АБВ е третият път за България, отсече Първанов

"Страната ни няма полза от двуполюсност "ГЕРБ и БСП"
7 апр 2014 20:49, Анисия Иванова
64
АБВ е третият път за България, отсече Първанов
Георги Първанов и Ивайло Калфин в Сливен. Снимка: БТА

България има нужда от трети път на развитие, не визията на ГЕРБ и не визията на "Позитано". Това заяви в Сливен президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) и лидер на движение АБВ. По думите му именно АБВ предлага този трети път, без да монополизират идеята.

Според бившия президент в последно време ръководствата на БСП и ГЕРБ се опитват да внушат, че двубоят между тях е решаващ и всички други резултати нямат значение. "Ние като държава и политически модел нямаме нужда от тази двуполюсност, която се опитват да ни насадят", смята той. Според него никой не говори за важни теми като икономиката, духовността и реформата на политическия модел, а хората са занимавани със сблъсъка между двете партии. Първанов смята, че страната ни няма полза от двуполюсност – ГЕРБ и БСП. „Такава двуполюсност няма да се случи. Води се титанична битка на двете формации, а никой не говори за държава и парламент, каквито трябва да са дебатите”, каза Първанов.

Според него правителството е слабо, неефективно и има нездрав политически тил в лицето на мнозинството, което го блокира за реални реформи и ефективна политика. Според него не евроизборите ще решат съдбата на това правителство, а доколко то се справя с поетите ангажименти. На въпрос дали ще подкрепи идеята на Реформаторския блок за избори през есента, той отговори, че не му харесва проблемите на страната да се решават по един нелегитимен начин и с извънинституционални договорки. Първанов добави, че опитите да бъдат дръпнати ромските гласове не са най-работещите, защото интеграцията на ромите предполага мащабна политика. „Необходима е мащабна програма, която да включва темата за образованието, защото именно там има най-големи проблеми", смята той. 

Първанов заяви още, че АБВ осъждат действията, предприети от ГЕРБ по енергийните проекти, като например "Южен поток". Според него ГЕРБ внушава една антибългарска позиция в Европа, която може да има дългосрочни последици. "Това е лош стил и накърнява образа на България дългосрочно", смята той.

Евродепутатът Ивайло Калфин заяви, че  България трябва да има ясна позиция по темите в ЕС и съюзите, които се формират в него, за да не изпадне в една периферия на Евросъюза. Според него няма пряко следствие от доклада, който предлага да бъдат спрени евросредствата за България, но който подценява текста ще направи огромна грешка. „Държавата ни трябва да предприеме много ясни мерки, свързани с прозрачността, тъй като тя е най-важна. Всички поръчки трябва да влязат в интернет от първата до последната процедура. Трябва да има и публичен регистър кои са фирмите изпълнители, както и кои са бенефициентите. Необходим е и публичен регистър на медиите, които получават средства от европейски програми и проекти”, заяви Калфин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 10 години
Само АБВ може да изведе България от кризата!Най -добрите евродепутати са в листата на АБВ! Гласувайте за тях!
53
0
 
4
 
! Отговори
гражданка преди 10 години
Защо оплювате Първанов или му завиждате, че е един умен и преуспял човек! Ако все пак държите на България, излезте на Евроизборите и гласувайте, ако ще и с празна бюлетина- не позволявайте гласа Ви да отиде там, където не искате!!!!
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов отново се опитва да подхвърли неоправдани обвинения и да спекулира по адрес а БСП.
51
4
 
3
 
! Отговори
Елица преди 10 години
Обръщам се към всички гласоподаватели на БСП. Тези от снимката правят невъзможното , за да осигурят победата на ГЕРБ на изборите и може да успеят. Преди тяхната поява БСП ВИНАГИ, във всички проучвания водеше на ГЕРБ, откакто 3 % *** ги последваха, БСП изостава с 1-2 % от ГЕРБ.Не вярвайте на предателите от АБВ!
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добра алтернатива, няма що! Третият път - път на ренегатите!
49
1
 
