САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си

Плевнелиев постави въпроса за отпадане на визите пред Нюланд
267
САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото, архив

„По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана“, заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 с помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че настоящите финансови ограничения, които срещат България и съседните й страни, налагат по-активна подкрепа за принципите на интелигентната отбрана.

Обща беше оценката, че през изминалите десет години от присъединяването си към НАТО България се утвърди като надежден партньор в рамките на Алианса.

Виктория Нюланд изрази пред държавния глава подкрепата на САЩ за модернизирането на Българската армия.

Росен Плевнелиев и Виктория Нюланд изразиха надеждата си за възстановяване на стабилността в Украйна чрез изграждането на силни институции, които да отговорят на очакванията на гражданското общество за повече ефективност и прозрачност в управлението на страната.

Свързването на транспортната и енергийната инфраструктура на държавите от Югоизточна Европа увеличава стабилността и е фактор за привличането на повече инвестиции в региона, беше отбелязано още на срещата.

Подчертана беше и необходимостта от диверсифициране на енергийните източници чрез изграждането на интерконекторни връзки между страните от региона.

По време на срещата президентът Росен Плевнелиев изрази надеждата си за скорошно премахване на визовите ограничения пред българските граждани, които пътуват до САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
6
 
! Отговори
икономист-пенсионер преди 10 години
Всеки знае и е гледал по телевизията какво остава след тайфун. Само отломки и трески от къщите. Това ще остане и от нашата къща-България след тройната мафия. Тъпите пенсионери и маргиналите за 5 лв. са готови да продадат децата и внуците си. Няма как след 70 години термитите от БКП-БСП-ДС да не оглозгат Държавата, а ние се надяваме нещо да стане. С тези *** нищо не може да стане.
76
2
 
6
 
! Отговори
IYI преди 10 години
Извинете ме но не само тоя е за бум- бум-бум . Регистър има . Те какво си мислят , че предателство не се плаща - ТАКА ЛИ СИ МИСЛИШ ПРЕЗИДЕНТ КУ.ВО ???
75
3
 
19
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Истината е че фустата дето мисли европейците за ... е тука да ни кара да се обърнем срещу Русия и да пуснем войски и територия за война. А турчето -царче е готово на всичко само и само да изгради ИТ центърчето с американско разузнаване на наша територия. Позор Плевньо, позор. Питам се когато Русия помагаше на БГ да спаси майките от изнасилвания и крадене на децата им от Османлиите, кой помогна? Сигурно охо-бохо племето на Обама? Може би Англия, като въоръжаваше турците срещу нас? КОЙ? Позор...
74
3
 
24
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
САЩ щяла ни помогне да модернизираме армията си!!Абе *** ***. Ако си плащаш и Китай, и Виетнам, и Камбоджа, всеки ще иска да ти помогне.Въпросът е, че ще ни изсмучат парите дето и без това ги нямаме.Тия турове и совалки са само заради това - да ни наплашат яко и да ни продадат оръжия, и да ни накарат да си надупчим земята за шистов газ пък че народа няма да има чиста вода никой не го интересува.Що не ходи тая патица в Германия да ги въоръжава и да ги кара да вадят шистов газ, а?
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виктория Нюланд доиде да покаже с колко трябва да се увеличат данъците за да се плати оръжеината сцетка
72
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко е просто! Милиони избягаха на запад, но никой на изток! Кой бяга на по-лошо, никой! Колко е просто!
71
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ЕСТЕСТВЕНО, че Америка ще ни помага ...няма да ни помага сламеното *** я !
70
3
 
17
 
! Отговори
много преди 10 години
Защо си мислите че това е просто договореност,,,,Ние просто сме част от някакъв план на САЩ и ще бъдем пушечното месо на НАТО. Дали тези срещи с нашият дуп,давец са случайни??? Тука има нещо много тревожно__като погледнеш ситуацията в момента в региона и държанието на нашите (съюзници) започваш да си задаваш въпроса---МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА АРМИЯТА НИ МАЙ НЕ Е СЛУЧАЙНА...МАЙ ИМА НЯКАКЪВ ПЛАН ЗА ВОЕНЕН КОНФЛИКТ
69
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бяхме в сив и варшавски договор, докарахме я до просия. Сега сме в ес и нато, развиваме се с бързи темпове, към светли бъднини!
68
2
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
До икономист-пенсионерСамо "отломки "от държавност, пустеещи заводи и поля останаха след"демократичните промени" .Такива като теб "създадоха" ликвидационните съвети , агенцията за приватизация,такива "икономисти" като теб направиха така щото хората ровят по кофите ,щото безработицата е над 12%,така щото децата ни напуснаха държавата.Ако наистина си пенсионер сравни 69 г. със сегашното положение . Това е годината ,която е 25 г. след 9 09 1944 и сега са минали 25 г. след т.н. дем. промени
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горкия бг мат'рял ще рови по кофите но ще има стари самолети
66
0
 
5
 
! Отговори
да ви припомня преди 10 години
Първанов подписа договора за американски бази в България!Сега управлява правителството на БСП и ДПС - те отново предадоха България. Договорите се подписват от министър-председателя, не от президента. Ако сте недоволни, протестирайте пред централите на ДПС и БСП.
65
1
 
12
 
! Отговори
LITTLE HELP преди 10 години
Още малко помощ от тук, от там и ще бъдем напълно безпомощни.
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на този пумак не му вярвам нищо
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевньо пак да се подмаже на САЩ и надупи пред Великобритания.
62
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Тоя остава да си свали гащите и да да го почнат на площада поне да изкара някои лев.Мръсни продажни прасета за 1 долар ще продадете и маиките си .Ще ни помагат хахахаххахахахахахх те помагат и на Либия и на Ирак .........
61
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Велик Президент! Пътят ни е, към европейските ценности и американски стандарти на живот, за да пребъде България!
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ники"Какви са условията за тази модернизация!?да не ни излезе през носа,САЩ нищо даром не дават! "Eto go i toia, ti darom li iskash :)
59
0
 
25
 
! Отговори
КИКО преди 10 години
ЗАМИСЛЕТЕ СЕ-ТУКА ИМА НЕЩО ГНИЛО...ОТКОГА АМЕРИКАНЦИТЕ ГИ ЗАИНТЕРЕСУВА НАШАТА АРМИЯ....ПРЕДИ ГИ ИНТЕРЕСУВАШЕ-ДОКАТО НЕ Я УНИЩОЖИХМЕ. СЕГА ИГРАТА ЩЕ Е ПО-ГРУБА.ЩЕ НИ ВКАРВАТ В НЯКОЙ КОНФЛИКТ-В ТОВА СЪМ УБЕДЕН. АМЕРИКАНЦИТЕ НИЩО НЕ ПРАВЯТ--ПРОСТО ТАКА...ТУК ИМА НЯКАКЪВ СЦЕНАРИИ,И РОСЕНЧО ГО Е ПРИЕЛ....ТОЙ НАЛИ Е ЦАР НА НАВЕЖДАНЕТО.....ЖАЛКО ЗА НАРОДЪТ НИ
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Модернизация=UP данъци.