Ресурсът е насочен в единствената му валенция – за хората!

Мариана Георгиева: Политиката на ГЕРБ минаваше през хората като трансмисия
Обновена: 4 апр 2014 10:43 | 4 апр 2014 10:43, Веселина Йорданова
113
Ресурсът е насочен в единствената му валенция – за хората!
Мариана Георгиева. Снимка: архив, БТА

Спортният министър Мариана Георгиева определи като „безсрамни нападки” обвиненията от страна на ГЕРБ, че проекти за спортни съоръжения са насочвани към общини, където кметовете са от ДПС.

Ивелина Василева от ГЕРБ съобщи в кулоарите на парламента, че по програмата за растеж и развитие на регионите за спортното ведомство има отпуснати 20 млн. лв. По думите й тези пари са разпределени непрозрачно и избирателно към малки общини и села, в които превес има ДПС за изграждане на закрити плувни басейни и площадки.

Отговорът на министъра пред bTV започна с думите: „Няма да говоря за интровертност на духа, ще съобщавам факти. Ще прецените колко изчерпателна ще бъда, самооценката не ми е претенция”.

Мариана Георгиева обясни, че 73.3 млн. лева са отделени за спортни съоръжения в „цялата карта на държавата“.

По думите й 43% от планираните за годината инвестиции са за общини на ГЕРБ.  Тя обаче призна, че при 20-те милиона за спортни площадки разположението е следното: ДПС– 46%, ГЕРБ – 23% и БСП – 21%.

„Ние сме част от кабинета, това е инвестиционна политика. Ивелина Василева даде пример с Гоце Делчев и спортната зала – това е община на БСП, не на ДПС, срещу което беше нейният вой”, каза Мариана Георгиева.

„Защо се притеснявате от инвестиции в спортни съоръжения в малките населени места”, попита министърът.

Тя даде за пример село Гулийка, което има 126 души население. Жителите до 39-годишна възраст са около 70 души. Георгиева попита риторично защо държавата да не даде 60 000 лева за спортна площадка и отбеляза, че в противен случай става дума за сегрегация на малките населени места, а и от някое от тях може да излезе "един Бербатов".

„Кабинетът дойде със заявлението, че ще заличи различието между регионите и ще възстанови справедливостта. Ще водим инвестиционна политика за спортни съоръжения във всички малки населени места”, зарече се спортният министър и напомни, че „политиката на Европа е за равен достъп“.

Георгиева заяви, че приоритет на кабинета е масовият спорт, а спортната инфраструктура не трябва да бъде съсредоточена само в големите градове. "Няма такъв кабинет", категорична е тя.

„За 10 месеца сме инвестирали 7 пъти повече в спортни съоръжения, отколкото ГЕРБ за 4 години”, похвали се министърът и изчисли, че бившите управляващи са инвестирали 118 млн. лв. в спорт, а сегашните за 10 месеца са дали 112 млн. Уточнението беше направено, „за да бъдем в синхрон с призмата на Ивелина Василева”.

„Кабинетът не партизира българските граждани. Държавният ресурс е насочен в единствената негова валенция – политика за хората. ГЕРБ водеше политика за партията си, като тя минаваше през хората като трансмисия, но не като бенефициенти на политиката му”, заяви Мариана Георгиева.

Като заподозря, че „явно сме в предизборна кампания“, спортният министър добави, че не става въпрос за „политико-експертна позиция на г-жа Василева“, а за мисия "да наддаде глас с подмяна на политиките в името на предизборното кресчендо на ГЕРБ“.

Георгиева поясни, че е оглавила спортното ведомство по покана на премиера Пламен Орешарски и призна „подчертаната подкрепа“ от страна на ДПС.

Министърът каза, че претендира да говори с научни термини и в научен стил. „Със спортистите говоря на книжовен език, разбира се“, обясни тя.

Министърът каза, че всички спортове са й на сърце и практикува "фитнес, но не много".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
10
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
Като я слушам тая жена и ми иде...
59
0
 
6
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
за да бъдем в синхрон с призмата на Ивелина Василева.Кабинетът не партизира българските граждани. Държавният ресурс е насочен в единствената негова валенция политика за хората. ГЕРБ водеше политика за партията си, като тя минаваше през хората като трансмисия, но не като бенефициенти на политиката му
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да де но хората си крадат и тъпите им дечица ще учат в чужди долнокачествени университети, а нашите ще духат супата и ядат бъркани яйца както казват изтъкнати спортисти
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тази министърка е редно да се каже, че думата валенция в химията е числото, което показва броя на водородните атоми, които може да свърже или да измести един атом от даден елемент. Не се сещам за друго значение на тази дума. То бива загубеняци, ама чак пък толкова.
56
0
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Много са нагли и агресивни,затова са на власт без да са спечелили изборите.
55
0
 
