САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си

Плевнелиев постави въпроса за отпадане на визите пред Нюланд
267
САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото, архив

„По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана“, заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 с помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че настоящите финансови ограничения, които срещат България и съседните й страни, налагат по-активна подкрепа за принципите на интелигентната отбрана.

Обща беше оценката, че през изминалите десет години от присъединяването си към НАТО България се утвърди като надежден партньор в рамките на Алианса.

Виктория Нюланд изрази пред държавния глава подкрепата на САЩ за модернизирането на Българската армия.

Росен Плевнелиев и Виктория Нюланд изразиха надеждата си за възстановяване на стабилността в Украйна чрез изграждането на силни институции, които да отговорят на очакванията на гражданското общество за повече ефективност и прозрачност в управлението на страната.

Свързването на транспортната и енергийната инфраструктура на държавите от Югоизточна Европа увеличава стабилността и е фактор за привличането на повече инвестиции в региона, беше отбелязано още на срещата.

Подчертана беше и необходимостта от диверсифициране на енергийните източници чрез изграждането на интерконекторни връзки между страните от региона.

По време на срещата президентът Росен Плевнелиев изрази надеждата си за скорошно премахване на визовите ограничения пред българските граждани, които пътуват до САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росицо, продаде България ***
36
2
 
13
 
! Отговори
чичо м преди 10 години
ще ни модернизират армията . ще ни дадат безвъзмезно дамски превръзки НАТЪПКАХА ЕДНА ВЕЛИКА АРМИЯ С ЖЕНИ; ПАЗИ БОЖЕ
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Визите ще пaднaт, зaщото ЕС също стои зaд товa искaне, и пaдaнето им нямa нищо общо с броя подaдени зaявления зa aмерикaнски визи, a с процентa ОТКAЗИ! При нaс той все още е нaд 10 % което е aмерикaнското изисквaне, но въпреки товa от 2016 г. визи зa СAЩ нямa дa имa не сaмо зa нaс, a и зa румънци и Прибaлтикa!
34
1
 
14
 
! Отговори
Д. Димитров преди 10 години
*** и гном гаден поамериканчен.....Аман от мижитурки, какъв президент може да е този???
33
5
 
8
 
! Отговори
икономист-пенсионер преди 10 години
Всеки знае и е гледал по телевизията какво остава след тайфун. Само отломки и трески от къщите. Това ще остане и от нашата къща-България след тройната мафия. Тъпите пенсионери и маргиналите за 5 лв. са готови да продадат децата и внуците си. Няма как след 70 години термитите от БКП-БСП-ДС да не оглозгат Държавата, а ние се надяваме нещо да стане. С тези *** нищо не може да стане.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще модернизираме армията си ...с бракуваната техника на САЩ.Много е идиотско всичко- имахме добре комплектована армия откъм техника и въоръжение,нарезахме си танковете,унищожихме си ракетите и сега-дай да се въоръжаваме...
31
2
 
12
 
! Отговори
САМО преди 10 години
САМО ИСКАМ ДА КАЖА--И ГО ЗАПОМНЕТЕ--- ТОВА НЕ Е НА ДОБРЕ.ЛЕКО И ОТДАЛЕЧЕ НИ ПОДГОТВЯТ. ТАЗИ МОДЕРНИЗАЦИЯ ЩЕ НИ ВЪВЕДЕ В НЯКОЙ КОНФЛИКТ--КОЙТО Е РЕЖИСИРАН ОТ помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд,и интересите на САЩ.....НИЩО ХУБАВО ОТ ТОВА НЯМА ДА ПОЛУЧИМ.
30
1
 
6
 
! Отговори
Debora преди 10 години
Amerikancite iskat da izpolzvat teritoriata na Balgaria pri edin po-seriozen konflikt s Rusia. ili v sluchai che studenata voina s Rusia se zatopli. Togava nie shte sme v nai skapanata pozicia. Turcia pobedo islama a Balgaria shte bade mejdu ruskia chuk i amerikanskata nakovalnia
29
1
 
18
 
! Отговори
Нихилистично преди 10 години
Да-а-а! Ура-а-а-а! Десетте войника дето са ни останали ще бъдат супер въоръжени! Скрийте го този приличащ на *** "президент", за да не дразни хората.
28
1
 
13
 
! Отговори
до 43-ти преди 10 години
Историята с F-117 е доста по-дълга.В резюме-руснаците казаха ,че тези ,,невидими'' самолети се засичат с радари от 2-рата световна война.Американците не вярваха и руснаците отидоха в сърбия и го свалиха.Тогава министъра на отбраната на САЩ направи изказване ,, хвърлихме няколко милиарда за самолет,който вече може да се използва само в киното'' След този случай да сте чули някъде да се използват тези самолети?
27
4
 
15
 
! Отговори
не. че нещо .... преди 10 години
Не искам да започвам полемика с никой, но руснаците имат техника която няма аналог, имат леко бронирана техника на по- ниски цени и с параметри ако не по- добри от американските, то със същите. Не е задължително да купуваме американско въоръжение за да имаме модерна армия пък било и да сме в НАТО. Гърците също са в НАТО, но имат и руско въоръжение. Истината е , че трябва да се гледа интереса на държавата а не да угаждаме на някой или да се краде
26
2
 
15
 
! Отговори
В коя държава ? преди 10 години
В коя държава не може да бъде извършен държавен преврат? В САЩ!Защото в САЩ няма американско посолство!
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как хубаво започва статията"По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО" което означава вземете наша воеена техника втора употреба и няма да плащате в замяна на това ще дупчим за шистов газ.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност точно Бългaрия, Укрaйнa сa в приоритетa нa СAЩ зa военнa помощ и превъоръжaвaне, зa тaзи годинa Укрaйнa е увеличилa военния си бюджет нa 3.6% от БВП, при нaс е 1.4%
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 17-ти Ф-16 е на тридесет и повече години морално и безвъзвратно остарял и за подарък не стават. Ако ще взимаме такива самолети по добре да модернизираме миговете.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъжете би трябвало да имат някакви формирования по местоживеене, да съхраняват у дома си лично оръжие, за което носят отговорност и в случай на нужда да подпомагат полицията или жандармерията - например, когато се издирва изчезнал човек, или когато има подозрение, че в някой район действа криминална банда или сериен убиец или изнасилвач. Тогава българският мъж ще има самочувствие и съзнание за отговорност. И жените ще го уважават повече.
21
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога пък станахте европейци все азиатци се пишете подкрепяйки Путин ,сега ревете за Европа ,смешници.
20
1
 
16
 
! Отговори
невидимия преди 10 години
Предлагам сърбите да ни осигурят противовъздушната отбрана. Все пак те са единствените, които успяха да свалят през 1999 много невидимия американски бомбардировач F-117.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, ирландска овчарко, пак продаваш българското.Да ти изсъхне сърцето, дано, продажник без достойнство и без чест!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си Ot koga v Balgaria ima armia ?