0
 
! Отговори
Ариан преди 10 години
Русофилистизма, елинофилията и туркопедията са най-коварните врагове за българския Аризъм.Само честно протестанство,баптизъм-модерна форма на българското Богомилство и другото сами.Иначе до края ще бъдат роби на Ориента,покрайнините и балканските капани, а заслужават по-достойна съдба.Това е пътят
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не повече он 3 проценат ще вземат, само ще навредят на БСП.
47
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
За разлика от други места, където всички пътища водят към Рим, в България всички пътища водят към Ада, но вместо с добри намерения са постлани с дупки, някой обикновени, други корупционни.За доказателство дупките са видни, а Орфей не случайно от тъдява влиза в Царството на Хадес да търси Евредика.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
правителството tрябва да cе стреми да върне част от националния суверенитет и да не иска международните организации и спекулативните инвеститори да управляват националната икономика. Цялото: bulgarian.ruvr.ru/2014_04_07/Ungarskijat-izbor-km-sblizhavane-s-Rusija-7980/
45
5
 
5
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Абеве, абеце, алабала, абракадабра. Тоя съвсем за балами ни взема. Гоцето е по-голямо зло за България дори и от Станишката, Доана и Вейсела Сайдерпишманпатриотоолу взети заедно. Докато все още не е късно, да се коалират Цярят, Борисов, Костов. Желю Желев, Надежда Михайлова също да помагат, че путлеристите ни готвят украинския сценарий.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не се съмнява, че третия път на Първанов води директно към Кремъл и Путин. Без завои и заобикалки. Направо там. От БКП и ДС друго не може и да се очаква. Те всички са си заедно от време оно. Заедно бяха в манипулациите и разрухата на България. Най-много съдружието им се проявява в облагите от властта. Всички натрупаха милиони и от позицията на дивия капитализъм, който сътвориха безсрамно и нагло, се стремят да я задържат, за да спасят окраденото.На изборите ще видят откъде изгрява слънцето
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne znam vse oshte za koi da glasuvam
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роси, само платените БСП *** подкрепяте Гоце. :)Споко, знаем, че и това не ти е истинското име.
41
12
 
6
 
! Отговори
Росица Величкова преди 10 години
Подкрепям Георги Първанов и смятам, че заслужават нашата подкрепи! Успех, г-н Първанов!
40
1
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Сред споменатите аз виждам само БКП, но с различна демагоия.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце е истински железен комунист живковист - изкара трипера на крак!Серго е ляв русофилски реформатор, лидер на ПЕС с лява резба!!Боко е истинска живковистка чалга-мутра може да умре, но да не предаде партийната книжка!Доган е истински изпечен шпионин агент на две разузнавания, който материализира политическата власт в икономическа!Забележете всичките са милионери!Тези простаци *** имат повече пари от всеки президент и премиер на всяка западно-европейска демократична страна!
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо никой досега не се е запитал каква е разликата между АБВ и БСП, отговорът е, че няма такава...@)))
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко пъти до сега....столетницата БКП си смени името...123 годишния проблем на България, наричан последователно както следва: - 1891 - БСДП - 1894 - БРСДП - 1903 - БРСДПт - (тесни социалисти) и БРСДПш - (широки социалисти) - 1919 - БКП (наследник на тесните и вироки социалисти) - 1924 г. е най-светлата в историята на България - "през април 1924 година Върховният касационен съд закрива БКП и свързаните с нея организации и национализира имуществото им." - 1927 - РП - 1938 - БРП - 1948 - БКП - 1990- БСП,АТАКА --2013-АБВ опит отново за смяна на името -2014-България без ц
36
0
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 10 години
Другарю, докато си чакаш и даваш шанс на който ти падне, ще осъмнеш пенсионер с 200 лева пенсийка, заобиколен от ***, пушачи и чалгари.
35
3
 
12
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
СИЛАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ КРЕПИ НА НЕВЕЖЕСТВОТО НА НАРОДА, И ТЕ ЗНАЯТ ТОВА И ВИНАГИ ЩЕ СЕ БОРЯТ ПРОТИВ ПРОСВЕЩЕНИЕТО ! Лев Толстой ....