26
 
! Отговори
Ников преди 10 години
Доколкото си спомням зала "Армеец" струва 100 милиона.Така че слугинята на доган да вземе да си навре в дебелия *** интровертността на духа, претенциите, валенциите и всичките си *** глупости. И да отиде на психиатър - може и да и помогнат.
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази пак почна нови думи за измисля :)))))От къде ги намериха тези смешници, това да не министерство на хумора и забавата...
53
0
 
16
 
! Отговори
хх преди 10 години
За 10 месеца сме инвестирали 7 пъти повече в спортни съоръжения, отколкото ГЕРБ за 4 години,бившите управляващи са инвестирали 118 млн. лв. в спорт, а сегашните за 10 месеца са дали 112 млн.ДАЛИ, НО ИНТЕРЕСНО НА КОГО.НИТО ЕДИН СПОРТЕН ОБЕКТ НЕ Е ПОСТРОЕН,НИТО СЕ СТРОИ. ЕДИНСТВЕНО ПЛОВДИВСКАТА ЗАЛА Е НА ФИНАЛЕН ЕТАП, НО С ПАДАНЕТО НА ГЕРБ БЕШЕ ЗАМРАЗЕНА И ПЛОВДИВ ЗАЛА ПАК НЯМА ДА ИМА.ПРОСТО ПЛОВДИВ Е АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ ГРАД И ЩЕ БЪДЕ ДОКРАЙ ДИСКРИМИНИРАН ОТ *** КАТО ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ.
52
0
 
15
 
! Отговори
zzz преди 10 години
Това недоразумение изобщо да не си изказва некомпетентното мнение..
51
0
 
22
 
! Отговори
Апо преди 10 години
До г-н ОрешарскиУважаеми г-н премиер,след всяко изказване на министър Георгиева губя ума и дума и се заливам от бурен и неудържим смях.От цялото си сърце Ви моля,да я преместите в някое комедийно шоу ( по възможност шоу със субтитри ), където със сигурност талантът и ще пожъне успехи.За освободеното място,разбирам че ще Ви е трудно да намерите кадърен човек,но все пак се огледайте за някой,който поне говори Български език.
50
10
 
3
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Тази симпатична госпожа да не употребява такива сложни думи като трансмисия,че Герб са прости и няма да я разберат !
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ресурсът е насочен в единствената му валенция за хората!"Интерестно как хората изобщо не са го усетили този ресурс. Досега освен да се плюете един друг, друго не сме видяли. Държавата изобщо не работи, а те ми дават интервюта и говорят глупости по цял ден.
48
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 10 години
Тази гарга няма да се научи да говори на български език
47
0
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Освидетелстването е доброволно.Добре ,че поне няма пушка в ръцете.
46
0
 
13
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
КАРИКАТУРА
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продажницата Марияна Георгиева минава като трансмисия през Бългалия, българите и всичко българско!Алчността за пари и власт карат нея и такива като нея да продават себе си, съвеста си и всичко българско на ДПС!
44
0
 
10
 
! Отговори
икономист-пенсионер преди 10 години
Единствения начин да се спре взимането на бързи кредити за ток и парно е да се повишат доходите на хората. Не може да работиш за 300-400лв. това просто е геноцид. С тези смешни пари не можеш да се нахраниш, а за ток, вода и др. забрави. Но да чакаш повишение на заплатите от назначените капиталисти от БКП-БСП-ДС е повече от наивно. Това са хора, които цял живот са крали от Държавата и сега се правят на капиталисти. Затова продължавайте да гласувате за БСП-ДС и си гладувайте.
43
1
 
9
 
! Отговори
Българин от Чужбина преди 10 години
Да спрем парите за възрастните ни родители до изборите ! Да ги оставим на пенсиите само и правителството и всички монополи са фалирали начело с НЕК , ЕРП-та , молове и разните телефонни фирми . Хората живеещи в големите градове пазарувайте от селата или направо от градинарите . Старайте се да не влизайте в чуждите вериги магазини и закусвални . Така ще си отидат по естествен начин и децата ни и ние самите ще сме здрави . В чужбина децата ги пращаме със сандвич на училище там закуски не прода
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива като тази министърка, дето са се продали на ДПС ги ненавиждам. Няма по-гнусни хора от българи станали членове на ДПС.
41
0
 
13
 
! Отговори
Бижев преди 10 години
Ако не желаете да виждате такива интровертни валентни недоразумения трябва да сме активни на следващите избори за евро парламент и парламентарните . Все още българите сме мнозинство от турци и евреи ! Ако гласуваме за НФСБ ще знаем че са българи и не са се продавали на никого . А и като прибавя и техните постижения като спасяването на българските моряци и уволнението на директорът за БГ на Дънди прешълс метал !