Кафето е хубаво, но коалиция с ГЕРБ - не

Цонев: С БСП се дразним от мита "ДПС преяжда с власт"
Обновена: 28 мар 2014 10:46 | 28 мар 2014 10:46, Анисия Иванова
37
Кафето е хубаво, но коалиция с ГЕРБ - не
Йордан Цонев. Снимка, Архив: Булфото

Пиенето на кафе е положителен факт, но ДПС няма да прави коалиция с ГЕРБ. Това обясни пред Нова телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев по повод срещата между лидера на ДПС Лютви Местан и на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали.

След срещата миналата събота ДПС преотстъпи спорното място в ЦИК на ГЕРБ и подкрепи кандидатурата на опозицията  за зам.-председателското място в ЦИК. ГЕРБ от своя страна внесе предложение за увеличаване на състава на ЦИК, така че ДПС да могат да си възстановят мястото.

Въпреки срещата в Кърджали Цонев е категоричен, че при никакъв случай не би могло да се стигне до коалиционно управление с ГЕРБ. Между двете партии има фундаментални различия и ние никога няма да направим компромис с това, заяви Цонев.

„Нашите избиратели понесоха най-големите удари от българска политическа партия след Възродителния процес именно при управлението на ГЕРБ”, смята той.

Още по темата
„С ГЕРБ нямаме други контакти освен това, което виждате в парламента“, повтори Цонев и раздразнено отсече: "Поканете двамата – Местан и Борисов, и ги питайте да обяснят действията си“. „В ДПС не е практика да тълкуваме действията на нашия председател и аз няма да наруша традицията“, мотивира се Цонев.

 „Има много случаи, при които БСП, ГЕРБ и „Атака” гласуват заедно”, отбеляза Йордан Цонев и даде пример с мораториума върху продажбата на земя на чужденци и въпроса за езика на предизборните кампании. „Има един единствен текст, който гласуваме заедно с ГЕРБ”, категоричен беше депутатът, имайки предвид уреждането на състава и разпределението на местата в ЦИК.

Йордан Цонев призна обаче и за немалко различия с БСП и даде за пример идеологическите - ДПС е либерална партия, а БСП – социална; и икономическите - по отношение на плоския данък и проекта за изграждане на АЕЦ „Белене”. 

„Програмата на кабинета „Орешарски” е върховата цел на двете партии, тя е компромис между програмите на двете партии, нуждите на обществото, между вижданията на ДПС и БСП”, обясни представителят на движението.
"Ние водихме повече от една седмица разговори с БСП за тази програма", допълни Цонев.

Той отново повтори, че партията му подкрепя кабинета и е зад него. "Имаме сложни взаимоотношение с БСП, така е във всяка коалиция, но ние не сме се събрали да се тупаме по рамото. Изпълнението на програмата на кабинета е целта, която ни е събрала“, допълни Цонев.

Той призна, че основното нещо, което дразни и двете партии, е митът, че ДПС преяжда с власт, за което няма нито един факт. Цонев даде пример с броя на областните представители, издигнати от неговата партия, които били 6 от общо 26.  Той заяви, че тези обвинения излизат често  в медиите, казани от отделни депутати на левицата, а извън медиите им го казвали направо. Цонев заяви, че при обиколката в страната, която правят с Местан в момента, една от основните критики от техните местни структури, е че процесът на интегриране на властта тече бавно, а на места въобще не се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
пълна простотия преди 10 години
Гнусно ми е да чета за тези анти Българи , напишете нещо за цирк балкански , там май е по интересно .
11
1
 
14
 
! Отговори
??? преди 10 години
Цонев какво стана с Бисеров? Нали рамо до рамо работехте?
10
1
 
15
 
! Отговори
ЖАЗМЕН преди 10 години
ТОЗИ МАЗЕН БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ НА СНИМКАТА НА СТАЛИНСКИЯ БЕРИЯ ЛИ СЕ ОПРИЛИЧАВА?
9
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Цонев: С БСП се дразним от мита "ДПС преяжда с власт" "Ние Българите-нетолерасти и родолюбци се дразним пък от мита "ДПС е конституционна партия".
8
1
 
13
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Цонев нямало да тълкува действията на своя председател , но устата не му спира.Много дразнещ човек е. По турчин от турците.Кво ли не прай парата.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма можещ морален човек, който да желае такава коалиция. ДПС винаги е била част от властта и затова Доган разпределя порциите. Интереса клати феса. Хора като Данчо Ментата пазят натрупаните печалби от прехода. Затова са така злобни, арогантни и отмъстителни в нападките. Това е единствената причина за прегръдката с БСП и обединението с Атака. Алчността за плячка ги вдъхновява, но страх ги тресе за бъдещето. Стремеж към амнезия за Бисеров и милионерите - крадци като него и като теб е невъзможна.
6
2
 
22
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Данчо Ментата върви по стъпките на Христо Бисеров. Не е далеч времето в което ще замълчи като него и няма да го виждане да замърсява ефира. Господ забавя, но не забравя.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Работата на Цонев, която той твърди че върши много добре и заслужава да му се вдигне заплатата, не е да обсъжда кой с кого пие кафе. Неговата работа е да контролира бюджета и да не позволява управляващите да теглят заеми безконтролно.
4
1
 
15
 
! Отговори
MiB преди 10 години
За голямо съжаление и моята фамилия е сред тия на които са им отнели всичко... Пра дядо ми е притежавал на 400 декара земя в най-плодородния край на България *** имоти и какво ли още не... Заставят го ограбват го убиват го и сега няма и помен от постигнатото от този човек.
3
3
 
23
 
! Отговори
студент преди 10 години
Тези дни гледах филма " Хайка за вълци" по телевизията. Направо съм потресен как са взимали имотите и добитъка на бедните селяни. И това са го правили хора, които са прости, неграмотни и злобни мандраджии или каскетаджии както искате. Затова сега България е най-бедната страна в ЕС, защото децата и внуците на терористичната партия БКП-БСП-ДС още управляват.
2
4
 
15
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Де,ба и гадния *** Цонев. Дразнел се бил като му кажели истината. Ми да види колко министри, замове, областни управители и какви ли още не по агенции и дружества са от ДПС и да си види изборните резултати, па да сметне дали толкова се полагат на ДПС. Освен това непряко си признава, че ДПС е етническа партия "Нашите избиратели понесоха най-големите удари..." Като такава трябва да бъде забранена, а такива *** еничари народа ще си ги съди.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И народа се дразни , че една етническа партия се е окопала във Парламента и тихомълком със активното съдействие на БСП узурпира власта във цялата страна.