още по малко като знам от личен опит че сигурноста в Интернет се равнява на нулев Щом хакери успяват да вдигнат американски подводници в Коста Рика :)
3
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно с това Електронно Гласуване би имало такава подмяна на вотове че Костинбродската печатница може да завиди на Герберският Пролетарият Дайте да си караме по старому най добре защото с това електронно гласуване могат да бъдат манипулирани вотовете ни и най вече Личните Данни и гаранция няма да има Поне аз никога не бих го направил по този път малко по отдолу има статия за Шпионажа на Фейсбук, Гугъл и др. Само *** би повярвал че това ще е Легитимно и Чесно при това в България
2
3
 
20
 
! Отговори
разбирача преди 10 години
Тва е снимка от ефира на телевизия "Велики мозъке":) Отиди да те дават по тв-то и ще си имаш снимка за Фейсбоко
1
3
 
18
 
! Отговори
Има ли Някой преди 10 години
Някой знае ли с каква програма е правена горната снимка да си направя и аз такава за фейсбука.